Wat Prathat Doi Suthep - prezentare si imagini

Wat Prathat Doi Suthep este unul dintre cele mai faimoase temple ale Thailandei, dominand orasul din spectaculoasa sa locatie. Templul este adesea numit doar Doi Suthep, desi acesta este de fapt numele muntelui pe care este situat. Templul se afla la 15 km de orasul Chiang Mai si este un loc sacru pentru thailandezi.

Drumul catre templu trece prin preajma unor frumoase cascade si privelistea de pe platforma tempului este impresionanta.

Templul dateaza din 1386 si este cunoscut printre thailandezi ca fiind unul dintre cele mai importante lacasuri religioase din tara. De-a lungul timpului templul s-a extins, adaugandu-se tot mai multe altare sfinte. Cu distrinctivul sau chedi (altar) poleit, considerat cea mai sfanta zona din templu, si curtea imbracata in marmura, templul este plin de simbolism si foarte aglomerat.

Drumul catre templu a fost construit in anul 1935. Iar daca cele 300 de trepte care conduc catre templu vi se par prea multe, un vagonet va ofera o scurtatura rapida. Intrarea la templu cu vagonetul costa 30 baht thailandezi pentru straini (sau 50 baht thailandezi dus-intors) si este gratuita pentru thailandezi. Odata ajunsi in templu, vizitatorii trebuie sa se descalte.

Templul este deschis zilnic intre orele 06.00 – 18.00.

Sursa informatiei prezentate