Templul lui Zeus - prezentare si imagini

Lucrarile de constructie a templului lui Zeus au fost desfasurate in sec III d. Ch., in timpul dominatiei macedoniene care au angajat arhitectul roman Cossutius sa proiecteze templul. Templul a fost terminat in anul 129 d. Ch. cand un admirator al culturii grecesti, Hadrian, a preluat conducerea lucrarilor.

Templul lui Zeus din Olimp a fost construit din marmura adusa de pe Muntele Pentelus si masura 96 de metri lungime si 40 de metri latime. Consta in 104 coloane corintiene fiecare avand 17 metri inaltime, 48 dintre ele formau 3 coloane, iar 56 dintre ele erau asezate in doua coloane. Pana astazi, doar 15 stalpi au supravietuit, ultimul stalp cazand in timpul unei furtuni in anul 1852.

Hadrian a dedicat templul lui Zeus (cunoscut romanilor ca Jupiter), zeul zeilor. El a ridicat o statuie imensa de aur si fildes dedicata lui Zeus adaugand una a sa pe care a asezat-o langa cea a lui Zeus. Nici una din ele nu a fost pastrata. Nu se stie in ce perioada a fost distrus templul, dar se presupune ca, la fel ca multe alte cladiri din Grecia, e posibil sa fi fost distrus in timpul unui cutremur din evul mediu.

Templul lui Zeus poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 08.00-19.30 mai putin lunea cand e deschis intre 11:00 – 19:30 (inchis pe 1 Ianuarie, 25 Martie, Duminica de Paste, 1 Mai si pe 25,26 Decembrie)

Taxa de intrare la Templul lui Zeus este de 4 EUR

Adresa: strada Amalias sau strada Vassilisis Olgas
Metrou: linia 2 (statia Akropoli)


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate