Turnul Cairo - prezentare si imagini

Turnul Cairo este un turn de televiziune din beton situat în cartierul Zamalek pe Insula Gezira pe râul Nil. Turnul este are 187 de metri, cu 47 de metri mai mare decât Marea Piramidă din Giza. Turnul este clasat pe locul patru între cele mai inalte turnuri din lume şi oferă vizitatorilor cea mai bună vedere a oraşului.

Turnul Cairo a fost construit in perioada1956-1961, si a fost proiectat de arhitectul egiptean Naoum Chebib, turnul parţial deschis in partea superioara imita o floare de lotus. Deasupra se afla o punte de observaţie circulară şi un restaurant rotativ cu o vedere asupra orasului Cairo. O rotaţie a restaurantului durează aproximativ 70 de minute. Restaurantul este foarte cunoscut pentru meniul sau si este foarte apreciat de diversi demnitari care l-au vizitat (exista si o carte de oaspeti unde marea majoritate a demnitarilor au semnat).

Cea mai buna perioada de vizitare a turnului este seara sau la apus, cand tot orasul este ca un joc de lumini iar in partea de vest se pot vedea piramidele si desertul care marcheaza marginea orasului. Noaptea el este imbracat de o instalatie cu leduri fiind iluminat in diferite culori si jocuri de lumini. Turnul este deschis vara intre orele 9-1, iar iarna intre 8-12 noaptea.

Sursa informatiei prezentate