Templul Fericirii Supreme - Kek Lok Si - prezentare si imagini

Kek Lok Si Templul este un templu budist situat in orasul Aer ITAM din Penang si este unul dintre cele mai cunoscute temple de pe insula. Acesta este cel mai mare templu budist din Asia de Sud.

Budismul Mahayana si ritualurile traditionale chineze sunt un amestec intr-un tot armonios, atat in ceea ce priveste arhitectura templului si lucrarile de arta, precum si in activitatile de zi cu zi a calugarilor.

Constructia templului a inceput in 1890 si a fost inspirat de catre marele calugar de la Templul Zeita Fericirii din Pitt Street. Cu sprijinul reprezentantului consular al Chinei in Penang, prin ratificarea unei legi din partea imaparatului Guangxu, acesta adonat 70.000 de volume din editia Imperiala de sutre budiste.

In 1930, pagoda cu cele sapte etaje ale templului sau Pagoda celor 10.000 de Buddha, a fost finalizata. Aceasta pagoda combina o baza chineza octogonala cu un nivel mediu de design Thai si o coroana birmana, cuprinzand atat budismul Theravada, cat si pe cel Mahayana.

In 2002, o statuie de bronz de 30,2 metri a lui Kuan Yin a fost finalizata si deschis pentru public. Statuia Kuan Yin a fost inlocuita cu cea de broz, deoarece cea dinainte, o statuie alba din ipsos, a fost deteriorata intr-un incendiu. Statuia de bronz este situata pe un deal, mai sus de pagoda, in timp ce capul statuii anterioare care a supravietuit focului este pastrata si plasata in coltul din dreapta al statuii noi.

Templul este punctul focal al festivalurilor comunitatii chineze din Penang. Festivitatile de Anul Nou Chinezesc sunt deosebit de impresionante. Pentru 30 de zile dupa Anul Nou Chinezesc, templul ramane deschis pana tarziu in noapte in timp ce mii de lumini transforma peisajul intr-o mare de lumina.

Sursa informatiei prezentate