Statiuni si orase in regiunea Castilla

Salamanca este un oraș în Spania, capitala provinciei cu același nume din comunitatea autonomă Castilia și León.

Statiunile si orasele din Castilla unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

CastillaObiective turistice in regiunea Castilla Oferte Castilla

Burgos

Burgos

Burgos este un oras placut, animat, de marime mijlocie, situat in zona centrala din nordul Spaniei, in regiunea Castilla - León. Burgos este cunoscut in intreaga lume pentru mostenirea sa culturala, monumentala si artistica. Burgos se bucura de o pozitie geografica privilegiata, fiind localizat la jumatatea drumului intre Madrid si granita cu Franta, fiind aproape de orase ca Bilbao, Santander, Logroño si Valladolid. Din acest motiv este bine legat de restul Spaniei fapt care are o valoare strategica pentru industria din Burgos, care este variata si dinamica si care se caracterizeaza prin companii de valoare europeana si mondiala.


Toledo

Toledo

Situat la sud-vest de capitala, pe fluviul Tago, Toledo este unul din cele mai vechi orase din peninsula Iberica. Cucerit de catre romani, a primit numele de Toletum. Capitala a regatului vizigot intre 554 si 711, a fost cucerit si stapanit apoi timp de patru secole de catre arabi. Ocupat dupa aceea de catre regele Alfonso al VI-lea al Castiliei, a fost pana in 1561 centrul administrativ al regatului. Importanta sa strategica este coplesitoare, fapt ce explica disputarea asezarii de catre numeroasele popoare care au poposit in zona. De altfel intre Toledo si Madrid se inalta, in varful unui deal numit El Cerro de los ngeles (Dealul ingerilor), considerat a fi centrul geografic al Spaniei, o statuie a mantuitorului Iisus, simbol al Spaniei catolice.


Zamora

Zamora

Zamora este o provincie în Spania, în comunitatea autonomă Castilia-Leon. Se află pe un deal stancos din nord-vest, în apropiere de granita cu Portugalia şi este traversat de râul Duero. Această provincie este atât de diversă şi interesantă incat necesita mai multe vizite pentru a putea fi apreciata pe deplin. Merită vizitat cartierul său istoric acesta fiind renumit pentru monumentele sale, cum ar fi biserica romanica Santa María la Nueva, care datează din secolul XI, sau Catedrala, care este construita in stil romanic şi a cărei cupolă a devenit simbol al provinciei Zamora.


Valladolid

Valladolid

Valladolid este un oraş din Spania, situat în centrul Comunităţii Autonome Castillia y Leon. Este capitala provinciei Valladolid şi a Comunităţii Autonome Castillia y Leon, a fost de asemenea sediul curţii castelliane şi între 1601 şi 1606 capitala Imperiului Spaniol până când aceasta s-a mutat la Madrid. Valladolid Originea numelui oraşului nu este încă clară, în trecut se credea ca provine de la Valledolit sau Valea lui Olit un bogătaş care se presupune ca deţinea oraşul, dar aceasta teorie a căzut. O altă posibilitate ar fi Valea Măslinilor, însă ţinând seama de clima extrema este foarte puţin probabil că se înregistrau cantităţi considerabile de măsline în zonă.


Salamanca

Salamanca

Salamanca este un oraș în Spania, capitala provinciei cu același nume din comunitatea autonomă Castilia și León. Este unul dintre cele mai vechi orase universitare din Spania si totodata una dintre marile atractii turistice, cu multe cladiri istorice. Salamanca a fost întemeiată în perioada antică romană sub numele de Salamantica. Între anii 133 - 712 î.e.n devine un centru comercial important. Prin secolul VII este cucerit de maurii conduși de Musa ibn Nusair (640-715), el fiind recucerit de Alfons VI. (León) de Castilia abia în anul 1085, când orașul va fi în mare parte distrus, fiind un timp relativ lung nelocuit.


Leon

Leon

León este un oras spaniol situat in nord-vestul Peninsulei Iberice fiind fondat de către romani în secolul 1 î.Hr. León este o localitate aflata in nordul regiunii Castilla y León şi geografic este una dintre provinciile cele mai diverse din toată Spania, cu munti inalti - acoperiti cu zapada, stânci abrupte şi văi unde se adapostesc lacuri şi chei, cu câmpii udate de multe rauri toate acestea adunate intr-un peisaj pitoresc facut sa atraga privirile tuturor turistilor din zona. Orasul León este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase orase din Spania, cu numeroase monumente istorice, biserici, catedrale, muzee, dar si restaurante sau magazine.