top 5 insule Grecia - prezentare si imagini

Acest top este cu plaje pustii, în luna august, ideale pentru plimbări prin panorame sugestive, taverne cu mâncăruri locale și cazare unde sa vă simțiți ca acasă. Nu sunt destinațiile cele mai vizitate, ci cel mai sugestive pentru vizita.

1. MILOS - cea mai estică din insulele Ciclade. Acesta atrage și seduce această bijuterie din Marea Egee. Milos forjata ca o potcoavă mare germinare aici și acolo cu sate colorate pe malul apei, roci și ravene care la apus de soare prind nuante de roz si rosu cires, in forma de eroziuni adânci și cretă gresie ce par aruncate în apele cristaline, înfrumusețate cu capături care protejează golfurile.
Insula se mândrește cu cele mai frumoase plaje din Marea Egee, plaje cu pulbere de talc și cascade cu nuanțe surprinzătoare. Pentru a vă bucura de o vacanță plină de mare și de natură, plină de simplitate.

Coasta de sud are un fundal nisipos, apele sunt turcoaz iar spatele stanci pare vopsit alb, roz si galben.
Pe coasta de sud spre varful Paliochori, există o plajă lungă numita Firiplaka, un amestec de rocă si nisip colorat. Pe această coastă există bucle solitare pentru plajă și taverne de pește.

De asemenea, partea de nord este bogata in golfuri, sate de pescuit precum Firopotamos, Mandrakia. De asemenea de vazut sunt si Mikitas, Aghios Kostantinos sau Pachena Beach, sau plajele închise între rocile lunare și Sarakiniko, cu ravene care se deschid ușor înclinat spre mare, permițându-va scufundarile fără probleme.

Pentru a ajunge la aceasta insula trebuie zbor spre Santorini, apoi feribotul spre Milos.


SIFNOS - Sifnos se află în grupul insulelor Cyclades din Grecia. Orașul principal, aproape de centru, cunoscut sub numele de Apollonia.
Insula are un val de case albe care urcă pe o pantă și alunecă spre vale și apoi își reia altitudinea pe un al doilea deal. Capitala Apollonia, la 5 km de mare, în inima zonei rurale din Sifnos. Insula este cunoscuta pentru olari, arhitectura pura si o antologie de stiluri, de la Evul Mediu până în secolul al XIX-lea.
Oamenii vin aici pentru a admira cele mai frumoase sate medievale, Kastro, fosta capitala insulei, care astăzi se mândrește cu hoteluri cu o vedere fermecătoare.


AMORGOS - Situat la marginea estică a Cicladelor și învecinat cu insulele Dodecaneze, Amorgos apare pe o hartă alungită, înclinată pe o hartă - o mică amintire a unui seahorse. Pe larg acceptat ca fiind autentic și frumos, insula este renumită pentru traseele și căile de mers pe jos, spiritul său iubitor de rachiuri (lichior de struguri) și plantele sale aromatice. Deși uneori învăluit în ceea ce unii au numit "melancolie", Amorgos îi impresionează pe vizitatori foarte pozitiv. Are mai multe centre: două porturi active, iar Chora - orașul principal - într-o locație separată. Aceasta înseamnă că vizitatorii ar trebui să fie pregătiți să se deplaseze.


FOLEGANDROS - Există o varietate de plaje foarte liniștite în jurul insulei Folegandros, dintre care multe necesită o drumeție pentru a ajunge la ele. Puteți găsi niște plaje mici în jurul portului Karavostasi. La aproximativ 400 de metri de Karavostasi, chiar deasupra dealului mic se afla plaja Vardia si Livadi cu plaja si zona de camping. De la Ano Meria puteți merge de la 40 la 90 de minute pentru a ajunge la multe plaje, cel mai frumos fiind Agios Georgios, spre nord-est. Agios Giorgios este una dintre cele mai frumoase plaje din timpul verii, când este suficientă o briză pentru a se menține răcoroase sub copaci, iar plimbarea de la Ano Meria este foarte plăcută. De la Hora, un drum merge spre nord, îmbrățișând vârful stâncii și oferind priveliști uluitoare, înainte de a coborî brusc pe plaja nisipoasă minunată a golfului Vathi și pe plajele din Angali și Agios Nikolaos, din care două sunt două locuri pentru a mânca și a lua băuturi, Papalagi.


ASTIPALEA - Plaje, pure și seducătoare, plajele din Astypalaia ar putea să nu aibă o atmosferă cosmopolită, dar oferă și altceva: apă translucidă, relaxare și liniște. Cea mai frumoasă plajă de pe insulă este Kaminakia, dar Vatses, Livadi, Steno și Psili Ammos sunt de asemenea minunate.

Sursa informatiei prezentate