Teatrul Bolshoi - prezentare si imagini

Teatrul Bolshoi din Moscova, este un teatru cu o istorie veche. Acesta a fost proiectat de arhitectul Joseph Bové , aici desfasurandu-se spectacole de balet si opera . Baletul si Opera Bolshoi sunt printre cele mai vechi societati de Opera si Balet din lume. Teatrul este societatea-mama a “The Bolshoi Ballet Academy”, o scoala - lider mondial de balet.

Societatea a fost fondata in 1776 de catre Printul Peter Urusov si Maddox Michael . Iniţial, spectacolele au avut loc intr-o casa privata, dar în 1780, a dobandit Teatrul Petrovka si a inceput sa produca piese de teatru si opera.

Actuala cladire a fost construita in Piata Teatrului in 1824 pentru a inlocui Teatrul Petrovka, acesta fiind distrus de incendiul din 1805. Aceasta a fost proiectata de arhitectul Andrei Mihailov, care l-a construit in apropiere de Maly Theatre in 1824.

La acel moment, toate teatrele din Rusia erau proprietate imperiala.

Teatrul din Moscova a fost inaugurat la 18 ianuarie 1825 cu piesa “Cenusaresei” de Fernando Sor. Iniţial, acesta functiona numai cu compozitori rusi, insa, incepand cu anul 1840, au intrat in repertoriu si compozitorii straini. Un incendiu in anul 1853 a provocat pagube extinse. Reconstructia a fost realizata de catre Alberto Cavos , fiul lui Catterino Cavos , un compozitor de opera. Teatrul s-a redeschis in 1856. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, teatrul a fost avariat de o bomba, dar a fost imediat reparat.

Bolsoi a fost locul multor premiere istorice, cum ar fi: “The Voyevoda”si “Mazeppa” de Tchaikovsky, “Aleko” de Rachmaninoff si “Francesca” de Rimini.

Sursa informatiei prezentate