Rezervatia naturala de la Reci - Covasna - prezentare si imagini

Rezervatie floristica cu o suprafata de cca 34 ha situata in lunca Raului Negru, afluent al Oltului, reprezentata de un complex de mlastini eutrofe, populate de o serie de specii rare, relicte glaciare cum sunt: mesteacanul pitic, feriga, angelica salbatica.

Este cea mai intinsa rezervatie din judetul Covasna, complexa prin caracter geologic, floristic si faunistic. Acest mediu este arealul de dezvoltare a broastei albastre de mlastina a carei limita sudica este tocmai aceasta rezervatie si locul de intalnire, dar si ultimul popas al stolurilor de berze care pleaca in tarile calde.

Rezervatia mai cuprinde o plantatie de pin bancsian, o specie rara care se adapteaza pe terenuri cu conditii de vegetatie foarte vitrega.

In 2003, in cadrul natural al Mestecanisului de la Reci s-au turnat o parte din scenele celebrului film 'Cold Mountain', premiat cu Oscar in 2004, in care au jucat actorii Jud Law si Nicole Kidman. Cabana, moara si grajdul construite in incinta rezervatiei au fost demolate de producatori, spre dezamagirea localnicilor care isi amintesc si acum cu placere de ranch-ul parasit unde s-a consumat povestea de dragoste dintre cei doi eroi principali.

Sursa informatiei prezentate