Turnul Eiffel - prezentare si imagini

Monumentul isi trage numele de la proiectantul sau Gustave Eiffel si este cea mai inalta cladire din Paris. Peste 200 de milioane de oameni au vizitat turnul de la inaugurarea sa in 1889 facand astfel din el cel mai vizitat monument din lume. Impreuna cu antena sa de 24 de metri, structura masoara 325 de metri inaltime. Cand constructia sa a fost incheiata in 1889 structura a fost declarata cea mai inalta cladire din lume, titlu care i-a apartinut pana in 1930 cand a fost contruita Chrysler Building din New York. Turnul este acum a cincea cladire ca inaltime din Franta si cea mai inalta din Paris. Turnul cantareste peste zece mii de tone.

Turnul Eiffel are doua restaurante: Altitude 95 la primul nivel (la 95 m inaltime) si Jules Verne la etajul al doilea. Acesta din urma este o destinatie gastronomica pentru cunoscatori.

Cel mai vizitat loc din Paris este mereu aglomerat, iar cozile la intrare pot fi foarte mari. Pentru a le evita pe cat posibil este recomandat sa incercati sa-l vizitati dimineata si in timpul saptamanii.

Putine sunt acele locuri sau monumente care simbolizeaza Parisul mai bine decat Turnul Eiffel. Desigur exista multe alte obiective turistice in Paris cu o istorie mult mai bogata. Exista locuri mai putin aglomerate si mult mai romantice. Exista locuri pentru vederi panoramice mai frumoase ( de pe treptele de la Notre Dame, din turnul Montparnesse sau din varful Arcului de Triumf ). De asemenea nu este neaparat necesar sa vizitati Turnul Eiffel propriu-zis deoarece cam de oriunde din centrul Parisului puteti vedea aceasta minune arhitecturala.

Daca vizitati turnul, trebuie sa asteptati la coada pentru unul din cele doua lifturi care urca pana in varf. Acestea pleaca la fiecare opt minute, dar cu toate acestea perioada de asteptare poate fi foarte mare. La primul etaj puteti vedea lucruri legate de istoria Turnului Eiffel, puteti trimite o vedere chiar din turn ( exista un oficiu postal acolo ) sau puteti lua masa la restaurantul Altitude 95. Ambele niveluri au magazine cu suveniruri sau Internet cafe-uri. In varf puteti vedea orasul si exista tot felul de ghiduri care va spun ce vedeti. Totusi inaltimea este atat de mare incat poate fi dificil sa localizati anumite lucruri.

Preturi:

Lift
Etaj 3: Adulti - 12 € ; 6.7 € pt copii intre 3-11 ani
Etaj 2: Adulti - 7.8 € ; 4.3 € pt copii intre 3-11 ani
Etaj 1: Adulti - 4.8 € ; 2.5 € pt copii intre 3-11 ani

Scari
Etajele 1 si 2: accesul este 4 € pt persoane peste 25 de ani si 3.10 € pentru cele sub 25 ani.

Toti copii sub trei ani au accesul gratuit. Preturile pot varia usor in functie de sezon. Se acorda reduceri pentru grupuri mari si pentru peroanele cu handicap.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate