Statiuni si orase in regiunea Halkidiki

Halkidiki se afla in nordul Greciei, in Macedonia , si este compusa din 3 brate - Kassandra, Sithonia si Muntele Athos.

Are o linie de coasta ce se intinde pe o distanta de 522 km, ale carei plaje variaza atit ca forme cit si ca dimensiuni, de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitoresti, porturi mici, sate traditionale pescaresti. 46 dintre aceste plaje au primit distinctia „Blue Flag”.

Cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula si-a pastrat dintotdeauna acelasi farmec. Padurile, plajele cu nisipul fin, golfuletele ascunse, orasele istorice si satucurile pitoresti fac deliciul turistilor.

Statiunile si orasele din Halkidiki unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

HalkidikiObiective turistice in regiunea Halkidiki Oferte Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki se afla in nordul Greciei, in Macedonia , si este compusa din 3 brate - Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Are o linie de coasta ce se intinde pe o distanta de 522 km, ale carei plaje variaza atit ca forme cit si ca dimensiuni, de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitoresti, porturi mici, sate traditionale pescaresti. 46 dintre aceste plaje au primit distinctia „Blue Flag”. Cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula si-a pastrat dintotdeauna acelasi farmec. Padurile, plajele cu nisipul fin, golfuletele ascunse, orasele istorice si satucurile pitoresti fac deliciul turistilor.


Kassandra Kalithea

Kassandra Kalithea

Situat la 51 km sud de Poligiros, aproximativ 90 de km de Salonic şi în prezent cu aproximativ 500 de locuitori, comunitatea a fost înfiinţată în 1922 cu un aflux de refugiaţi din Asia Mică. Kallithea este un pol al atractiei pentru mii de turişti, care vin să se bucure de plaje splendide şi de mari descoperiri arheologice. Atractiile includ ruinele sanctuarului doric al zeului Ammon, sanctuarul lui Dionysous şi al Nimfelor, şi capela mica a Agios Panteleimon cu picturi murale interesante. Una din cele mai căutate statiuni din frumoasa peninsulă Kassandra, unde pinii marginesc linia de coastă, Kallithea este o statiune comerciala moderne si cosmopolita, ce dispune de mari complexuri hoteliere dar si de cazari tradiţionale.


Kassandra Kriopigi

Kassandra Kriopigi

Kriopigi este situata pe peninsula Kassandra din Halkidiki, la o distanta de 90 km de Salonic. Statiunea este construita ca un amfiteatru pe dealurile verzi şi are o priveliste minunata spre Golful Kassandra. Zona a fost locuită încă din antichitate, Kriopigi fiind construita în locul oraşelor antice Neapolis si Flegra. Clima excelenta, combinatia de munţi acoperiti de verdeata şi marea limpede (două „steaguri albastre”-Blue Flag primite în 1991), împreună cu serviciile de înaltă calitate fac din Kriopigi una din cele mai remarcabile statiuni din zona.


Muntele Athos Ouranoupolis

Muntele Athos Ouranoupolis

Ouranoupolis este un peisaj divin, combinând frumuseţile montane cu cele ale mării, promiţând vacanţe de neuitat, în special pentru călătorii care caută relaxare, departe de stresul orasului. Satul pare a fi o imagine calma care salută pelerinii şi ii pregăteşte pentru călătoria lor spirituală la Muntele Athos. Pe lângă asta, Ouranoupolis înseamnă în limba greacă „oraşul cerului”, oraşul care vă conduce până la cer ...


Kassandra Hanioti

Kassandra Hanioti

Hanioti este un sat mic şi foarte pitoresc din Halkidiki, situat pe primul brat al peninsulei, la doar 60 de minute de capitala Salonic. La sosire, fiecare vizitator va fi captivat de acest mic paradis pitoresc, care a fost conceput pentru a satisface nevoile chiar şi celui mai rafinat călător şi garantează un sejur relaxant şi memorabil. Satul are hoteluri cu toate facilitatile necesare, numeroase restaurante şi taverne tradiţionale, care vor satisface orice familie, precum şi baruri moderne si cluburi ce ofera divertisment seara, pentru toate vârstele.


Kassandra Possidi

Kassandra Possidi

Possidi este una dintre cele mai cunoscute statiuni turistice estivale din Halkidiki. Se afla în partea de sud vest a peninsulei Kassandra, la o distanta de 105 km de Salonic. Cu vedere peste castelul vechi Mendi, Possidi este un loc turistic dezvoltat, dar încă linistit. Peninsula cu plaje cu nisip ajunge la sute de metri în mare şi oferă un spaţiu mare pentru plajă şi înot în apele cristaline. O caracteristică aparte este de priveliştea minunată oferită de Golful Thermaikos, in apele caruia se gaseste statiunea.Dacă bate vantul, iar atmosfera este clară, puteţi vedea vârfurile muntilor Pilio precum şi insulele Sporades de Nord.


Sithonia Metamorfosis

Sithonia Metamorfosis

Satul Metamorfosi, situat pe partea vestica la intrarea pe bratul Sithonia, in Peninsula Halkidiki, este o zonă plină de pini parfumati, plaje minunate şi mici golfuri cu ape turcoaz care creează un decor exotic. Satul are o populatie de aproximativ 400 de locuitori, şi este situat la o distanţă de 98 km de Salonic. Locuitorii din Metamorfosi sunt refugiaţi din Orientul Apropiat. Ei sunt foarte ospitalieri, dornici să îşi ofere serviciile turiştilor locali şi străini. Natura a daruit zonei plaje minunate, ce pornesc din punctul în care pădurile de pin se termina şi sunt ideale pentru înot şi plajă.


Kassandra Pefkohori

Kassandra Pefkohori

Pefkohori este situat pe peninsula Kassandra, chiar înainte de ultimul său promontoriu, într-o zonă care ar putea fi un paradis ecologic. Clima sa temperată, peisajele naturale magnifice, plajele frumoase şi spiritul ospitalitatii locuitorilor au impresionat primele grupuri de turişti care au ajuns aici la inceputul anilor '70. De atunci a fost consacrata ca una din statiunile de vacanta cele mai remarcabile din Europa. Pentru cazare exista complexuri hoteliere, garsoniere si vile. Piata sa dispune de o mare varietate de magazine, în timp ce tavernele tipice sau restaurantele de lux cu felurile lor gustoase şi vinurile excepţionale locale vă tenteaza să va rasfatati din punct de vedere gastronomic.


Sithonia Psakoudia

Sithonia Psakoudia

Frumuseţea unică a plajei din Psakoudia impresioneaza chiar şi cei mai exigenţi vizitatori. Aici, verdele padurilor de pin se amestecă cu marea albastra şi cu cerul, dand nastere unei imagini exceptionale ale frumusetii naturale. Într-adevăr, prezenţa padurilor de pin caracterizează perfect regiunea şi domină întreaga lungime a plajei. Se spune că numele satului Psakoudia isi are originea in cuvântul "ptsakia", care în dialectul local înseamnă pini mici. Plaja se extinde pe o rază de 4 km şi este ideala pentru inotatori de toate vârstele. Este cunoscut faptul că a beneficiat întotdeauna de distinctia „Blue Flag”.


Sithonia Nikiti

Sithonia Nikiti

Nikiti (sau Nikitas) este unul dintre cele mai vechi sate din Halkidiki. Acesta este situat în partea de nord a peninsulei Sithonia, la 39 km est de Nea Moudania, la aproximativ 110 km sud-est de Salonic şi între satele Metamorfosi Neos Marmaras (23km). Nikiti are aproximativ 2833 de locuitori. Satul Nikiti este alcătuit din două părţi, vechiul şi noul sat. Ele sunt împărţite de drumul principal Halkidiki - Sithonia. Nikiti cel vechi, satul original, se întinde de la terenurile de langa drumul principal spre interior,a catre dealuri. Distanta de la mare este de aproximativ 2 km.


Sithonia Neos Marmaras

Sithonia Neos Marmaras

Neos Marmara este unul din satele cele mai cosmopolite din Halkidiki. Este un sat pitoresc, care a fost construit sub forma de amfiteatru, pe partea de sus a unui deal, fiind inconjurat de mare. Satul a fost fondat în 1922 de unii refugiaţi din Asia Mică, carora li s-au alaturat si unii dintre locuitorii zonei Parthenionas in anul 1970. Astăzi, satul atrage mii de vizitatori in fiecare vara prin diferitele tipuri de facilităţi care pot fi găsite: hoteluri, restaurante, taverne de peşte, baruri, cafenele, sporturi de apa. Zona are una dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki.


Sithonia Gerakini

Sithonia Gerakini

Satul Gerakini este situat in Golful Toroneos între cele două brate, Kassandra si Sithonia în Halkidiki, la 80 de kilometri de la Salonic şi 65 de kilometri de Aeroportul Internaţional Salonic. Exista o legenda ca o regina numita Yerakina (Gerakina) a locuit acolo odată, si de aici Gerakini a luat numele său.


Kassandra Nea Potidea

Kassandra Nea Potidea

Nea Potidea a fost fondată în 1922 de refugiaţii din Tracia de Est pe locul vechii Potidea. Acesta este satul de la intrarea in Kassandra, impresionand calatorul în timp ce traverseaza podul peste canalul in care golfurile Thermaikos şi Toroneos se intrepatrund. Istoria localitatii Nea Potidea datează din secolul al 17-lea când era încă o colonie a Corinth-ului. Poziţia acestui loc a fost una strategica în antichitate. Nea Potidea este un loc frumos pentru vacanţe cu multe statiuni şi un port important. Există multe hoteluri, camere si apartamente pentru cazare, precum şi numeroase restaurante, taverne şi multe magazine.


Kassandra Siviri

Kassandra Siviri

Siviri este un sat situat în sud-vestul peninsulei Kassandra din Halkidiki, între Kassandria şi Fourka, la aproximativ 82 km de aeroportul din Salonic. Este bine cunoscut pentru fauna sa bogata, dispune de o plajă bine amenajata şi de tot ceea ce un vizitator poate avea nevoie, de la taverne şi baruri la super-market si teatru de vara. O atracţie majoră este amfiteatru din Siviri cu acustica sa superba, unde se desfasoara in fiecare vara celebrul festival Siviri care atrage mii de vizitatori. Plaja bine amenajata, cu nisip fin este perfecta pentru a petrece o zi la soare; veţi găsi umbrele şi şezlonguri pentru închiriere.


Ouranoupolis Tripity

Ouranoupolis Tripity

Tripiti este o zonă frumoasă, la intrarea in peninsula cu vegetație luxuriantă, plaje curate și ape turcoaz. Este locul ideal pentru cei care doresc să evite mulțimile turistice, dar încă să fie aproape de localuri de noapte. In Tripiti, se gaseste o bună selecție de hoteluri de înaltă calitate, camere, studiouri și apartamente, care oferă cazare confortabilă este oferit la un vizitator.


Sithonia Vatopedi

Sithonia Vatopedi

Vatopedi Beach este în zona de litoral dintre Psakoudia și Metamorfosi. Aceasta este cea mai apropiata plaja de satul Vatopedi care este situat la câteva kilomters distanță, pe drumul principal din Sithonia.


Kassandra Nea Kalikratia

Kassandra Nea Kalikratia

La o distanţă de 35 de kilometri de oraşul Salonic, în peninsula Halkidiki, se gaseste una din cele mai renumite statiuni turistice din pepninsula, Nea Kallikratia. Oraşul N. Kallikratia este sediul municipalităţii omonime, fondată în 1922 de către refugiaţii greci care au sosit acolo venind din "Kallikratia" din Tracia estica. Potrivit arheologilor, zona a fost locuită încă din epoca neolitică şi inca se mai gasesc aici urmele unei aşezări preistorice. Unele descoperiri arheologice foarte importante au fost realizate în zona, de exemplu faimoasa "Fata din Kallikratia" care ţine un porumbel in mana ei, si o piatra funerara (basorelief) care datează din anul 440 î.


Kassandra Nea Skioni

Kassandra Nea Skioni

Satul antic Skioni a fost construit după războiul troian şi este menţionat ca prima colonie a grecilor sudici, în Halkidiki. Razboinicii din Pellini, în Peloponez, după căderea Troiei, se întorceau acasă cu navele lor, încărcate cu sclave şi prada de razboi. Navigând în jurul Halkidiki-ului, au ancorat pe coasta de sud-vest a Kassandrei, pentru aprovizionarea cu alimente şi apă sau chiar să-şi petreacă iarna acolo. În timp ce bărbaţii erau la mal, femeile sclave troiene au ars navele şi i-au forţat pe războinici să rămână în Kassandra pentru totdeauna, sa se căsătoreasca cu ele şi sa fondeze o asezare, care s-a numit mai tarziu Skioni. O monedă din oraşul antic (aproximativ 500 î.Hr.) il infatiseaza pe eroul homeric Protesilaos, mentionat ca fondator al orasului. Portul Skioni era unul important şi a contribuit foarte mult la prosperitatea orasului. În secolul al 5-lea î.Hr., Skioni a aderat la Alianţă ateniană, dar în timpul războiului peloponeziac a fost de partea spartanilor. Skioni fost pedepsit foarte aspru pentru această tradare. Atenienii au cucerit orasul, i-au macelarit pe locuitorii sai ori i-au luat ca sclavi şi au adus imigranţi din Platees să locuiasca aici. Anticul Skioni era mai la sud-est de locaţia satului actual. În timpul secolului al 19-lea, satul Tsaprani a fost construit la aproximativ 4 km nord-est de locul actual al satului Nea Skioni. După 1930 locuitorii sai s-au stabilit pe coasta şi au abandonat satul interior. Satul fondat acolo a fost numit Nea Skioni. Nou sat este o aşezare liniştită, de coastă, înconjurat de măslini. Plaja frumoasa, nisipoasa, imaculata şi organizată complet, în faţa satului omonim. Obiective turistice - situri arheologice: Plaje. Satul Tsaprani vechi, ridicat în pădure, şi biserica construită în 1867. Biserică dedicată Panagiei Faneromeni (Fecioara Maria). Evenimente: Festivalul tradiţional pe 23 august (Fecioara Maria). Produse alimentare-divertisment: Restaurante, taverne pescaresti. Încercaţi: Peştele proaspăt. Miere. Masline. Sport: Toate tipurile de sporturi nautice.


Kassandra Polichrono

Kassandra Polichrono

Sa-ti petreci dimineata plimbandu-te de-a lungul plajei de nisip din satul Polihrono, situat pe peninsula Kassandra, la doar 100 km de Salonic, este un lucru care merita din plin. Plaja se întinde pe o lungime de şapte kilometri, iar pe langa satisfactia oferita de apa racoritoare a marii, puteţi alege, de asemenea, sporturi de apa disponibile de-a lungul plajei, inclusiv canotaj, hidrobiciclete si skijet-uri. Acest sat iese în evidenţă datorită semnificaţiei sale istorice, săpăturile în curs de desfăşurare ofera în mod constant descoperiri ale comorilor pierdute din antichitate.


Sithonia Akti Elias

Sithonia Akti Elias

Plajă ingusta, cu pini şi măslini care se extind pana la mal. Distanta de Salonic: 100 km. Este o aşezare de coastă, chiar la începutul peninsulei Sithonia, într-o zonă plină de localitati antice. În zonă, în timpul antichitatii, a existat orasul antic Galipsos, mentionat de Herodot, care il menţionează în descrierea traseului flotei persane în 480 î.Hr.. Herodot descrie pozitia orasului Nikiti intre Toroni si orasul antic Sermyli (Ormylia). Oraşul a devenit membru al primei Ligi ateniene, dar s-a rasculat împotriva sa în 431 î.Hr.


Kassandra Fourka

Kassandra Fourka

Fourka din Halkidiki este un sat turistic minunat, pierdut printre verdeata, ce ofera o multitudine de facilitati turistilor in cautare de vacante perfecte. Principalul obiectiv turistic este biserica bizantina, foarte frumoasa, care este situata in mijlocul vegetatiei dense. Biserica are o clopotnita interesanta si arcade minunate. Cea mai apropiata plaja de Fourka este Skala, care este situata in mijlocul a doua dealuri magnifice, acoperite de pini. Plaja Fourka este o plaja de nisip alb, cu ape cristaline.


Sithonia Vourvourou

Sithonia Vourvourou

Vourvourou este situat la doar zece kilometri de Agios Nikolaos (120 km de la Salonic), pe peninsula Sithonia si din prima clipa iti scalda privirea cu imagini minunate şi relaxează vizitatorul cu linistea sa naturala. Veţi găsi locuri de cazare langa plajă, unde şoapta melodica a frunzelor calmeaza sufletul. Pe lângă apele albastre şi peştele proaspăt de la taverne, una dintre posibilităţile oferite vizitatorilor este o plimbare cu barca la Diaporos, cea mai mare dintre cele nouă insule din Vourvourou, care este situata dincolo de golf. Acolo puteţi vedea apele cele mai clare ale Mediteranei şi, în acelaşi timp, puteti descoperi cele mai izolate plaje din Halkidiki.


Kassandra

Kassandra

Bratul Kassandra este in principal destinatia preferata a tinerilor si a celor aflati in cautare de distractie la ceas de seara. Zona este intesata de baruri, cluburi si terase, ideale pentru socializare si pentru petrecerea unor nopti de neuitat pe litoralul grecesc. Statiunile de pe bratul Kassandra nu sunt foarte mari, insa sunt cochete, intime si se bucura de plaje deosebite ce amintesc de peisajele exotice deseori regasite ca fundal pe monitoarele calculatoarelor noastre. Majoritatea plajelor sunt imbracate in nisip fin, de culoare alba, si se bucura de ape cristaline, ce va vor hipnotiza cu nuantele de turcoaz.


Kassandra Loutra Ag.Paraskevi

Kassandra Loutra Ag.Paraskevi

Agia Paraskevi (Grecia: Αγία Παρασκευή, IPA: [aʝia Paraskevi]) este un sat situat în sud-est a peninsulei Kassandra, în Chalkidiki nordul Greciei.


Sithonia Sarti

Sithonia Sarti

Cei care sunt in cautarea unei destinatii de vacanta pe malurile Marii Egee, ce imbina armonios marea, muntele, panoramele extraordinare si tarifele rezonabile, ar trebui sa arunce o privire spre statiunea Sarti, situata pe bratul Sithonia. Sarti este o statiune cocheta, renumita pentru frumusetea peisajelor sale si calitatea serviciilor turistice puse la dispozitia oaspetilor sai. Situata in zona estica a bratului Sithonia, Sarti se afla la o distanta de doar 140 km de al doilea cel mai mare oras al Greciei, Salonic.


Kalandra

Kalandra

Kalandra este vestita pentru Capela Sfintei Fecioare. Aceasta capela a aparţinut odata Manastirii Chilandari de pe Muntele Athos. Capela Sfintei Fecioare este situata la un kilometru nord-vest de satul Kalandra. Capela Sfintei Fecioare merita vizitata pentru frescele sale extraordinare, datand din 1619.


Ouranoupolis Ammouliani

Ouranoupolis Ammouliani

Ammouliani este situat la Halkidiki, în Golful Muntelui Athos ". O insula de 4,5 SQ2 / km cu plaje sublime, cum ar fi Alikes, Ag. Georgios, Megali Ammos, Karagatsia și o mulțime de alte golfuri mici, în care cineva se poate bucura de mare. O mare albastra de cristal, abundenta în pește, îi așteaptă pe cei care vor să pescuiască. Un fund de mare bogat cu viața submarina, provocator cei care iubesc pescuitul subacvatic și scufundări.


Kassandra Paliouri

Kassandra Paliouri

Paliouri este un sat turistic situat în sud-estul peninsulei Kassandra, Halkidiki. Statiunea este renumita pentru producţia de miere şi ulei de măsline in întreaga regiune a Halkidikiului. Paliouri se găseşte pe inaltimile bratului Kassandra, la o distanta de 3 km de mare şi la o altitudine de 120 m. Ca sat este mentionat inca din secolul 18. În regiunea s-a descoperit micul oras antic Theramvos. Statiunea Paliouri este înconjurata de munţi în timp ce terenurile agricole acoperă domeniile invecinate precum şi zonele de vale. Capul numit Kanastraio sau Kanastreo este situat catre est.


Kassandra Afitos

Kassandra Afitos

Afitos este un orasel grecesc traditional declarat de autoritati patrimoniu UNESCO, pentru arhitectura sa antica, cu stradute mici pietruite, cu case cochete construite in stil mediteraneean si cu o viata culturala bogata. Afitos gazduieste numeroase festivaluri de toate genurile care se incadreaza perfect in decorul medieval al zonei. Orasul, va ofera posibilitatea de a descoperi frumusetea naturii din Halkidiki si de a va bucura de marea golfului Toroneos, fara a fi departe de celelalte statiuni mai mari si mai agitate de pe bratul Kassandra.


Kassandra Nea Moudania

Kassandra Nea Moudania

Plaja Nea Moudania este situata la 60 de kilometri de Salonic şi la 27 de kilometri spre est de Poligyros. Nea Moudania este o staţiune de vacanţă foarte populara in randul turistilor iar plaja sa lata, nisipoasa, ofera diferite tipuri de facilitati turistice, de la şezlonguri şi umbrele la opţiunile de cazare diverse, la baruri pe plaja si taverne.


Mainland Nea Roda

Mainland Nea Roda

Nea Roda is situated on the seafront, in the narrowest part of the Athos peninsula, that the Persian king Xerxes opened up to lead his fleet against Greece in 480 BC. This location allows the current settlement to work as a summer resort since the endless sandy beach, the view of the Gulf Acanthios and Athos and the fact that it is only 2 km away from the Gulf of Mount Athos make this the ultimate destination for summer holidays. What is there to do in Nea Roda? You can swim in the beautiful, clear waters of the Acanthus Gulf and one can enjoy the water sports, sand toys and fishing in the picturesque fishing harbor with its characteristic church of St. Nicholas, you can walk along the path mapped on foot by Xerxes (from the port of the village until the port Tripiti and from there to the island of Ammouliani), you can visit the Church of the Virgin Mary with the historic Russian iconostasis (if it is on August 23 you can take part in the great religious festival that attracts thousands of people), you can organize a visit in the neighboring archaeological sites: Monastery Zigou (at the borders of Mount Athos), Sanctuary of Ancient Ouranoupolis and of Ancient Acanthus - all just a few minutes from the village (the walking enthusiasts can visit them on foot), you can take part in the events of the revival of the traditions of Asia Minor, organized by the local cultural association, and on the last Monday in July will definitely try the fresh fish at the "Sardine Nea Roda este construit în cel mai îngust punct al peninsulei Athos, unde în 480 î.Hr. Xerxes a deschis un canal pentru ca flota lui să treacă. Veti fi placut surprins în timpul plimbarilor prin sat, deoarece la fiecare colț veți descoperi vestigii arheologice, case cu curti frumoase, decorate cu foisoare si bougainvillea, vegetație până la mare și bărci de pescuit pitorești. Nisipul auriu al plajei sinuoase vă va însoți pe tot parcursul zilei și vă va întâmpina cu culori de mister la fiecare răsărit și apus de soare.


Sithonia Agios Nikolaos

Sithonia Agios Nikolaos

Agios Nikolaos este un sat traditional grecesc din Sithonia, Halkidiki in care localnicii continua sa se intalneasca in piata centrala pentru a socializa si a sarbatori anumite evenimente. Peisajul este dominat de case imbracate in nuante de alb vintage ce aduc aminte de arhitectura folk a secolului XIX, de munti acoperiti de paduri dese de pini ce strajuiesc asezarea, si plaje de vis ce se intalnesc cu golfulete linistite.


Sithonia Toroni

Sithonia Toroni

Toroni din Halkidiki este un sat turistic cu o uimitoare plaja ce detine „Blue Flag”, plaja lunga de 2 km. Se afla la o distanta de aproximativ 130 km de Salonic. Toroni, o mica asezare din Sikia, este situat între Neo Marmaras şi Porto Koufo. Potrivit mitologiei, Toroni a fost soţia lui Proteus, fiul lui Poseidon (Neptun), zeul mării. Toroni are o istorie bogată şi, dacă doriţi, puteţi vizita ruinele templelor antice, creştine şi bizantine, castele şi multe alte lucruri. Potrivit rezultatelor sapaturilor recente, sa dovedit că zona a fost întotdeauna locuită, incepand de la sfârşitul epocii neolitice până la dominaţia turcă.


Kassandra Sani

Kassandra Sani

Sani este o statiune frumoasă aproximativ la aproximativ 75 km de aeroportul Salonic şi chiar înainte de satul Nea Fokea. Plaje frumoase, complexuri hoteliere cu dotari excelente şi campinguri fac din aceasta regiune o destinaţie unică pentru mulţi turişti greci şi străini. În apele limpezi si cristaline ale plajei Sani vă puteţi bucura de activitati precum scufundări, windsurfing, ski şi multe alte sporturi acvatice. Toate acestea se gasesc intr-o combinatie perfecta pentru a petrece clipe de odihna, liniste şi fericire într-un loc paradisiac.


Sithonia Porto Koufo

Sithonia Porto Koufo

Porto Koufo este unul dintre cele mai mari porturi naturale ale Greciei, intinzandu-se de-a lungul a 1.5 km. Satul se afla la o distanta de doar 5 km de Toroni si de plaja premiata cu Steagul Albastru a acestuia, insa veti gasi cateva plaje micute si in jurul portului. Un sat pescaresc, protejat de stanci impunatoare, Porto Koufo poate fi destinatia de vacanta ideala pentru familiile cu copii si cuplurile aflate in cautare de locatii ascunse de frenezia verii.


Sithonia

Sithonia

Este al doilea brat al peninsulei Halkidiki – sora neimblanzita a Kassandrei. Peisajul salbatic, tulburator ii atrage pe iubitorii de natura si pe cei care cauta sa se refugieze de “binefacerile” civilizatiei. Coasta este variata – o succesiune de catunuri pescaresti, porturi pitoresti, plaje pustii, de toate marimile, inconjurate de copaci si tufisuri. Sithonia este o simfonie de albastru si verde, in care exista toate nuantele si culorile de vegetatie, mare si cer. Urcati pe cel mai inalt varf – Muntele Dragoudelis, 811 m – si bucurati-va de o minunata priveliste a intregii peninsule, cu Muntele Athos la est si bratul Kassandra la vest.


Sithonia Ormos Panagias

Sithonia Ormos Panagias

Ormos Panagias este unul dintre cele mai pitoresti sate de pe bratul Sithonia al peninsulei Halkidiki, si portul statiunii Agios Nikolaos. Considerat de multi turisti ca parte a statiunii Agios Nikolaos, Ormos Panagias reuseste totusi sa aiba farmecul propriu si sa se bucure admiratia turistilor care continua sa se intoarca aici pentru a se relaxa pe plajele sale si a privi barcile si iahturile ce pornesc in larg pe apele Marii Egee.


Sithonia Kalamitsi

Sithonia Kalamitsi

Kalamitsi este un mic oraș de pe coasta de sud-est a Sithoniei care are rădăcinile în camping în urmă cu aproximativ 30 de ani. Kalimitsi este format din trei plaje curate și localitate pe plaja principală, care sa dezvoltat treptat într-un oraș-stațiune. În timpul verii mulți vin pentru o vacanță la prețuri accesibile și tabăra la unul din site-urile de camping organizate.


Sithonia Tristinika

Sithonia Tristinika

Plaja Tristinika este o continuare a plajei Toroni de aproape 5 km cu nisip fin perfect continuu. Accesul nu este atât de ușor ca la alte plaje din zona, dar merită orice efort. Există puține organizație, astfel încât oamenii pun doar corturile lor pe plajă și tabăra. Cu o dispoziție sud vă puteți bucura de caldura soarelui toata ziua. Există un bar pe plajă mare, cu un simt hippie care are unele organizații de șezlonguri și umbrele. Pe langa camping pe plaja, este un camping pe latura de sud.


Mainland Olympiada

Mainland Olympiada

Frumusețea naturală și situri arheologice de mare interes istoric atrag vizitatorii care vin la Olimpiada pentru prima dată, deoarece aici combină activitățile maritime cu vizitarea obiectivelor turistice și de cunostere.



Mainland Ierissos

Mainland Ierissos

O plimbare pe un vastă plajă curată, de aur, cu nici un scop perceptibil este cel mai bun exercițiu și cel mai simplu mod de a clarifica mintea de toate gandurile. Această plajă există în Ierissos și acoperă mulți kilometri, oferind o plimbare de neuitat la mare. Ierissos, cunoscut sub numele vechi "Akanthos", este unul dintre cele mai mari orase din Halkidiki. Vizitatorii vor găsi camere și apartamente foarte curate, cu gazde ospitaliere, taverne pitorești, care oferă lecții de gust cu specialități locale și cafenele de pe plaja. Multe activități culturale au loc în Ierissos, cum ar fi festivalurile de la biserica Agios Pavlos în 29 iunie si biserica Prophitis Ilias pe 20 iunie, festivități la care merita sa luati parte.


Kassandra Mola Kaliva

Kassandra Mola Kaliva

Mola Kaliva este un sat grecesc foarte liniștit, cu apa cristalina si plaje liniștit ce îl fac ideal pentru cei care doresc o vacanță liniștită și relaxantă. Există taverne, supermarket-uri, baruri pe plajă și magazine fast-food. Acest sat liniștit este, de asemenea, cunoscut ca fiind foarte sus pe piață datorită numărului de celebritati de televiziune care dețin vile acolo. Aproape de Mola Kaliva veți găsi satul Loutra cu faimosul Spa mondial.


Sithonia Sykia

Sithonia Sykia

Sykia (sau Sikia) este un sat istoric în Sithonia situat la aproximativ 3 km in interior și în sus pe munte de la plaja Sykia. Intreaga zona considerata Sikia are mai multe plae mici de-a lungul coastei. Aceasta este o parte foarte liniștită a Sithoniei, cu un cuplu de plaje mari și multe altele mai mici in apropiere, fac această locatie centrul de camping din Sithonia. Plajă Kriaritsi, eventual cea mai bună plajă din Halkidiki, este mai la nord de Sykia.


Mainland Arnea

Mainland Arnea

Arnea este un oraș de 2.500 de persoane din nordul Halkidiki, construit la poalele Muntelui Holomontas. Este la 70 km de Salonic și la 38 km de Poligiros. Este capitala districtului Arnea. Ruinele unei civilizații antice au fost descoperite 3 km de localitatea Arnea si multi cred ca este site-ul vechiului Arne, menționat de Thoukididis. Acropole și părți ale zidurilor sale au fost descoperite pe dealul Profitis Ilias. Arnea este privilegiat datorita fondului sau tradițional important. Din acest motiv, a fost proclamat drept un "sit istoric" și "zonă tradițională" de către Ministerul Cultural. Turistii care cauta mai mult decat mare și plajă găsesc aici locul potrivit.





Azapiko

Azapiko

Plaja Azapiko este situată între Neos Marmaras și Porto Koufo. Este o plajă cu nisip minunată, cu ape limpezi. Nu există bar de plajă, umbrele sau sezlonguri sau alte servicii, dar este preferat de la rulote.


Diaporos island

Diaporos island

Dacă vrei să trăiești experiența palpitantă de a-ți petrece ziua într-o insulă privată cu apa de culoare turcoaz, atunci DiaPoros este cu siguranță unul dintre locurile tale. Este o insulă în zona Vоurvοurou, Sithοnia, Halκidiki, aflându-se foarte aproape de țărm. Acesta aparține unui grup de insule neatenționate cunoscute sub numele de „cele nouă islande ale Vourvоurοu” și este cea mai mare dintre ele.


Mainland Polygyros

Mainland Polygyros

Polygyros este un mic oraș care servește drept capitala administrativă a unității regionale Halkidiki, Macedonia, nordul Greciei. Acesta este situat printre păduri și terenuri agricole la poalele de sud a dealului Profiti Ilias (Profetul Ilias), o parte din Muntele Cholomontas, unul din munții care separă părțile centrale și de sud ale peninsulei Halkidiki de Macedonia Centrală.