Statiuni si orase in regiunea Insulele din Marea Egee

Milos este o insulă minunată din Cyclades, plină de surprize și șarm special. Estein cea mai mare parte celebra datorita statuii lui Venus din Milo (Afrodita), o piesă fină din Arta Greciei Antice, care a fost descoperita pe insula si este găzduita astăzi în Muzeul Luvru, din Paris. În ultimii ani, Milos a devenit, de asemenea, renumita pentru peisajul uimitor lunar din Sarakiniko, apa exotică a plajelor și arhitectura pitoreasca din sate, cum ar fi Klima, Plaka și Pollonia. Vacanțele in Milos sunt perfecte pentru familii și cupluri romantice, pentru ca insula are o atmosferă unică relaxantă. Nu ratați o excursie cu barca la Kleftiko, de asemenea, cunoscut sub numele de Meteora mare, o regiune uimitoare pe latura de sud, cu apă exotică.

Statiunile si orasele din Insulele din Marea Egee unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Insulele din Marea EgeeObiective turistice in regiunea Insulele din Marea Egee Oferte Insulele din Marea Egee

Milos

Milos

Milos este o insulă minunată din Cyclades, plină de surprize și șarm special. Estein cea mai mare parte celebra datorita statuii lui Venus din Milo (Afrodita), o piesă fină din Arta Greciei Antice, care a fost descoperita pe insula si este găzduita astăzi în Muzeul Luvru, din Paris. În ultimii ani, Milos a devenit, de asemenea, renumita pentru peisajul uimitor lunar din Sarakiniko, apa exotică a plajelor și arhitectura pitoreasca din sate, cum ar fi Klima, Plaka și Pollonia. Vacanțele in Milos sunt perfecte pentru familii și cupluri romantice, pentru ca insula are o atmosferă unică relaxantă. Nu ratați o excursie cu barca la Kleftiko, de asemenea, cunoscut sub numele de Meteora mare, o regiune uimitoare pe latura de sud, cu apă exotică.


Kalymnos

Kalymnos

Kalymnos este situat pe latura de nord a Dodecaneselor și în apropiere de coastele turcești. Aceasta insula se distinge prin Munții Stâncoși salbatici, motiv pentru care s-a dezvoltat ca o destinație de alpinism în ultimii ani. De fapt, un festival internațional de alpinism are loc în insula Kalymnos in fiecare septembrie. În trecut, localnicii isi castigau existenta din pescuit. Deși această activitate a scăzut astăzi, există multi vanzatori la malul mării in Pothia, capitala insulei. Statiunile de plajă sunt frumoase și relaxante, iar în timpul sejurului nu trebuie sa ratati o excursie de o zi la mica insulă Telendos, o destinație populară pentru nudisti.


Folegandros

Folegandros

O insula cu o frumusețe naturală sălbatică, Folegandros este situată între Paros si Santorini. Deși este găsita în apropiere de insulele populare ale Cicladelor, insula Folegandros rămâne departe de turismul de masă și păstrează un caracter autentic. Cu arhitectura cicladică tradițională, vederi superbe și plaje izolate, această insulă este ideală pentru familii și cupluri romantice. O sa va placa sa mergeti pe jos de-a lungul străzilor pitorești din Chora și până la biserica mica din Panagia, situata pe cel mai înalt punct al insulei, cu vedere superba la mare. Cu autobuzul sau cu barca din port, veți ajunge la plaje uimitoare, cu atmosferă intimă și apă cristalină.


Leros

Leros

O mică Insula din Dodecanese, Leros este situată între Patmos și Kalymnos. De fapt, concediul în Leros poate fi ușor combinat cu excursii la Patmos, Kalymnos și Lipsi. Potrivit mitologiei, Insula Leros a fost locul în care zeița Artemis merge la vânătoare, deoarece avea o populație bogată de cerbi. Lunga istorie a insului Leros este descrisă în numeroasele atracții din jurul insulei, cum ar fi Castelul Medieval și interesante muzee. Alinda și Agia Marina sunt cele mai turistice locuri de pe insula, iar o plimbare în jurul insulei va duce vizitatorii la relaxare, pe plaje de cristal. În ultimii ani, insula este in curs de dezvoltare ca o destinație de scufundări din cauza numeroaselor naufragii vechi, care a fost găsite în mare în imprejurimi.


Astypalea

Astypalea

Deși Astypalea face parte din complexul Dodecanese, are un caracter cicladic intens. Aceasta este o insulă mică și forma sa arata ca un fluture. Turismul nu este mult mai dezvoltat, dar facilități turistice sunt suficiente pentru a satisface numărul limitat de vizitatori. Insula Astypalea arata foarte fermecător cu arhitectura pitoresc a Chorei, Castelul venețian pe partea de sus a dealului, morile de vânt tradiționale și plajele relaxante. Cele câteva plaje aproape de Chora sunt organizate, dar daca va departati de capitala, veți găsi locuri total izolate de a va bucura de intimitate. Astypalea este un loc ideal pentru familii și cupluri romantice, așa cum este viata de noapte camera de zi pe insula.


Hydra

Hydra

Hydra este insula cea mai impresionanta din Golful Saronic Argo. Datorită apropierii de Atena, acesta devine foarte popular ca o destinație de weekend de vară. Orasul este construit pe pantele unui deal din jurul unui port și impresionează vizitatorii la prima vedere, cu vile de piatră elegante. Lucrul special despre insula Hydra este că automobile și alte vehicule cu motor sunt interzise în întregime în toată insula, deci toate deplasarile se fac pe jos, cu barca sau mersul pe măgar. De fapt, magarii sunt caracteristici Hydrei. Plajele de pe insula sunt de fapt mici golfuri cu apa de cristal și împrejurimile verzi. Agios Nikolaos, Bitsi, Vlichos și Kaminia sunt cele mai frumoase plaje de pe insula.


Serifos Island

Serifos Island

Serifos este o insulă frumoasă a Cicladelor occidentale, într-o scurtă plimbare cu feribotul de la Atena. Nu de mult dezvoltată în turism, insula Serifos și-a păstrat caracterul tradițional si peisajul virgin. Chora este locul cel mai pitoresc din Serifos, construit pe pantele unui munte și cu vedere fabuloasă la Marea Egee. Cele mai multe locuri turistice sunt Livadi și Livadakia, în timp ce insula are plaje de cristal peste tot în jurul litoralului ei. Ideala pentru familii sau cupluri romantice, mai multe căi montane treverseaza insula, oferind peisaj interesant de explorat.


Kimolos

Kimolos

Kimolos este o mică insulă de lângă Milos in Ciclade. Deși este situata foarte aproape de o insulă grecească populară, insula Kimolos menține caracterul său pur și ambianța calmă. Renumita pentru plajele sale minunate cu apa de cristal, toate activitățile sunt concentrate în Chorio, singurul sat de pe insula si în jurul portului. De fapt, în jurul portului este plaja cea mai organizata și sunt găsite facilitățile turistice ale insulei. La celelalte plaje se poate ajunge pe jos sau cu barca. Toate au apă cristalină și o atmosferă relaxantă. Insula poate fi vizitata pentru vacanțe sau ca o excursie de o zi la Milos. Feriboturile spre Kimolos sunt in fiecare zi din portul Pollonia in Milos.


Kythnos

Kythnos

Kythnos este o insulă dură, stâncoasă cu ape tămăduitoare și o frumoasă varietate de lucruri de făcut, zilele lenese de mare și o bună, dar nu prea ocupată viața de noapte. Chiar dacă este practic fără vegetație, localnicii trăiesc din cultivarea măslinilor și făcând vin în afară de turism. Insula este un puțin diferită de celelalte insule cicladice, deoarece arhitectura sa este destul de variată, precum și părți din sate sunt destul de modernizate.


Skyros

Skyros

Cea mai puțin faimoasa insulă a Sporadelor, Skyros este situată în centrul Mării Egee. Insula Skyros este o loc cu tradiție vie și caracter special. Chora este situată de-a lungul pantelor unui deal, oferind o buna vedere la Marea Egee. Mergeti pe jos pe străzile înguste a Chorei, cu o cafea relaxanta și explorati castelul medieval deasupra orașului. Cea mai populara plaja de pe insula este Molos, o coasta de cristal lunga, cu multe facilități turistice. În jurul insulei, există locuri la fel de frumoase, cu mai puține dotări și atmosferă relaxantă în totalitate. Vaporul pentru Skyros pleaca de la portul din Kimi în Insula Evia, iar în timpul verii există o legătură de feribot local pentru Skopelos și Alonissos.Chalki

Chalki

Caracterizată de UNESCO ca insula de pace și prietenie, Halki (Chalki, Khalki) este o bijuterie de insulă, mică și stâncoasă, situata la aproximativ 6 km vest de insula Rhodos din Arhipelagul Dodecanese. Cu o suprafață de 28 de km2 și o populație de câteva sute de oameni în timpul verii, aceasta este una din insulele cele mai mici locuite nu doar în Marea Egee, ci în toată Grecia. Peisajul este muntos, cu cele mai importante vârfuri fiind cele ale profetului Ilie (518m), Kapouli (512) și Kapnikari (500m). Cu excepțiile principalul port din Imporio și plaja Pontamos, celelalte plaje găsite pe insula sunt mici și stâncoase.