Tunul Imperial si Clopotul Tarului - prezentare si imagini

Desi teoretic ar fi trebuit sa fie o arma redutabila, de neoprit, nu a functionat niciodata, constructia fiind gresita din start. Dar ramane o adevarata opera de arta, mai ales prin decoratiunile in relief, care infatiseaza intre altele un leu (Rusia) care invinge un sarpe (dusmanii Rusiei). Clopotul Tarului este un alt exemplu de arta faraonica, avand 200 de tone si fiind cel mai mare din lume, dar nu a putut fi niciodata terminat cu adevarat. Un predecesor de doar 130 de tone a fost construit la jumatatea secolului XVII, fiind distrus in incendiul care a ravasit Moscova in 1701.

Trei decenii mai tarziu, Imparateasa Anna a ordonat ca bucatile sa fie topite si sa fie turnat un nou clopot, mai mare, care insa s-a distrus in timpul lucrului, in 1737. Abia un secol mai tarziu clopotul a fost terminat si pus in locul unde poate fi admirat si astazi.

Turnul cu Clopot al lui Ivan cel Mare numit si Clopotul Tarului, aflat tot in inima Kremlinului, are 81 de metri inaltime si se spune ca marcheaza centrul Moscovei. Clopotul cantareste 200 de tone si este cel mai mare din intreaga lume.

Tunul imperial - cel mai impresionant din lume, are o greutate de 40 de tone si o teava lunga de 5 metri. Construit in 1586, acest tun trebuia sa fie o adevarata arma insa nu a functionat niciodata, realizarea sa fiind gresita inca de la inceput. Cu toate acestea, el impresioneaza prin dimensiune, precum si prin decoratiunile iesite in relief, deosebit de frumoase.

Sursa informatiei prezentate