Turnul Calgary - prezentare si imagini

Turnul Calgary este un turn de observare, inalt de 191 de metrii, in centrul orasului Calgary, provincia Alberta, Canada.Initial fiind numit Turnul Husky, a fost conceput ca un punct de atractie comun,facand parte din noul plan urbanistic al orasului.
Turnul a fost ridicat cu un cost de 3.500.000 de dolari si la data deschiderii, in 1968, a fost prezenta ca cea mai inalta cladire din Calgary si din Canada, exceptand orasul Toronto. A fost redenumit Turnul Calgary in anul 1971.

Turnul gazduieste un restaurant revolutionar in varful sau,Sky 360,care se roteste pentru a oferii privitorilor o vedere pitoreasca asupra orasului. Scarile catre punctul de observare sunt inchise pentru turisti insa se deschid anual in diferite ocazii, pentru publicitate sau pentru concursul anual de urcat scari,acest turn avand 762 de trepte.

In iulie 2007, Centrul Oficial de Informare Turistica din Calgary s-a mutat la baza turnului, aici localizandu-se si un Internet Cafe. De aici se pot obtine informatii pretioase legate de atractiile orasului, locurile de distractie, hoteluri si restaurante. Turnul gazduieste deasemenea si un carillon (instrument muzical) ce a fost daruit orasului de catre comunitatea olandeza cu ocazia aniversarii centenarului. La instrument se canta zilnic la amiaza pana in anul 1987 cand acesta a intrat intr-un proces de restaurare.

Sursa informatiei prezentate