Statiuni si orase in regiunea Dubrovnik

Korčula este numele modern croat al unei insule in Marea Adriatica, cu o lunga istorie bizantina si venetiana.

Statiunile si orasele din Dubrovnik unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

DubrovnikObiective turistice in regiunea Dubrovnik Oferte Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Numita si perla turismului croat, a reprezentat intotdeauna tezaurul bogatiei arhitectonice si culturale pentru turisti, iubitorii de cultura si artisti, zidurile si fortaretele vechiului oras fiind incluse in lista UNESCO a mostenirilor culturale. Pe langa vizitarea obiectivelor naturale si culturale ale orasului si excursiile in vecinatatea acestuia, turistii pot face o vizita printului care are obligatia de a-si primi oaspetii la Palatul Rector. Dubrovnik a fost fondat prin unirea a doua mici orasele: Laus care era doar o mica insula pe coasta de sud a Dalmatiei, ce oferea adapost pentru refugiatii italieni din orasul Epidaurum si Dubrava o asezare a imigrantilor slavi la poalele dealului Srđ.


Cavtat

Cavtat

Orasul port, situat la 20 km de Dubrovnik intre doua peninsule, este centrul cultural al litoralului de sud din Croatia. Cel mai sudic oras al Croatiei, Cavtat, este un mic orasel (circa 1.500 loc) ce abunda de verdeata, stradute romantice si terase de la care puteti adira spectaculosul apus de soare deasupra portului turistic. Cavtat beneficiaza de multiple evenimente culturale in perioada estivala, majoritare fiind concertele. Cavtat face parte din Riviera Dubrovnik iar orasul este deosebit de atractiv datorita vegetatie mediteraneene luxuriante, orasul beneficiind si de o lunga si frumoasa zona de promenada (circa 7 km.


Mlini

Mlini

Situat pe coasta Adriaticii, Mlini este un oraș liniștit care se mândrește cu o mare calmă pentru a oferi vizitatorilor pe tot parcursul anului. Golful Zupa a fost inițial un loc de pescari care, puțin câte puțin, au dat o parte din pământul lor înotătorilor și turiștilor din ce în ce mai internaționali.