Statuia lui Hristos Regele (Monumento Cristo Rei) Lisabona - prezentare si imagini

Cardinalul Patriarh al Lisabonei a vazut statuia din Rio in anul 1934 intr-o vizita in Brazilia si apoi a raspandit ideea de a avea o statuie asemanatoare ridicata in Portugalia. La o adunare tinuta in 1940 la Fatima, preotii Portugaliei au facut un juramant sa ridice aceasta statuie a lui Cristos, daca Portugalia nu va fi atrasa in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Arhitectul Antonio Lino, inginerul Froncisco de Mello e Castro si sculptorul Francisco Franco au lucrat la acest proiect.

Piatra de temelie a fost pusa in anul 1949 si in anul 1959 monumentul a fost inaugurat in mod oficial. Statuia facatoare de minuni din Fatima a fost transportata aici pentru ceremonia de inaugurare, iar Papa a transmis un mesaj audio inregistrat.

Cele 4 arcade inalte de 82 de metri din postamentul de beton al statuii reprezinta cele patru puncte cardinale, simbolizand astfel universalitatea Regatului lui Isus Cristos. O mica capela este situata la baza statuii. Statuia in sine are 28 de metri inaltime, iar reprezentarea inimii masoara 1,89 metri.

Un lift este instalat pentru a urca turistii sus, pe o platforma la picioarele statuii lui Isus, de unde se pot bucura de o priveliste deosebita a Lisabonei si a imprejurimilor acesteia.


Adresa: Santuario Nacional do Cristo Rei, Alto do Pragal, Almada

Transport: autobuz - linia 101.

Orar: 9.30 a.m. – 6.00 p.m.

Pret bilet: 2€.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate