Top 4 Plajele din Algarve Portugalia - prezentare si imagini

Algarve este regiunea cea mai sudică din Portugalia. Ea ocupă o suprafață de 4.960 km², având 400.000 loc. Algarve este numită oficial „Região do Algarve” fiind una din cele 7 regiuni administrative al Portugaliei (Alentejo, Algarve, Azore, Região Centro, Região de Lisboa, Madeira, Região Norte). Capitala regiunii este orașul Faro care este în același timp capitala districtului Faro.


În sudul regiunii Algarve întâlnim una dintre cele mai frumoase plaje.
1. Praia Dona Ana – in apropiere de Lagos, este o coastă extraordinară, intercalată cu stânci maiestuoase și mai înclinate, cu vedere la țărmul limpede, cu pietre și stive. Este unul dintre cele mai cunoscute peisaje din întreaga țară și, de asemenea, unul dintre cele mai fotografiate; vizitarea acestei plaje vii este o experiență care va fi greu de uitat. Ca aproape toate plajele din Portugalia, este adesea bătută de vânt și apele sale sunt moderat proaspete. Nu ratați călătoria cu barca pentru a descoperi peșteri, golfuri și golfuri ascunse.

2. Praia do Camilo, Lagos – Întotdeauna locuiți lângă Lagos pentru a descoperi o altă plajă încântătoare, cea a Praia do Camilo, unde un contrast incredibil de culori compară apele albastre-smarald și rocile galben-portocalii. Plaja, adăpostită de vânturi și așezată printre stânci înalte, este mică și accesibilă prin 200 de pași care vă permit să ajungeți la mare, o coborâre într-un peisaj fără îndoială, uluitoare. Mai mult decât atât, o plimbare cu barca sau cu caiac la Ponta da Piedade din apropiere, o formație spectaculoasă de stânci formată din arcuri și peșteri sculptate de mare, este o necesitate.

3. Praia de Benagil, Lagoa – Una dintre minunile naturale pe care le oferă Portugalia este Praia de Benagil, o chiuvetă mică de nisip care se scufundă într-o peșteră pe jumătate deschisă. Acesta este punctul principal de plecare pentru excursii cu barca spre peșterile din apropiere (inclusiv cele mai renumite) și plaje secrete sculptate de mare până la stânci. Suntem siguri că, în fața focului de lumini și culori, veți fi literalmente fără cuvinte.

4. Praia da Falésia (Olhos de Água) – Protejat de o stâncă roșie lungă și spectaculoasă, Praia da Falesia este o întindere extinsă a nisipului fin, în mare parte liber, înconjurat de ape cristaline, mai puțin reci decât alte zone și protejat de vânt. Ideal pentru plimbări relaxante la mare.

Sursa informatiei prezentate