Port Aventura - prezentare si imagini

Port Aventura este cel dintai parc tematic creat de catre Universal Studios in Europa, in urma cu 10 ani. Aflat pe Coasta Daurada, mai precis in statiunea Salou din estul Spaniei, este cel mai mare parc de pe continentul nostru si al doilea de pe glob.

Suprafata sa, de peste 34.000 metri patrati, este divizata in cinci zone: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare si nu in ultimul rand, impresionantul Vest Salbatic.

Peste 30 de moduri de a calatorii, 100 de spectacole zilnice, variate magazine si 75 de restaurante cu diferite specifice sunt doar cateva din numeroasele motive pentru care ar trebui sa ajungeti in Port Aventura.

Odata aflati in statiune aveti doua posibilitati pentru a ajunge la Port Aventura: cu trenuletul pus la dispozitia turistilor in acest scop sau, daca va grabiti, cu taxiul. Ambele variante sunt usor accesibile.

Parcul este deschis 298 de zile pe an, perioada cea mai plina fiind cea cuprinsa intre 18.06- 11.09, cand parcul isi inchide portile la miezul noptii.

La intrare se afla MEDITERANIA care reprezinta un veritabil oras catalan. Este situata chiar pe malul Marii Mediterane, intr-un loc unde sunteti liberi sa explorati plaja sau sa faceti o plimbare cu vaporasul.

POLYNEZIA reprezinta urmatoarea zona : aici strabateti jungla si descoperiti paradisul. Intalniti pasari exotice cu ajutorul carora "polinezienii" realizeaza uimitoare spectacole. In cadrul Institului Oceanic, il veti putea insoti pe Capitanul Alga intr-una dintre cele mai periculoase misiuni ale sale.

Una dintre principalele atractii ale acestei zone o reprezinta "Tutuki Splash", o impresionanta calatorie cu barca printre stanci, cu o coborare abrupta de pe varful unui vulcan direct intr-un lac.

De precizat este ca in anumite locuri accesul se face in functie de inaltimea vizitatorilor, limita minima fiind de 1.20 m. Nu se face nici o exceptie de la regula, la fiecare intrare de acest gen stand o persoana care-i masoara pe copii. Toate acestea sunt facute pentru siguranta tuturor celor ce vin aici, lucru observat, de altfel, pe intreg teritoriul parcului, prin atentionari de tipul: interzis cardiacilor, celor cu probleme respiratorii si femeilor insarcinate.

CHINA este locul unde va dati intalnire cu doua dintre cele mai importante elemente ale culturii chineze: dragonii si Marele Zid. Cea mai apreciata atractie a parcului, care este in acelasi timp si cea mai vizibila dintre toate, se numeste Dragon Khan si reprezinta un roller- coaster urias, ce prezinta 8 inversiuni sau bucle, iar viteza pe care o atingi, daca ai curajul sa te urci in el, este de pana la 65 km/h. Tot aici va veti bucura de imaginea surprinzatoare a templelor, de spectacolele de acrobatie si de cele de magie sustinute la templul Jing Chou.

MEXIC: jungla mayasa si bucuria molipsitoare a "mexicanilor" nu va vor lasa indiferenti. Senzatiile traite aici sunt unice. De pilda, in "Templul Focului" surprizele se tin lant: treptat veti fi invaluiti de flacari, care ies pana si din tavan; fumul va va sufoca, va vor aparea pe neasteptate in fata ochilor niste mumii fioroase, iar in final, platforma pe care va aflati alaturi de ceilalti spectatori va incepe sa se miste puternic, scuturata parca de o mana nevazuta.
Totul pare atat de real, astfel incat, la sfarsit, n-o sa va vina sa credeti ca n-a fost decat o farsa.

Un alt punct de maxim interes il reprezinta "El diablo" sau "Trenul din mina", a carui structura din lemn este foarte interesanta, dar la prima vedere nu prezinta prea mare incredere. Asta este doar o aparenta, pentru ca totul este atent verificat si controlat.

VESTUL SALBATIC pare cel mai bine realizat. Atmosfera creata va va face sa va simtiti personaj intr-un western. Profesionalismul celor ce l-au gandit si pus in practica este indiscutabil. Cele mai interesante creatii sunt: "The Silver River Flume" si "The Grand Canyon Rapids". Sunt doua curse nebunesti care nu se pot descrie usor in cuvinte, tot ce veti putea spune la final, uzi leoarca fiind, va fi: uau!

Sursa informatiei prezentate