San Telmo - prezentare si imagini

San Telmo este unul dintre cele mai vechi cartiere din Buenos Aires. Zona bine conservata este caracterizata de cladiri coloniale si atrage turistii gratie magazinelor micute, anticariatelor si artistilor care isi vand marfa aici.

Daca pe vremuri aici traiau familiile bogate argentiniene, astazi cartierul este unul dintre centrele tangoului si, totodata, unul dintre locurile cu traditie in anticariat. Se vand numeroase antichitati, de la sculpturi la bijuterii, mobila si picturi, iar principala zona comerciala se afla in Piata San Telmo. Tot in San Telmo exista una dintre cele mai vechi biserici din oras, San Pedro Gonzalez (sau Nuestra Senora de Belen), construita in 1734 de catre jezuiti.

Ce găsiţi în San Telmo? Tot ce e vechi şi frumos: de la fiare de călcat de pe vremea bunicii (din acelea ce funcţionau pe bază de cărbuni) până la ventuze pentru răceală, lână pentru croşetat, colecţii întregi de cutii de chibrituri, timbre, bijuterii (unele adevărate opere de artă), degetare, instrumente muzicale sau chiar obiecte de mobilier din timpuri demult trecute (fotolii, scaune, măsuţe sau dulapuri cu încrustraţii). Preţurile oscilează între câţiva lei şi câteva mii de lei. Nu uitaţi! Bucuria de a merge la cumparaturi într-un asemenea loc este completată, la lăsarea serii, de un spectacol fascinant. După ce vânzătorii îşi strâng tarabele, în piaţa din centrul cartierului se adună perechile de îndrăgostiţi care dansează tango - unii mai bine, alţii mai stângaci, însă atmosfera de intimitate care se citeşte pe feţele lor vă face să vă doriţi să fiţi acolo cu persoana iubită. Iar dacă sunteţi împreună cu partenerul/a în Buenos Aires, nu vă mai rămâne decât să treceţi pe ringul de dans.

Sursa informatiei prezentate