Statiuni si orase in regiunea Burgas

Burgas este al patrulea mare oras din Bulgaria, situat în partea de sud-est a ţării. Orasul este si centru industrial dezvoltat

Statiunile si orasele din Burgas unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

BurgasObiective turistice in regiunea Burgas Oferte Burgas

Sunny Beach

Sunny Beach

Sunny Beach este una dintre cele mai mari statiuni de pe litoralul bulgaresc. Situata la 36 km nord de Bourgas, si 88 km sud de Varna, Sunny Beach ofera peste 100 de hoteluri. Cei peste 8 km de plaja se gasesc intr-un mic golf natural, inconjurati de culmile muntilor Balcani, ce se afla in partea de nord. Denumirea "Sunny Beach" din limba engleza este traducerea din limba bulgara a "Slncev Brjag", o regasiti si ca "Slncev Briag", si ca "Slncev Bryag". Sunny Beach este o combinatie magica a muntelui si a plajei, vecinatatea orasului antic Nessebar – edificiul arhitectural si istoric al culturii bulgare (partea de sud) - lipsa mareelor si magnificele parcuri interioare – aceasta este imaginea “oraselului perfect pentru recreere” – Sunny Beach.


Obzor

Obzor

Obzor Resort is located 65 km south of Varna and 40 km north of Nessebar and has many advantages for a tiny resort of its size. Denumirea tracica şi greaca veche a statiunii Obzor a fost Naulochos, un mic port de pe coasta Traciei, colonia Mesembria. Vechii romani numit-o Templum Iovis (Templul lui Jupiter); Pliniu i-a spus Tetranaulochus. Grecii au denumit statiunea Obzor cu numele de Heliopolis – Orasul Soarelui, iar parcul statiunii dezvaluie etapa cu etapa indicii ale dominatiei grece si romane: coloane si statui antice, ruine ale unei cetati si ale unei fortarete.


Nessebar

Nessebar

Situat la circa 120 km de Balcic, Nessebar este un orasel amplasat pe o peninsula lunga de 850 m si lata de 350 m, in care se ajunge printr-un istm. In timpul existentei sale indelungate, si-a pierdut 1/3 din teritoriu, fiind acoperit de mare. Sub apa, la 80 de metri distanta de tarm, inca se pot vedea ramasitele zidurilor fortaretei. In prezent se afla conservat doar zidul de vest cu poarta, care apara orasul de continent.


Duni

Duni

Statiunea Duni - Дюни in bulgara - se afla la 12 km de Primorsko si 6 km de Sozopol, intr-un golf cu apa de mica adancime. Adapostita de pantele nordice ale muntelui Strandzhana, Duni este o statiune foarte populara, cu o fasie de plaja de 4,5 km. Zona golfului este cu adevarat pitoresca, un paradis pentru sport si relaxare la soare. Niciun alt loc din Bulgaria nu este atat de aproape de mare si atat de romantic Plaja statiunii este formata din trei zone separate - Peliocan, Marina si Panorama. Arhitectii care au proiectat aceste zone au incercat sa reproduca atmosfera romantica a unui sat costal cu stradute pietruite inguste, zone insorite si gradini cu flori.


Sveti Vlas

Sveti Vlas

Statiunea este situata la poalele muntilor Stara Planina, pe coasta Marii Negre, la 3 km nord de Sunny Beach si la 12 km de orasul Nessebar. Sveti Vlas are un climat mediteranean, situat departe de viata galagioasa a orasului, dar la doar 5 minute de statiunea Sunny Beach; se afla printre destinatiile Bulgariei ce au cunoscut cea mai rapida dezvoltare. Cea mai mare parte a statiunii este formata din complexe de vacanta impresionante construite aproape toate dupa anul 2000, cu investitii germane, britanice dar si bulgaresti. Aproape toata statiunea a fost construita de la zero si este gandita ca o zona rezidentiala de vacanta in special pentru familii, in care turistii sa se simta intimi si feriti de aglomeratia statiunilor litorale obisnuite cu un plus de confort si liniste.


Elenite

Elenite

Elenite Holiday Village este situat in sudul coastei Mării Negre (in districtul Burgas, între oraşele Burgas şi Varna), la 10 km nord de statiunea Sunny Beach şi aproximativ 40 de km de orasul Burgas. Este un sat de vacanţă adăpostit într-un golf liniştit, cu o plajă mare şi pajişti verzi, ideal pentru o vacanţa in stil eco-modern, cu o multime de posibilitati de sport şi de divertisment. Este, de asemenea, ideala pentru familiile cu copii. În trecut (1985), satul de vacanţă Elenite a fost construit de-a lungul unei frumoase plaje de nisip şi a fost un complex de vile cu studiouri cu două şi trei etaje, inconjurat de toate facilităţile necesare, dar în zilele noastre există o mulţime de hoteluri şi vile luxoase noi construite în staţiune.


Pomorie

Pomorie

Pomorie este un oras modern, situat la 18 km sud de Nessebar, binecunoscut pentru tratamentele sale balneare si pentru observarea pasarilor. In apropiere, Lacul Pomorie are un continut de sare de 70%, fiind de 4 ori mai sarat decat apa marii. Orasul s-a imbogatit de fapt, in trecut, prin extragerea de sare din lac, iar in perioada otomana, era cel mai importanta oras de pe coasta, dupa Varna.


Sozopol

Sozopol

Statiunea-oras Sozopol este asezata pe o peninsula pietroasa cu faleza inalta, fiind cea mai veche asezare umana de pe litoralul bulgar – Apolonia Pontica. Se spune ca anume in Sozopol anticul sculptor grec Kallatis a creat statuia lui Apollo (inalta de 13 m) care mai tarziu a fost transportata in Roma. Sozopol este una din putinele statiuni cunoscute, aflate la sud de orasul Burgas (34 km) si este si una din cele mai populare statiuni printre turistii bulgari. Emblema statiunii - ancora. Orasul asigura varietatea mare a restaurantelor, cafenelelor, pizzeriilor, barurilor, night-cluburi, cinematografe, magazine.


Aheloy

Aheloy

Orasul Aheloy este situat in regiunea Burgas si face parte din municipiul Pomorie. Situat intre statiunea Sunny Beach, Nessebar si Pomorie. Distanta de la Aheloy pana la statiunile din apropiere Sunny Beach si Nessebar este 7 km si 3 km si pana la Ravda si Pomorie,10 km, de aceea turistii pot sa beneficieze de calatorii prin regiune si vizite incitante de noapte.


Ravda

Ravda

Ravda este o mica statiune dezvoltata in continuarea statiunii mai mari Nessebar. Este situata la numai 6 km de Sunny Beach.


Primorsko

Primorsko

Oraşul Primorsko este relativ mică, deoarece are populaţie de aproximativ 2.500 de oameni. 52 km sud de Burgas, oraşul se află pe un promontoriu proeminent între Golful Stamopolo şi plaja Dyavolski, (Devil's) Bay. Oraşul are două plaje, de Nord şi de sud. Prima este mai deschisă şi oferă o mare agitata, ceea ce îl face preferata surferilor, în timp ce acesta din urmă este mai mic şi mai calma, şi, prin urmare, preferat de familii. În mod tradiţional, Plaja de Sud devine suprapopulata în timpul sezonului de vârf, o data cu sosirea turiştilor tineri de la plajele din apropiere, infiintandu-se Centrul Internaţional al Tineretului.


Orasul Burgas

Orasul Burgas

Burgas este al patrulea mare oras din Bulgaria, situat în partea de sud-est a ţării. Orasul este si centru industrial dezvoltat Orasul de pe tarmul Marii Negre, Burgas, a cam fost evitat de turistii straini care aleg Bulgaria ca destinatie pentru a isi petrece vacanta. Una din cauze ar putea fi faptul ca este un oras prea industrializat. Situat pe malul Marii Negre, Burgas este al patrulea oras ca marime din tara vecina si un centru economic si cultural important. Cu toate acestea orasul are cateva plaje foarte frumoase ce merita vazute si ar putea constitui un punct excelent de plecare pentru cei ce doresc sa viziteze si alte statiuni de pe litoralul Marii Negre cum ar fi Slantchev Briag mai la nord sau Duni Viallage la sud.



Tsarevo

Tsarevo

Orasul Tsarevo, cunoscut de multi turisti sub numele Vasiliko sau Michurin, este asezat pe doua peninsule in jurul unui golf superb, la 70 km de la orasul Burgas si la 17 km de orasul-statiune Primorsko. Pe peninsula sudica turistii pot vizita ramasitele unei cetati din Evul Mediu. La sud de la oras, dupa sapaturi arheologice, au fost gasite resturi de amfore si ceramica romana din sec. IV-VI. Acum in Tsarevo se afla 3 plaje si un port nou si datorita lui se dezvolta intreaga regiune Strandja.


Sinemorets

Sinemorets

Sinemorets este o localitate mica (circa 100 locuitori permanenti) situata in sudul Bulgariei, la sud de Burgas, de Tsarevo, aproape de granita cu Turcia. Sinemorets este situat la confluenta dintre munte si mare in mijlocul rezervatiei naturale Strandja, fiind un loc deosebit de pitoresc prin relief, vegetatie si frumusetea peisajului.



Cernomoret

Cernomoret

Chernomorets este un oraș de pe coasta Mării Negre din sud-estul Bulgariei. Administrativ face parte din Sozopol municipiului, provincia Burgas, Cernomoreț este o stațiune balneară populară.




Arkutino

Arkutino

Plaja Arkutino este situată în sud-estul Bulgariei (municipalitatea Primorsko), la aproximativ 50 km sud de Burgas şi la doar 2.5 km nord-vest de gura de vărsare a râului Ropotamo. Arkutino este cunoscuta pentru frumuseţea sa sălbatica şi pentru marea agitata. Zona Arkutino a fost rezervatie naturala şi puteţi găsi aici habitate dens populate şi diverse, de la insule, stânci, plaje de nisip, golfuri, dune, mlaştini, pana la păduri şi pajişti. Clima blanda este ideala pentru proliferarea unei mari varietati de plante, iar viata salbatica de aici este formata dintr-o mare varietate de animale de pradă şi salbatice.




Karnobat

Karnobat

Municipiul Karnobat este situat în partea de sud-est a Bulgariei, și se încadrează în limitele administrative ale regiunii Burgas. Pasajul Rishki leagă municipiul de nordul Bulgariei. Domeniul de Karnobat-Aitos a Muntilor Balcani este situat în partea de nord a municipiului. Hisar Hill se ridica la sud de orasul Karnobat. Teritoriul municipiului Karnobat este de 806 km2 (311 sq mi).