Statiuni si orase in regiunea Insula Lemnos

Limnos, unul dintre cele mai aglomerate porturi din Grecia, cu plaje pitoresti, sate traditionale neatinse de turismul modern, abia se potriveste cu stereotipurile care circula despre insulele grecesti. Este o insula destul de joasa, cu dealuri line, presarate cu pajisti verzi primavara si galben-ocru vara.

A fost insula de bastina a zeului-fierar Hephaistos (Vulcan in mitologia romana), care era venerat pe muntele Moschylus. In vechime, acesta emitea gaze, insa astazi trecutul lui vulcanic se manifesta prin izvoarele calde astringente si prin pamantul limnian sulfuric, folosit in vremea ocupatiei turcesti pentru vindecarea ranilor si pentru a calma durerile de stomac.

Statiunile si orasele din Insula Lemnos unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insula LemnosObiective turistice in regiunea Insula Lemnos Oferte Insula Lemnos

Myrina

Myrina

Myrina este capitala si portul principal al insulei Lemnos și are 4500 de locuitori. Așezarea se întinde în jurul a două golfuri frumoase și stă între impresionantul castel venețian, înconjurat de formațiuni masive de roca vulcanica. Vizitatorii sunt fermecați de vechi conace neoclasice, cladiri otomane si fantani, case tradiționale, străzi înguste și construcții moderne care compun localitatea Myrina. De-a lungul malului mării se află o mulțime de restaurante și taverne tradiționale. Între pitoreștile alei din Myrina se găsesc numeroase magazine și cafenele locale. Una dintre cele mai frumoase biserici ale Myrina este Panagia Kokoviotissa cocoțata în vârful stâncii. În spatele plajei Riha Nera se află așezarea preistorică a Myrinei.


Limnos

Limnos

Limnos, unul dintre cele mai aglomerate porturi din Grecia, cu plaje pitoresti, sate traditionale neatinse de turismul modern, abia se potriveste cu stereotipurile care circula despre insulele grecesti. Este o insula destul de joasa, cu dealuri line, presarate cu pajisti verzi primavara si galben-ocru vara. A fost insula de bastina a zeului-fierar Hephaistos (Vulcan in mitologia romana), care era venerat pe muntele Moschylus. In vechime, acesta emitea gaze, insa astazi trecutul lui vulcanic se manifesta prin izvoarele calde astringente si prin pamantul limnian sulfuric, folosit in vremea ocupatiei turcesti pentru vindecarea ranilor si pentru a calma durerile de stomac.


Platy Lem

Platy Lem

Una ale cele mai populare statiuni turistice din Lemnos, care se află în formă de amfiteatru chiar sub satul Plati. Această plajă frumoasă se întinde pe aproximativ 700 de metri și oferă diverse facilități turistice, inclusiv umbrele și terasă la soare. Se gaseste la 2 km sud-est de Myrina, capitala Lemnos. Există cafenele, baruri și un centru de sporturi nautice, oferind lecții și echipamente de formare pentru toate vârstele. Apele sunt întotdeauna curate și superficiale, ideal pentru copiii care se pot juca în siguranță pe plaja de nisip. Unii copaci înalți de-a lungul coastei oferă umbră bună in zilele calduroase de vara. La o distanță de mers pe jos, există taverne și cazare pentru orice buget.


Kaspakas

Kaspakas

Kaspakas este un sat traditional situat la poalele muntelui Agios Athanasios, la 5 km nord de Myrina, capitala Lemnos. Ea se bazează pe 700 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajați în agricultură. Satul este construit în jurul unei arii protejate în mijlocul dealurilor verzi, prin urmare, aceasta nu este vizibil de la mare. Se compune din case traditionale si alei pitoresti care compun frumosul peisaj din Kaspakas. De-a lungul anilor, satul a devenit foarte popular cu turisti din cauza stâncilor impresionante ale Kaspakas și plajei superbe de nisip din Agios Ioannis. O mulțime de restaurante și unitati de cazare sunt disponibile în întreaga regiune.