Walt Disney World Resort - prezentare si imagini

Walt Disney World Resort sau prescurtat doar Disney World este cel mai mare si mai vizitat parc de distractii si resort recreational din lume. Aflat la aproximativ 34 km sud-vest de Orlando, Florida, resortul se intinde pe o distanta de 122 km patrati si cuprinde 4 parcuri tematice, 2 parcuri acvatice, 23 de hoteluri tematice dintre care 15 detinute de compania Walt Disney,o zona pentru camping, doua centre health spa si fitness si alte locuri de distractie si recreere.
Resortul a fost deschis in anul 1971 doar cu parcul tematic Magic Kingdom si a mai adaugat de atunci parcul Epcot la 1 octombrie 1982, Disney's Hollywood Studios Park la 1 mai 1989 si Disney's Animal Kingdom la 22 aprilie 1998.
Resortul a fost inspirat din visele lui Walt Disney si creatia sa, Disneyland din California. Primul sau parc tematic, Magic Kingdom, este similar cu parcul Disneyland. Walt Disney a vrut sa construiasca un resort de vacanta, care sa fie diferit de parcul Disneyland care putea fii vizitat intr-o singura zi. Acesta cuprinde o mai mare varietate de sporturi,posibilitati de recreere, amuzament si hoteluri tematice unice.

Sursa informatiei prezentate