Statiuni si orase in regiunea Golful Persic

Abu Dhabi(Araba: أبو ظبي‎, transcris: Abū ẓabī, traducere Tatal gazelei) este capitala Emiratelor Arabe Unite si centru administrativ al emiratului cu acelasi nume. Este condus de catre Khalifa bin Zayed al Nahyan si in acelasi timp si emir al Emiratelor Arabe Unite.

Statiunile si orasele din Golful Persic unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Golful PersicObiective turistice in regiunea Golful Persic Oferte Golful Persic

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi(Araba: أبو ظبي‎, transcris: Abū ẓabī, traducere Tatal gazelei) este capitala Emiratelor Arabe Unite si centru administrativ al emiratului cu acelasi nume. Este condus de catre Khalifa bin Zayed al Nahyan, in acelasi timp si emir al Emiratelor Arabe Unite. Abu Dhabi se afla pe o insula in forma de T, cu deschidere catre Golful Arabiei (Persic). Populatia orasului era de 860,000 de persoane, in 2007 si se estimeaza ca pana in 2030 numarul celor ce vor locui in acest oras va depasi 3 milioane. In vederea adaptarii orasului pentru o astfel de populatie, in prezent se desfasoara vaste proiecte de modernizare a infrastructurii.


Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah

Ras Al-Khaimah (araba: رأس الخيمة, Ras Al-Khaymah, ceea ce inseamna "partea de sus a cortului"), este unul din emiratele care face parte din Emiratele Arabe Unite, situat in partea de est a Golfului Persic. Este situat in partea de nord a EAU limitrof cu Golful Oman. Orasul are o populatie de 263.217 locuitori (recensamantul din 2008). Orasul are doua sectiuni principale, Old Ras Al Khaimah si Nakheel, pe fiecare parte a paraului. Acesta este deservit de Aeroportul International Ras Al Khaimah din Al Jazirah Al Hamra.