Templul lui Confucius - prezentare si imagini

Confucius s-a nascut in China in anul 551 i.Hr. A fost un mare ganditor, convins ca imparatul trebuie sa aiba grija de poporul sau ca un parinte. Timp de 2000 de ani, invataturile lui i-au influentat pe conducatorii Chinei. Acest intelept a descris armonia naturii cu ajutorul simbolului Yin si Yang. Aceste doua nume reprezinta cele doua nonculori din care este format: negrul si, respectiv albul, aflate in combinatie.

Confucius este fondatorul scolii si invatamantului confucianist din China, unul din cei mai mari filozofi din lume. Templul, Resedinta si Padurea lui Confucius reprezinta locuri unde impăaatii chinezi si populatia din toate vremurile au cinstit memoria acestei mari personalitati.

In anul 478 i.Hr., la un an dupa moartea lui Confucius, regele statului Lu a transformat casa memoriala a lui Confucius intr-un templu, unde sunt expuse haine, obiecte si instrumente folosite de Confucius.

Constructiile principale sunt amplasate pe o linie axiala nord-sud. Cele auxiliare sunt situate simetric pe ambele parti ale axului. Templul lui Confucius are 9 nivele de case, 9 randuri de curti. Cifra 9 este cea mai mare cifra impara. Acest numar a fost folosit in societatea feudala chineza numai de imparati si curtea imperiala. Dar templul lui Confucius a facut exceptie. Intrarile de la templul lui Confucius sunt formate din 5 usi.

Resedinta lui Confucius se gaseste in apropierea templului lui Confucius. Aici au locuit mai multe generatii ale urmasilor acestuia. Este cea mai mare resedinta dupa Palatul Imperial de Iarna din Beijing.

Sursa informatiei prezentate