Salina Slanic Prahova - prezentare si imagini

Este cea mai mare salina din Europa. Orașul este cunoscut pentru lacurile sărate (numite și Băi): Baia Baciului, Baia Verde și Baia Roșie, precum și pentru minele Salina Veche și Salina Nouă. În vreme ce în Salina Nouă se extrage în continuare sare, mina veche (Salina Veche) este în prezent deschisă publicului larg, fiind folosită ca loc de agrement. De asemenea, intr-una din incaperile separate ale Salinei Vechi, se desfasoara anual Campionatele Mondiale de Aeromodelism.

Accesul în mina se realizeaza cu doua lifturi ce asigura transportul vizitatorilor pe verticala între subteran si suprafata. Diferenta de cota este de 208 metri, iar drumul este parcurs cu liftul în aproximativ 3 minute.

Salina este formata din 14 camere, in forma de trapez, avand o deschidere la baza de 32 de metri, la tava, de 10 metri si o inaltime de 45 de metri. Suprafata totala este de 78.000 metri patrati iar spatiul escavat este de 2,9 milioane metri cubi de sare.

In subteran este amenajat si un sanatoriu pentru bolnavii astmatici carora li se asigura asistenta medicala de specialitate. Aerajul miniei este natural, cu temperatura constanta in tot timpul anului de 12 grade Celsius.

Sursa informatiei prezentate