Statiuni si orase in regiunea Cehia

Înconjurată de numeroase vârfuri montane, staţiunea balneară Pec pod Snezkou este situată la o altitudine de 769 m la poalele celui mai înalt munte din Cehia, Sněžka (1602 m), în partea sudică a Munţiilor Krkonoše. Fosta aşezare minieră îţi poartă cu mândrie istoria la vedere.
Între timp staţiunea a devenit unul din cele mai mari şi mai îndrăgite centre de schi din întreaga ţară. Domeniile schiabile din jurul Pec pod Snezkou oferă posibilităţi cu toate gradele de dificultate şi multă varietate şi off-piste, dar şi în ceea ce priveşte traseele pentru drumeţii.

Statiunile si orasele din Cehia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

CehiaObiective turistice in regiunea Cehia Oferte Cehia

Zelezna Ruda

Zelezna Ruda

Železná Ruda este situată la 820 m altitudine şi doar în jur de 3 km de graniţa cu Germania, la Bayerisch Eisenstein şi este unul din principalele centre de sport şi turism din Pădurea Boemiei. Numele oraşului (în traducere "Târg Piatra Fierului") se trage de la faptul că a fost fondat în apropiere de un depozit de fier, al drumul comercial între Boemia şi Bavaria. Deoarece regiunea este foarte bogată în resurse naturale aici au existat demult multe ateliere de prelucrare a fierului, de sticlărie sau de unelte, care ou oferit la rândul lor multe locuri de muncă până la mijlocul secolului XX. În ziua de azi rolul pricipal este jucat de turism, în timp ce pe timp de vară regiunea este renumită pentru drumeţii şi ciclism în jurul lacurilor şi pe vârfuri, iarna sportivii se dau după plac pe numeroasele pârtii de schi fond şi în domeniile schiabile foarte primitoare pentru familii. Dacă vremea nu este destul de bună, merită neapărat făcută şi o vizită la diversele muzee (cum ar fi Muzeul Berii sau Muzeul Pădurii Boemiei), pentru a afla mai multe despre regiune.


Lipno Nad Vltavou

Lipno Nad Vltavou

Lipno nad Vltavou este situată la sud-est de Pădurea Boemiei şi chiar la lacul Lipno, cel mai mare lac de acumulare din Republica Cehă. Datorită acestei situări excelente şi posibilităţilor de petrecere a timpului variate astfel rezultate - staţiunea este foarte îndrăgită de familii. Vara sunt foarte populare plajele şi traseele de bicicletă, iar iarna se dau atât turiştii cât şi băştinaşii pe pârtiile primitoare de schi alpin şi de fond. Dar în împrejurimi vă stau la dispoziţie şi multe posibilităţi de excursii, ca de exemplu oraşul UNESCO Cesky Krumlov, la în jur de 30 km de distanţă sau diversele castele şi palatele din partea sudică a Pădurii Boemiei.


Pec Pod Snezkou

Pec Pod Snezkou

Înconjurată de numeroase vârfuri montane, staţiunea balneară Pec pod Snezkou este situată la o altitudine de 769 m la poalele celui mai înalt munte din Cehia, Sněžka (1602 m), în partea sudică a Munţiilor Krkonoše. Fosta aşezare minieră îţi poartă cu mândrie istoria la vedere. Între timp staţiunea a devenit unul din cele mai mari şi mai îndrăgite centre de schi din întreaga ţară. Domeniile schiabile din jurul Pec pod Snezkou oferă posibilităţi cu toate gradele de dificultate şi multă varietate şi off-piste, dar şi în ceea ce priveşte traseele pentru drumeţii.