Regiuni si statiuni in Germania

Regiunile si statiunile din Germania unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Statiuni si orase in regiunea Bavaria

Munchen

Munchen

Numele orașului este legat de o colonie (în locul numit Petersbergl) a unor călugări proveniți de la mănăstirea Schäftlarn. Nu se cunoaște data exactă a fondării așezării. Prima atestare documentară datează din 1158 sub în latina medievală villa Munichen, în timpul lui Heinrich der Löwe (Henric Leul), duce de Saxonia. O jumătatate de secol mai târziu localitatea a primit statut de cetate și a fost fortificată. München este o populară destinație turistică, fiind numită capitala secretă a Germaniei. Piața Maria (Marienplatz; numită după coloana cu statuia Maicii Domnului din centrul piațetei), cu noua și vechea primărie, atrăgătoare prin turnurile lor, în turnul principal al primăriei noi fiind adăpostit mecanismul cu statuete și clopoței (Rathaus-Glockenspiel), un ceas ornat care mișcă figurine care reprezintă scene medievale și este acționat la anumite ore.


Nuremberg

Nuremberg

Nürnberg , este un oraș din landul Bavaria, Germania, cu peste 500.000 de locuitori, al doilea oraș ca mărime din Bavaria. Numele englez al orașului este "Nuremberg". Împreună cu orașele Fürth, Erlangen și Schwabach formează centrul economic și cultural al Franconiei. Orașul Nürnberg este așezat pe ambele părți ale rîului Pegnitz pe o lungime de 14 km, rîu care izvorește la 80 km la nord-est de oraș. Pe porțiunea orașului vechi, rîul Pegnitz a fost destul de mult canalizat. Aluviunea produsă de rîul Pegnitz (care este numit așa după prima localitate prin care se strecoară, localitatea Pegnitz) în nord și nord-vest de Nürnberg a transformat această zonă într-o zonă agricolă numită Knoblauchsland (țara/regiunea usturoiului).Thurmansbang

Thurmansbang

Thurmansbang este o municipalitate din districtul Bavaria de Jos Freyung-Grafenau, sediul comunității administrative Thurmansbang și o stațiune de sănătate recunoscută la nivel național.


Bad Reichenhall

Bad Reichenhall

În Alpii Bavarezi, la poalele Predigtstuhl, la o altitudine de 473 m găsiţi staţiunea Bad Reichenhall. Foarte aproape de Salzburg, staţiunea balneară modernă vă aşteaptă cu culisa perfectă pentru relaxare pură. Centrul istoric, cu piaţa Florianiplatz şi zona pietonală care începe la Rathausplatz (Piaţa Primăriei) abia vă aşteaptă la o plimbare pe îndelete! Filarmonica şi termele Rupertus complementează ideal oferta, laolaltă cu gastronomia tipic bavareză,, cu specialităţi consistente cum ar fi friptura de porc. Peisajul este dominat de munţii acoperiţi de nea şi lacurile strălucitoare. Nu degeaba această localitate a primit în 2001 distincţia de "Oraş Alpin al Anului".


Bodenmais

Bodenmais

Bodenmais varaPăstraţi formă şi sănătoşi - şi alege un sport care vă bucuraţi de multe oferite la statiuni de vacanta ta. Înota o pereche de lungimi de la piscină, închiriez o bicicletă sau biciclete de munte, bucuraţi-vă de peisajul rural în timp ce mersul pe jos sau incoerent. Du-te pentru o plimbare de cal peste pajişti verde şi prin văi, provocare partenerul tau la un joc de tenis sau îmbunătăţi dumneavoastră handicapul pe "Oberzwieselau" de golf 18 gaura. Pentru nevoile de mai puţin de jucatori de golf profesionist, există, de asemenea, Mini-golf.


Passau

Passau

Passau este un oraș din Bavaria Inferioară, Germania, cunoscut și sub numele de Dreiflüssestadt („Orașul celor trei râuri”), deoarece Dunărea este alăturată de Inn la sud și Ilz la nord.


Schonau Am Konigssee

Schonau Am Konigssee

La marginea parcului naţional Berchtesgadener veţi găsi aşezarea Schönau, cea mai sud-estică localitate a Germanie, la în jur de 630 m de altitudine. La est şţi sud se înalţă pereţii montani ai lanţurilor Hohen Göll, Hagengebirge şi Steinernen Meer - frontiera naturală cu vecinul Land Salzburg. Situarea minunată chiar la lacul Königssee vă oferă posibilitatea de a face plimbări pe lac şi la lumina soarelui şi a lunii. În plus puteţi vizita aşa şi Biserica St. Bartholomä, situată chiar în inima teritoriului protejat şi unde se ajunge doar cu barca. La doar un km de domeniul schiabil Jenner şi în Berchtesgaden, Schönau este o destinaţie ideală pentru o vacanţă de iarnă reuşită. Fie începători sau avansaţi, toţi schiorii vor găsi aici pârtia potrivită. Pentru începători avem însă o ofertă deosebită: aveţi posibilitatea de a comanda de la bun început pachetul "Learn to Ski", care include 3 zile - mai exact 12 ore - de schi precum şi echipament închiriat pentru 6 zile cu pachetul complet BASIC Ski pentru doar 100 € în plus! Un început perfect aşadar - cu nu mai puţin de 6 domenii schiabile diferite!


Grainau

Grainau

Mica staţiune Grainau se mândreşte cu o istorie de 700 ani, la umbra Zugspitze (2962 m)ţi a marcantului Waxenstein (2277 m), în Munţii Wetterstein. Valea Grainau se întinde im peisaj alpin pitoresc, cu multă natură şi tradiţie. Satul însuşi, alcătuit din Obergrainau şi Untergrainau, reflectă şi el idila rurală. Cel mai cunoscut motiv de fotografii este biserica parohială în stil baroc nou, şi frumoasa sa cupolă sub forma unui bulb de ceapă. Staţiunea este o aşezare foarte liniştită, cu vederi superbe şi acces la animata Garmisch-Partenkirchen, care se află la doar cca. 7 km către nord-est. În Grainau vă aşteaptă multe posibilităţi pentru practica sporturilor de iarnă şi altele, cum ar patinaj pe lacurile, schi fond, derdeluş, în minunatele domenii schiabile ale Zugspitze.


Gunzburg

Gunzburg

Günzburg este un oraș din Bavaria, Germania. Este o Große Kreisstadt și capitala districtului șvab Günzburg. Acest district a fost constituit în 1972 prin combinarea orașului Günzburg - care nu fusese anterior atribuit unui Kreis (district) - cu districtul Günzburg și districtul Krumbach. Günzburg se află acolo unde râul Günz intră în Dunăre și are o populație de aproximativ 20.350.

Dasing

Dasing

Informaţii generale Dasing este situat la 800 m deasupra nivelului mării, în regiunea de Augsburg. Acest complex de familie mici şi prietenos cu 5.346 de locuitori oferă rural pitoresc cu comori naturale şi culturale din abundenţă, împreună cu o gamă largă de facilităţi sportive şi de petrecere a timpului liber.


Ingolstadt

Ingolstadt

Ingolstadt este un oraș din Bavaria, Germania, pe malurile Dunării, în centrul Bavariei. În 2016, avea 133.638 de cetățeni, ceea ce îl face cel de-al cincilea oraș ca mărime din Bavaria. Face parte din Regiunea Metropolitană din München.

Oberstdorf

Oberstdorf

Cea mai sudică aşezare din Germania este situată la 813 m altitudine. Staţiunea fără trafic auto şi climat plăcut atrage în special familii - şi datorită ofertei excelente de agrement. Ceea ce nu înseamnă că schiorii şi boarderii cu ceva experienţă nu sunt bineveniţi! Aceştia îşi pot pune abilităţile la încercare pe mai multe pârtii mogul şi în FunPark-uri. După schi vă aşteaptă refugii, baruri şi restaurante la o masă şi un pahar. De la staţia de munte puteţi întinde privirea peste 400 de vârfuri, de la Zugspitze până la elveţianul Säntis.Bad Hindelang

Bad Hindelang

Bad Hindelang în timpul verii Plictiseala are in Bad Hindelang nici o şansă. Bad Hindelang au idei noi pentru tine - vacanţe active cu variaţie mult. Biker, mountain-motociclist şi inline-patinator va găsi că, pentru ceea ce au privit mereu - poate mai mult. Ari trasee bine pregătite şi oferă pentru fiecare nivel de cele mai bune condiţii. Youn poate face, de asemenea, biciclete, excursii cu privire la frontieră în Tirol, care sunt mai mult de 100 km. Dacă doriţi să mergeţi în drumeţii, veţi găsi cele mai bune condiţii: un cablu-maşină, noua "Hornbahn" şi mai mult de 60 de semnat pentru drumeţii de-rutele sunt în aşteptare pentru tine.
Seebruck

Seebruck

Informaţii generaleSeebruck este o zonă de municipiul Seeon-Seebruck si este amplasat la capătul de Nord al lacului Chiemsee, care este, de asemenea, numit 'mare bavarez'. Zona domiciles approx. 1550 locuitori şi peste 900 Comentarii paturi de toate categoriile. Din cauza sale speciale geografice la lacului Chiemsee (la o înălţime de aproximativ 520 m nivelului mării) şi mediu liniştit intact, Seebruck a fost o statiune de sănătate recunoscute de zeci de ani.


Statiuni si orase in regiunea North Rhine Westphalia

Cologne Koln

Cologne Koln

Koln, sau Cologne in engleza si franceza, este un oras mare, activ, cu viata de noapte, multe localuri si restaurante, dar totodata vechi, incarcat de istorie, monumente si situri. Perioada faimoaselor carnavaluri din Köln este un moment numai bun de a vizita orasul. Din Koln se pot efectua calatorii cu vaporul pe Rin pana la Strasburg, in Franta. Cea mai pitoresca zona de pe traseu se afla intre Sf. Goar si Rudesheim (multe castele, podgorii, etc.). Exista si un traseu pe calea ferata de la Frankfurt la Koln care trece prin Loreley, valea Rinului si alte locuri pitoresti.Dortmund

Dortmund

Dortmund este pe locul 8 in clasamentul celor mai mari orase din Germania. Orasul este traversat de raurile Ruhr si Emscher, dar si de canalul Dortmund-Ems pe care este situat cel mai mare port pe canal din Europa. Este un oras renumit datorita sportului, a traditiilor in muzica si teatru. Orasul detine un aeroport la 9km de centru, o gara centrala si un port toate intens circulate si de o importanta mare pentru economia orasului.


Dusseldorf

Dusseldorf

Dusseldorf, sau mai bine Doesseldorf, este unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei. Este un oras elegant si modern pe malurile raului Rin. Aici toate locatiile se afla una langa alta: exact langa renumita strada de cumparaturi Konigsalley se afla Oudstad, vechiul centru al orasului. Cu cele 260 de localuri si taverne orasul este cunoscut ca "cel mai mare bar din lume”.


Bottrop

Bottrop

Bottrop varaAcesta este locul pentru a aduce copiii dumneavoastră - roata mare este un favorit firma cu vizitatori mai tineri. Château Schloss Beck în Kirchhellen-Feldhausen este printre una dintre cele câteva clădiri rămase proiectat de Johann Conrad Schlaun, unul dintre cele mai faimoase arhitecții semnificante baroc. Astăzi gem de chateaux Ruhr accommodates un castel de basm şi este înconjurat de un parc de agrement, care include o roată mare, carturi şi apă plimbari, o grădină zoologică pentru copii, o cale ferată, diapozitive, batute, un cablu de diapozitiv şi să se joace zone. De asemenea, la Haus Beck există locuri au fost puteţi mânca. Heath Kirchheller este deosebit de atrăgătoare ca un loc să vă relaxaţi şi relaxaţi-vă, cu aproximativ 100 km de trasee marcate ciclu și Cararile și fluxurile și lacurile, cum ar fi Heidesee şi Heidhofsee. Grill barbecues, adăposturi şi un metru 35 mare vizionare platformă, precum şi locurile de joacă şi zonele de odihnă, o mare varietate de interese sunt furnizat pentru. Un picnic la staţia de pădure şi "Heidhof" vacanţă centrul sau lungi plimbări în jurul unul dintre lacurile - toate aceste garanție de odihnă şi relaxare.


Neuss

Neuss

Neuss este un oraș din landul Renania de Nord-Westfalia din Germania si are statut administrativ de district urban, apartinand de judetul Dusseldorf. Düsseldorf este capitala și unul din cele cinci mari orașe ale landului Renania de Nord – Westfalia. Este un oras german elegant, cu vechi repere medieval si numeroase bodegi.
Statiuni si orase in regiunea Berlin Brandenburg

Berlin

Berlin

Berlin este un oras-stat, capitala Germaniei, fiind cel mai mare oras al tarii cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori si acoperind o suprafata de aproximativ 892 km². Orasul Berlin este situat in estul Germaniei, la aproximativ la 70 km vest de granita cu Polonia, intr-o zona de teren mlastinoasa. Berlinul este in acelasi timp si unul din cele 16 landuri federale, avand guvern de land propriu, numit „Senat”, prim-ministru (de land), constitutie proprie si alte prerogative ale unui stat (land). Pozitia sa pe harta este aidoma unei insule/enclave inconjurata complet de landul Brandenburg.


Charlottenburg

Charlottenburg

Cu elegante clădiri antebelice și buticuri de lux, cartierul vestic Charlottenburg este cunoscut pentru atmosfera sa elegantă. Bulevardul comercial Kurfürstendamm este mărginit de hoteluri și mari magazine. Palatul și parcul Charlottenburg oferă interioare baroce și grădini atent îngrijite. Savignyplatz, un centru antebelic de literatură și arte ale spectacolului, este acum înconjurat de restaurante asiatice, care atrag un public internațional.

Statiuni si orase in regiunea Land Berchtesgaden

Berchtesgaden

Berchtesgaden

Berchtesgaden este situată la 570 m deasupra nivelului mării, în partea de sud-est a Bavariei Superioare şi este imediat învecinată cu ţara vecină, Austria. Locul are tot ce aveţi nevoie pentru o vacanţă reuşită la schi şi nu doar: un sat romantic ca fundal cu doua turle de biserică, o gamă largă de facilităţi sportive şi de agrement şi precum şi centrul de spa Watzmann, cu peşteră de vindecare proprie pentru relaxare după o zi plină. Adăugaţi bucătăria bavareză tipică, care atrage cu specialităţile sale, cum ar fi friptura de porc şi "ciolanul cu crustă". Palatul regal şi muzeul cere se află aici care înconjoară piaţa sunt de asemenea o atracţie importantă a staţiunii.În special începătorii profită de ofertele din Berchtesgaden: aveţi posibilitate ade a rezerva la noi şi pachetul "Learn to Ski", care include 3 zile (12 ore) de ore de schi precum şi echipament pentru 6 zile (set complet BASIC). Un debut excelent în sporturile de iarnă este astfel garantat - şi asta cu nu mai puţin de 6 domenii schiabile diferite.


Ramsau

Ramsau

Idilicul sat de munte Ramsau este situat la cca. 670 m altitudine în uimitorul Parc Naţional Berchtesgaden. Impresionata culisă oferită de muntele Watzmann şi de lacul Königssee, situat la poalele sale, atrage numeroşi vizitatori în toate anotimpurile şi cel mai frumos se exploră împrejurimile la o drumeţie pe zăpadă sau o plimbare cu sania trasă de cai. Plimbaţi-vă prin centrul plăcut, pe lângă biserica parohială St. Sebastian din 1512 şi răsfăţaţi-vă cu specialităţi tipic bavareze sau mergeţi la patinaj pe Hintersee, derdeluş, la schi alpin sau fond dacă vreţi mai multă acţiune! Dacă căutaţi relaxare Termele Watzmann îşi deschid porţile în Berchtesgaden, la cca. 9 km depărtare. Mai ales începătorii beneficiază de ofertele noastre din Bad Reichenhall: aici aveţi posibilitatea de a rezerva pachetul "Learn to Ski". Aceasta include curs de schi de 3 zile (12 ore), închiriere echipament 6 zile Set complet BASIC. O introducere perfectă în distracția sporturilor de iarnă - şi aveţi posibilitatea să alegeţi între 6 domenii schiabile diferite.


Statiuni si orase in regiunea Hessa

Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt este al 4-lea cel mai mare oraș din Germania, o metropolă superbă renumită mai ales pentru clădirile ultra moderne dar și pentru numeroase evenimente care fac deliciul publicului.


Frankfurt City

Frankfurt City

Frankfurt este al 4-lea cel mai mare oraș din Germania, o metropolă superbă renumită mai ales pentru clădirile ultra moderne dar și pentru numeroase evenimente care fac deliciul publicului.Statiuni si orase in regiunea Baden Wurttemberg

Stuttgart

Stuttgart

Stuttgart este capitala landului german Baden-Württemberg. Cu peste 590.000 de locuitori, este cel mai mare oras al landului. Este al saselea oras din Germania ca dimensiune, iar "Regiunea Stuttgart" este a patra conurbatie a tarii. Este impartit in 23 de districte (Bad Cannstatt, Möhringen, Stammheim, Feuerbach etc.). Orasului Stuttgart i se mai spune Schwabenmetropole (metropola svaba), o trimitere la dialectul Swabian vorbit de catre localnici. In acest dialect, numele orasului este pronuntat Schturget sau Schtuagerd. Se afla in centrul regiunii sud-vestice Stuttgart, in apropierea muntilor Padurea Neagra, din care izvoraste, pe langa Dunare, si raul Neckar, care strabate acest oras.


Black Forest Baden Baden

Black Forest Baden Baden

Baden-Baden este un oraș în vestul Germaniei, situat la poalele munților Pădurea Neagră. Orașul are circa 55.000 de locuitori și este o stațiune balneară de renume mondial. Localitatea a fost fondată de romani în secolul I d.Hr., numindu-se inițial Aurelia Aquensis.Baden Baden

Baden Baden

Baden-Baden este un oraș în vestul Germaniei, situat la poalele munților Pădurea Neagră. Orașul are circa 55.000 de locuitori și este o stațiune balneară de renume mondial. Localitatea a fost fondată de romani în secolul I d.Hr., numindu-se inițial Aurelia Aquensis, astăzi, în oraș se mai păstrează ruinele băilor romane.Sindelfingen

Sindelfingen

Sindelfingen este un mic oraș din sudul Germaniei din Baden-Württemberg. Are o suprafata totala de 50.85 km² si o populatie de 60745 locuitori. Orașe: Böblingen, Stuttgart (15 km), Leonberg. Cel mai înalt punct este la 531 de metri deasupra nivelului mării, iar la nord se află Glemswald.Feldberg

Feldberg

Feldberg varaBucura de natura şi de soare - aici veti fullfill toate vacanţă-visele tale! Titisee, Schluchsee şi Windgfällweiher vă invită pentru înot, precum şi cele încălzită în aer liber-bazine în Neustadt, Schluchsee şi Titisee. Bucuraţi-vă de natura minunat de un Ciclism-turneu de-a lungul singed Bike-Trasee. În Todtnau veţi găsi un distractiv-parc cu coborâre-cursa si scaun de ridicare. Sau, de asemenea, puteţi descoperi Schwarzwald de hrana - face un tur până la Feldberg şi veţi aprecia ecranul fantastice oprit Schwarzwald. Uitaţi agitat şi stres - juca golf la golf-Curtea "Obere Alp" navă Stühlingen şi Bernau şi bucuraţi-vă de vederea fantastice.


Statiuni si orase in regiunea Germania

Garmisch Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen este situată la o altitudine de 707 m la marginea munţilor Wetterstein, pe fundalul impresionant al Zugspitze (2.962 m), cel mai înalt vârf al Germaniei. În staţiunea gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1936 vă aşteaptă şi în ziua de astăzi o atmosferă deosebită. Garmisch-Partenkirchen este în acelaşi timp şi cea mai importante dintre staţiuni dedicate sporturilor de iarnă în Germania şi una din cele mai bune ca staţiune balneară. Fie că căutaţi relaxare şi refacere, sport sau distracţie - aici găsiţi de de toate. Istorica stradă Ludwigstraße cu magazine elegante şi în parte tradiţionale, diverse restaurante vă stă la dispoziţie pentru cumpărături şi gustări. Dacă sosiţi în perioada potrivită, puteţi asista la evenimente deosebite, cum ar fi Salturile de anul Nou sau competiţii ale cupei mondiale!
Statiuni si orase in regiunea Saxonia Inferioara


Hannover

Hannover

Orasul Hanovra (germana: Hannover) este situat pe raul Leinen si este capitala statului federal Saxonia Inferioara, Germania. Cu o populatie de 522.944 (2007) locuitori, orasul este un important centru din nordul Germaniei, cunoscut a fi gazda unor importante expozitii anuale comerciale, cum ar fi Targul Hanovra si CeBIT. In fiecare an, Hanovra gazduieste Hannover Schützenfest, festivalul practicantilor de tir sportiv si Hannover Oktoberfest (a doua ca magnitudine din lume). Hanovra are o insemnata importanta regionala, datorata universitatilor sale si facultatii de medicina, aeroportului international si gradinii zoologice imense.Carolinensiel

Carolinensiel

Carolinensiel în timpul verii Sărbători de ofertă include inot, navigatie si plimbari cu barca, precum şi drumeţii-excursii la Wattmeer şi cade la soare la plajă. Riding şi ciclism în natură minunat este un eveniment de neuitat. În Harlesiel un yacht-board este situată, care este independed a mareelor. Din Harlesiel se pot face excursii la Helgoland sau la "Ostfriesische Inseln".

Statiuni si orase in regiunea Saxonia

Leipzig

Leipzig

Leipzig este un oras din estul Germaniei. Este cel mai mare oras si unul dintre cele 6 centre importante ale landului Saxonia. Numele orasului provine din limba slava, sub formele Lipsk, Lipsko si semnifica “locul cu tei”. In limba romana denumirea veche a orasului era "Lipsca", iar locuitorii erau numiti "lipscani". Strada Lipscani din Bucuresti se numeste astfel datorita comerciantilor din Leipzig care obisnuiau sa-si vanda marfurile pe aceasta strada. In secolul al 17-lea, Leipzig a fost unul dintre cele mai importante centre europene ale educatiei si culturii, in domenii cum ar fi muzica, astronomie si optica.
Statiuni si orase in regiunea Freistaates Sachsen

Dresden

Dresden

Dresden este un oras in Germania, capitala landului Saxonia (Freistaates Sachsen) si se situeaza pe valea fluviului Elba, in apropriere de granita cu Cehia. Orasul are o lunga traditie ca si capitala de tinut si resedinta regala pentru regii Saxoniei care timp de secole, au imbogatit tezaurul cultural si artistic al acestuia. Dresdenul a fost distrus complet pe parcursul controversatului bombardament al Aliatilor, la sfarsitul celui de-al 2-lea razboi mondial fapt ce a schimbat radical fata Dresdenului. Lucrarile de restaurare au ajutat la reconstruirea catorva parti din orasul istoric cum ar fii Biserica Catolica, Biserica Doamnei Noastre si Casa Operei.


Statiuni si orase in regiunea Padurea Bavariei

Lohberg

Lohberg

Staţiunea balneară şi de iarnă Lohberg este situată în Parcul Natural "Bayerischer Wald" - Pădurea Bavariei, la poalele Osser şi Arber. Localitatea are cca. 2.000 locuitori şi este una din cele mai estice aşezări din Oberpfalz. Este renumită datorită ofertei foarte variate de pârtii de schi fond, fiind un adevărat paradis din acest punct de vedere. Sporturile de iarnă pot fi practicate aici nu doar în viteză, ci şi pe îndelete: la alegere vă stau trasee de drumeţii, tururi cu rachetele de zăpadă, derdeluşuri naturale şi plimbări cu săniile trase de cai. În aerul proaspăt de munte al Pădurii Bavariei veţi petrece garantat zile plăcute de concediu.


Bischofsmais

Bischofsmais

Staţiunea balneară recunoscută oficial Bischofsmais este situată cu ai săi cca. 3.200 de locuitori în Regen, districtul al Bavariei Inferioare, chiar în parcul natural Pădurea Bavariei. Aşezarea iniţial agricolă este înconjurată de natură unică şi frumoase creste - acestea şi marea ofertă de pârtii şi derdeluşuri, reţeaua extinsă pentru schi fond şi trasee variate de drumeţii îi asigură astăzi o popularitate ridicată printre turişti. Pe lângă activităţile sportive Bischofsmais nu se lasă mai prejos nici în ceea ce priveşte posibilităţile de relaxare şi refacere, datorită şi climei curative speciale şi chiar şi culturale, oaspeţii se pot bucura aici de arta şi istoria locală.


Hauzenberg

Hauzenberg

Hauzenberg este o staţiune balneară recunoscută oficial din 2002 şi se află la o altitudine de 546 m în regiune Pădurea Dunării a pârtii sudice a Pădurii Bavariei. Oraşul Passau, care merită în orice caz o vizită se află la doar 25 km. iar Triunghiul celor 3 Ţări Germania-Austria-Cehia este practic după colţ. De pe cel mai înalt punct al districtului, vârful Oberfrauenwald (950 m) nu stă nimic în cale unei perspective internaţionale! În regiune se află singura sursă de grafit a Germaniei, ceea ce a face din Hauzenberg capitala germană a producţiei de grafit. Acum un secol s-au deschis primele mine, şi astăzi în funcţiune, şi puteţi vedea încă vechile instalaţii. Panta nordică a Oberfrauenwald este perfectă pentru practica sporturilor de iarnă, deoarece din caracteristicile micii staţiuni fac parte diferenţe de altitudine impresionante şi o dată cu ele diferenţe climaterice: dacă în vale a sosit deja primăvara, pe munte dominaţia iernii este încă absolută!


St. Englmar

St. Englmar

Staţiunea balneară montană Sf. Englmar se află la o altitudine de 808 m şi este considerată ca fiind centrul Pădurii Bavariei în ceea ce priveşte sporturile de iarnă . Frumosul sat este situat pe un versant sudic şi oferă condiţii ideale pentru schi, pentru drumeţii, săniuş şi plimbări cu sania trasă de cai. Aici vă aşteaptă nu numai divertisment şi activităţi ci de asemenea şi o mulţime de recreere şi relaxare în mijlocul frumuseţii naturale. Arber, cu ai săi 1456 m altitudine, este cel mai înalt munte din Pădurea Bavariei şi este renumit printre altele datorită Cupe Internaţionale de Schi care are loc aici - dar şi cei trei munţi locali Predigtstuhl, Pröller şi Hirschenstein vă pun la picioare condiţii ideale pentru practica sporturilor de iarnă.


Statiuni si orase in regiunea Hamburg Metropolitan Region

Hamburg

Hamburg

Hamburg este numele unuia din cele 16 landuri federale ale Germaniei. Ca teritoriu este identic cu orașul, mai precis cu statul-oraș numit oficial "Orașul liber și hanseatic Hamburg" (în germană Freie und Hansestadt Hamburg). Primarul orașului este în același timp și președintele guvernului de land, guvern care în Hamburg poartă numele "senat". Numele oficial al orașului face referire la legăturile sale cu Liga Hanseatică. În prezent este principalul port german. Are 1,8 milioane de locuitori și este astfel al doilea oraș ca număr de populație din Germania și al șaptelea din Uniunea Europeană.


Statiuni si orase in regiunea Regiunea Bremen

Bremen

Bremen

Bremen este un oras situat in vestul Germaniei de nord. Oras port, de-a lungul raului Weser, Bremen este parte a zonei metropolitane Bremen-Oldenburg. Bremen a fost membru al Ligii hanseatice medievale si este in continuare unul dintre cele mai importante orase din nordul Germaniei. Impreuna cu orasul Bremerhaven, cu iesire la Marea Nordului, constituie cel mai mic land al Germaniei. Bremen are mai mult de 1200 de ani de istorie, de-a lungul careia a functionat, in mare parte, ca oras-stat independent. Bremen este un oras interesant, majoritatea obiectivelor sale turistice gasindu-se in Altstadt (Orasul Vechi), o suprafata ovala, inconjurata de raul Weser.