Statiuni si orase in regiunea Anglia

Oxford este un oraș în Marea Britanie (Anglia), situat la confluența Tamisei cu râul Cherwell, la 84 km nord vest de Londra și destul de aproape de alte așezări britanice renumite ca : Bath, Stratford-upon-Avon (orașul natal al lui Shakespeare), Cotswolds.

Oxfordul este locul unde se îmbină romantismul orașului medieval cu vitalitatea centrului universitar internațional, aici fiind localizată Universitatea Oxford, aflată în fruntea clasamentelor universităților din întreaga lume.

Înainte de toate, Oxfordul este o colecție arhitecturală.

Statiunile si orasele din Anglia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

AngliaObiective turistice in regiunea Anglia Oferte Anglia

Leeds

Leeds

Leeds, al treilea oraș ca mărime din Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii (dupa Londra și Birmingham), este cel mai mare oraș din regiunea West Yorkshire, în nordul Angliei. Orașul se află pe malurile râului Aire și este considerat a fi capitala nordului Angliei. Leeds face parte din zona metropolitană cu același nume. Orașul a fost un important târg in Evul Mediu, prima atestare documentară datând din 1207. In the epoca Tudorilor Leeds a fost in principal un oras comercial în care se produceau haine din lână. Legătura cu celelalte orașe europene se facea prin estuarul Humber.



Oxford

Oxford

Oxford este un oraș în Marea Britanie (Anglia), situat la confluența Tamisei cu râul Cherwell, la 84 km nord vest de Londra și destul de aproape de alte așezări britanice renumite ca : Bath, Stratford-upon-Avon (orașul natal al lui Shakespeare), Cotswolds. Oxfordul este locul unde se îmbină romantismul orașului medieval cu vitalitatea centrului universitar internațional, aici fiind localizată Universitatea Oxford, aflată în fruntea clasamentelor universităților din întreaga lume. Înainte de toate, Oxfordul este o colecție arhitecturală.


Coventry

Coventry

Coventry este un oraș și un Burg Metropolitan în cadrul Comitatului Metropolitan West Midlands în regiunea West Midlands. Este al 8-lea din Anglia după populație, numărând peste 300,000 de locuitori. Coventry este situat la 153 km nord-vest de Londra şi 31 km la est de Birmingham, şi este la cea mai mare distanta de coasta decat orice alt oras din Marea Britanie. Spre deosebire de alte oraşe mari din Marea Britanie, Coventry nu are o zonă urbana extinsa. Acest lucru datorita faptului ca graniţele oraşului au fost întocmite în aşa fel încât să includă, practic, toate suburbiile sale, dar şi pentru că Coventry nu are localitati satelit sau cartiere rezidentiale.


Stratford Upon Avon

Stratford Upon Avon

Stratford-upon-Avon este un oraș în comitatul Warwickshire, regiunea West Midlands, Anglia. Este centrul administrativ al districtului Stratford-on-Avon. Stratford este cunoscut la nivel mondial ca fiind locul nașterii lui William Shakespeare. Stratford este situat în vecinătatea celui de al doilea oraș ca mărime din Regatul Unit, Birmingham fiind ușor accesibil prin intersecția 15 a autostrăzii M40. Are legături feroviare bune din Birmingham (Snow Hill) și curse spre Londra. Stratford are origini anglo-saxone și s-a dezvoltat ca un târg în perioada medievală.


Bristol

Bristol

Bristol este un oraș și un comitat ceremonial al Angliei. Orașul Bristol este situat la granița dintre patru comitate: Avon (a cărui capitală este), Bath and North East Somerset, North Somerset și South Gloucestershire. Numele orașului provine din limba engleză veche în care "brycgstow" înseamnă "locul de la pod". Podul este și astăzi simbolul orașului și atrage numeroși turiști. Bristol este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai vechi porturi din Insulele Britanice. Încă din secolul VI î.Hr., orașul a fost un centru de schimb important pentru mărfurile transportate pe calea apei.


Nottingham

Nottingham

Nottingham este aproape de centrul Angliei în inima regiunii East Midlands. Acesta este situat la aproximativ 120 mile de la Londra şi 50 de mile nord de Birmingham. Nottingham reprezinta tinutul legendarului erou Robin Hood şi a adversarului său, Seriful de Nottingham. Seriful, impreuna cu primarul de Nottingham, este ales anual din randul consilierilor locali şi încă mai are un rol important în viaţa civică a secolului 21, lucrand alături de primar pentru a reprezenta oraşul. Printre importantele sit-uri istorice ale orasului Nottingham se gasesc labirinturile sale unice de pesteri de sub oras, conacul splendid care este acum Nottingham Castle Museum şi Galeria de Artă, locul unde Charles I ridicat steagul pentru a începe războiul civil englez, precum şi Wollaton Hall, una dintre clădirile cele mai impodobite in stilul arhitectural Tudor din Marea Britanie, cu parcul său cu cerbi de 500 de acri.