Statiuni si orase in regiunea Alpii Iulieni

Bled, oras care pana in anul 1918 s-a numit Veldes, este o renumita statiune montana din Slovenia.

Orașul este situat in Alpii Iulieni, pe malul lacului montan Bled (Blejsko jezero), in mijlocul caruia se afla o mica insula (Blejski Otok) ocupata de o manastire medievala (biserica Sf.Maria).

Naturopatul elvetian Arnold Rikli (1823–1906) a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea Bled-ului ca statiune balneo in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Datorita climei sale blânde, Bled a fost vizitat de aristocrati din intreaga lume. Astazi este o importanta statiune turistica, oferind o gama larga de activitati sportive (golf, pescuit, Centru de echitatie) si este un punct de plecare pentru trasee montane si drumetii, in special in apropiere Parcul National Triglav.

Statiunile si orasele din Alpii Iulieni unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Alpii IulieniObiective turistice in regiunea Alpii Iulieni Oferte Alpii Iulieni

Bled

Bled

Bled, oras care pana in anul 1918 s-a numit Veldes, este o renumita statiune montana din Slovenia. Orașul este situat in Alpii Iulieni, pe malul lacului montan Bled (Blejsko jezero), in mijlocul caruia se afla o mica insula (Blejski Otok) ocupata de o manastire medievala (biserica Sf.Maria). Naturopatul elvetian Arnold Rikli (1823–1906) a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea Bled-ului ca statiune balneo in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Datorita climei sale blânde, Bled a fost vizitat de aristocrati din intreaga lume. Astazi este o importanta statiune turistica, oferind o gama larga de activitati sportive (golf, pescuit, Centru de echitatie) si este un punct de plecare pentru trasee montane si drumetii, in special in apropiere Parcul National Triglav.


Kranjska Gora

Kranjska Gora

Localitatea Kranjska Gora cu ai săi 1403 este aşezată chiar lângă parcul naţional Triglav, înconjurată fiind de munţi şi lacuri glaciare. Această staţiune alpină în nord-vestul Sloveniei este recunoscută ca staţiune de refacere şi de iarnă. Deşi Slovenia este o destinaţie din ce în ce mai îndrăgită printre practicanţii sporturilor de iarnă, Kranjska Gora nu şi-a pierdut nimic din farmecul iniţial. La aceasta contribuie şi Centrul Nordic Planica, unde au încă loc concursuri de salturi şi zboruri cu schiurile, precum şi antrenamente, de acord cu tradiţia slovenă - aici sunt situate nu mai puţin de 8 trambuline. Domeniul face toţi banii şi iarna şi vara pentru iubitorii schiului fond: iarna pot folosi evident pârtiile în aer liber, iar vara pot folosi poligonul acoperit. Pe cei cărora nu le-a ajuns ziua de schi, se pot da sub lumina reflectoarelor pe un traseu de slalom nocturn.