Turnul Tsutenkaku - prezentare si imagini

Inaltimea sa totala este de 103 m: puntea de observatie principala se afla la o inaltime de 91 m. Turnul original, dupa modelul Turnului Eiffel, a fost construit in 1912, si a fost conectat la parcul de distractii adiacente, Luna Park, cu o telecabina. La momentul constructiei sale, inaltimea era de 64 de metri, facand-o cea de-a doua structura inalta din Asia.

Acesta a devenit una dintre cele mai populare locatii din oras, atragand vizitatori din toata zona. Structura originala a suferit un incendiu in 1943 care l-a deteriorat, si, mai degraba decat sa se ocupe de repararea structurii, a fost demontat, iar otelul utilizat in razboi. Dupa razboi, cetatenii au facut lobby pentru a reconstrui turnul. O companie privata, Tsūtenkaku Kanko Co Ltd. a fost infiintata si Tachū Naito, "Tatal Turnurilor" japoneze a fost selectat pentru designul turnului. Noua structura a fost deschisa in 1956.

Pe cel de-al cincilea etaj, pe puntea de observatie este pastrat cu evlavie Billiken sau "Dumnezeul fericirii". Billiken este o fermecatoare papusa creata de-un american care a venit in Japonia in 1910, a fost consacrata in Luna Park atunci cand a fost deschis.

In fiecare an, mii de vizitatori pun monede in caseta de donatii si-si freaca talpile picioarelor pentru ca dorintele sa devina realitate. Turnul este, de asemenea, renumit pentru luminile sale, care se schimba la cativa ani (acestea au fost oprite in timpul crizei petrolului din 1974 - 1976). Hitachi sponsorizeaza turnul inca din 1957.

Sursa informatiei prezentate