Salina Slanic Prahova - prezentare si imagini

Este cea mai mare salina din Europa. Orașul este cunoscut pentru lacurile sărate (numite și Băi): Baia Baciului, Baia Verde și Baia Roșie, precum și pentru minele Salina Veche și Salina Nouă. În vreme ce în Salina Nouă se extrage în continuare sare, mina veche (Salina Veche) este în prezent deschisă publicului larg, fiind folosită ca loc de agrement.

Salina Slănic Prahova, situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Salina este formata din 14 camere, in forma de trapez, avand o deschidere la baza de 32 de metri, la tava, de 10 metri si o inaltime de 45 de metri. Spatiul escavat este de 2,9 milioane metri cubi de sare.

In subteran este amenajat si un sanatoriu pentru bolnavii astmatici carora li se asigura asistenta medicala de specialitate. Aerajul miniei este natural, cu temperatura constanta in tot timpul anului de 12 grade Celsius.

PROGRAM DE VIZITARE *:
Valabil până la 12 februarie 2019:
Luni-Marti: INCHIS
Miercuri - Duminică: DESCHIS după următorul program:
» 08:00 primul transport in subteran
» 14:30 ultimul transport in subteran
» 15:30 ultimul transport din subteran

Valabil din 13 februarie 2019:
Luni - Marţi: INCHIS
Miercuri - Vineri: DESCHIS după următorul program:
» 08:00 primul transport in subteran
» 14:30 ultimul transport in subteran
» 15:30 ultimul transport din subteran

Sâmbătă - Duminică: DESCHIS după următorul program:
» 09:00 primul transport in subteran
» 15:30 ultimul transport in subteran
» 16:30 ultimul transport din subteran


*Transportul turiștilor în/ din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze (in urma transportului cu microbuzele , aerul din salina este poluat cu noxe )

Sursa informatiei prezentate