Regiuni si statiuni in Italia

Regiunile si statiunile din Italia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Statiuni si orase in regiunea Provincia Roma

Roma

Roma

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, oraşul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice şi a Italiei moderne. Roma are o populaţie de 2.923.000 persoane. Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numară Colosseumul şi Columna lui Traian.Roma Aeroportul Fiumicino

Roma Aeroportul Fiumicino

Aeroportul International Leonardo da Vinci este cel mai mare aeroport din Italia și deservește alături de Aeroportul Ciampino Capitala Italiei – Roma. Acesta se află la aproximativ 20 kilometri vest de Roma, în orașul Fiumicino. Pe acest aeroport aterizează numeroase curse internaționale și interne, operate atât de companii aeriene low-cost cât și de către companii aeriene de tip full-service.


Statiuni si orase in regiunea Veneto

Venetia

Venetia

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si al Italiei nord-orientale. Venetia are in prezent 266.181 locuitori si este capitala provinciei cu același nume. Intregul oras (si intreaga laguna) au fost declarate in 1979 patrimoniu al umanitatii de catre UNESCO. Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia este cunoscuta ca Regina Marii Adriatice. Patru sute de poduri traverseaza labirintul de canale format din cele 120 de insule ale orasului, situat intr-o laguna de apa sarata intre gurile de varsare ale raurilor Pad si Piave in nordestul Italiei. Tot traficul din oras se bazeaza pe mijloacele de transport maritime: salupe, gondole, feribouturi, etc. Cei 266.181 locuitori au ca principala sursa de venituri turismul.Venetia beneficiaza de o splendida salba de muzee, monumente, biserici, considerate tezaure artistice mondiale. De-a lungul istoriei, artistii locali au creat oglinzi, tapiserii, vitralii, care au facut Venetia faimoasa. In ultimul timp, orasul se confrunta cu o serie de probleme precum poluarea, eroziunea si inundatiile, ceea ce a obligat autoritatile orasului sa realizeze proiecte in scopul pastrarii celebrei imagini a orasului lagunelor. Este cel mai romantic oras al tarii, practic intreg orasul fiind asezat pe apa. In Venetia exista 170 de canale si peste 400 de poduri dintre care cel mai cunoscut este Podul suspinelor (Ponte dei sospiri. Cea mai mare parte a cladirilor au fost construite intre sec. 12 si 16. Gondola este simbolul Venetiei. Este fabricata din 8 feluri diferite de lemn. Este asimetrica (partea dreapta este mai ridicata ca sa poata compesa greutatea vaslasului). O plimbare cu gondola pentru o ora costa aproximativ 70 de euro.


Jesolo

Jesolo

Ceea ce este grozav şi extrem de valoros la Jesolo este că această staţiuneJesolo maritimă reuşeşte să ofere vacanţe complete tuturor turiştilor ce decid să se îndrepte către această destinaţie italiană.


Mestre

Mestre

Mestre este un oraș aparținând regiunii Veneto, Italia constituind o fracțiune a Veneției, ca extindere a acesteia pe continent. Orașul lagunar Veneția are circa 70.000 de locuitori, în timp ce cele doua fracțiuni, Mestre și Marghera, numără circa 170.000.


Bibione

Bibione

Bibione (Bibione în Veneto și Friuli) face parte din municipalitatea San Michele al Tagliamento. Teritoriul său include doua plajă în Italia pentru numărul de apariții după Rimini (circa 6 milioane) .


Venice Mestre

Venice Mestre

Mestre apartine regiunii Veneto si este orașul ce se conecteaza cu Veneția prin poduri feroviare și rutiere peste lagună.


Caorle

Caorle

Caorle este un orășel situat pe coasta Mării Adriatice, făcănd parte din provincia Veneția, Italia. Caorle se află între estuarele formate de râurile Livenza și Lemene. Caorle este un oraș de coastă din provincia Veneției, aflat între estuarele Livenza și Lemene.


Mirano

Mirano

Mirano este o comună cu 26.667 loc., situată în provincia Veneția, regiunea Veneto, Italia. Teritoriul comunei ocupă o suprafață de 45.62 km², cu o densitate a populației de 576 loc. pe km². Comuna de învecinează cu localitățile Salzano, Dolo, Mira, Pianiga, Spinea și Santa Maria di Sala.


Castelnuovo Del Garda

Castelnuovo Del Garda

Castelnuovo del Garda este o comună italiană (municipalitate), în provincia Verona, în Veneto, pe câteva dealuri morenice la câțiva kilometri sud-est de lacul Garda. Verona se află la aproximativ 15 km la est, Veneția este la 120 km est și Milano la 150 km la vest.


Misurina

Misurina

Lacul Misurina este cel mai mare lac natural al Cadorei și se află la 1.754 m deasupra nivelului mării, lângă Auronzo di Cadore (Belluno). Perimetrul lacului are o lungime de 2,6 km, în timp ce adâncimea maximă este de 5 m.


Verona

Verona

Verona este un oraș din regiunea Veneto și este a doua zonă, luând în considerare populația, din regiune și din zona Triveneto, populația sa înregistrând în 2008 un număr de 265.245 locuitori. Aria metropolitană veroneză este de 1070,9 km2 și numără o populație de circa 500.000 de locuitori. Verona e vizitată în fiecare an de peste 100 milioane turiști, mulți dintre ei străini, pentru bogăția sa artistică și diversele manifestări anuale, cum ar fi stagiunea lirică areniană. Orașul datoreaza importanța sa socio-economică, poziției sale geografice și dispunerii hidrografice.Cortina D Ampezzo

Cortina D Ampezzo

Mondena staţiune din Dolomiţi Cortina d'Ampezzo este situată în regiunea Veneto la 1 211 m deasupra nivelului mării şi este înconjurată de vârfurile Tofana, Monte Cristallo şi Sorapis, care se înalţă toate peste 300 m altitudine. Gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1956 vă aşteaptă cu pârtii de vis şi o atmosferă deosebită. Ziua plină pe pârtii, pe urmele campionilor olimpici de atunci o puteţi încheia pe renumita stradă comercială "Corso Italia", la un loc cu celebrităţile Italiei. Bucuraţi-vă şi de varietatea oferită de diversele locale: de la Nouvelle Cuisine, prin pizzerii până la refugii şi cabane unde se servesc bunătăţi tradiţionale.


Lido Di Venezia

Lido Di Venezia

Lido di Venezia este o fasie de plaja lunga de 11 km din Veneția, aici locuind aproximativ 20.000 de rezidenți. Aici are loc in luna septembrie a fiecarui an Festivalul Internațional de Film de la Veneția.


Arabba

Arabba

Arabba este o fracțiune din municipalitatea Livinallongo del Col di Lana de la poalele Pasului Pordoi. Este unul dintre principalele centre turistice de iarnă ale Dolomiților, parte a zonei Dolomiti Superski.


Lido

Lido

Lido este o alta insula din laguna venetiana, este, de fapt, o fasie de nisip, lunga de 11 km, situata in partea de sud-est a Venetiei. Lido este o destinatie de lux, preferata deopotriva atat de venetieni , cat si de turistii straini, in primul rand pentru ca aici se poate face plaja si baie in apele Marii Adriatice.


Malga Ciapela

Malga Ciapela

Malga Ciapéla este unul dintre satele care alcătuiesc Rocca, capitala municipiului Rocca Pietore (provincia Belluno). Se ridică chiar înainte de pasul Fedaia. Malga Ciapela este un centru turistic important pentru iubitorii de munte .
Vicenza

Vicenza

Vicenza este un oraş din regiunea Veneto din nordul Italiei, având o populaţie de 119.038 de locuitori. Vicenza se afla la poalele muntilor Berici, la confluenta raurilor Retrone si Bacchiglione. Orasul dateaza din timpuri romane. Majoritatea siturilor sunt din secolul XVI, epoca de aur a orasului. Printre acestea se numara Basilica Palladiana, considerata capodopera arhitectului Palladino, precum si alte cladiri monumentale - Porto Fontana, Porto-Breganze, Casarotti, Da Schio si Casa del Palladio. Domul dateaza din secolul XIV si este un exemplu de Gotic - Renascentism, cu un poliptic venetian.


Quarto D Altino

Quarto D Altino

Teritoriul este traversat de intindere final al râului Sile, care se bifurcă la localitatea de Portegrandi: o ramură foarte scurt, care urmează cursul inițialeste conectat la laguna venețiană prin intermediul unui închis (este canalul Silone), în timp ce ramura principală el continuă să Jesolo lungul canalului săpat în momentul Serenissima (așa-numitul tăiat Sile).Peschiera Del Garda

Peschiera Del Garda

Peschiera del Garda este cea mai vestică localitate a regiunii Veneto din Italia, făcând parte din provincia Verona a acestei regiuni. Are o populație de circa 10.000 de locuitori.


Statiuni si orase in regiunea Emilia Romagna

Rimini

Rimini

Rimini este un oraş mediu cu aproape 150.000 de locuitori din regiunea Emilia-Romagna din Italia, şi capitala provinciei Rimini. Acesta este situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre raurile Marecchia şi Ausa. Este una dintre statiunile de pe litoral cele mai renumite din Europa (uneori numit "Miami al Europei"), datorită celor 15 km de plajă de nisip, peste 1.000 de hoteluri şi mii de baruri, restaurante şi discoteci. Primele stabilimente pentru plaja au aparut în 1843. Rimini este, de asemenea, oraşul natal al celebrului regizor Federico Fellini.


Bologna

Bologna

Bologna este una dintre cetatile istorice cele mai bine conservate din nordul Italiei in Emilia-Romagna. Este denumita orasul rosu pentru culoarea acoperisurilor si fatadelor sale. Sunt numeroase restaurantele specializate in meniuri mediteraneene, mai ales in mancarea tipica orasului: tortellini bolognez. Cele Doua Turnuri (Due Torri) sunt simbolul Bolognei. Turnul cel mai inalt are aproximativ 98 de metri. Intr-o zi senina, se poate vedea pana la Verona si in Dolomiti din turnul Asinelli (Torre degli Asinelli). Bolongna, capitala regiunii Emilia-Romagna, se afla la o distanta de cca.


Sorrento

Sorrento

Sorrento este un mic oras italian, situat in regiunea Campanina, sudul Italiei, la aproximativ de 50 de kilometri de Napoli. Orasul este superb asezat in varful unor stanci albe, foarte abrupte, ce ofera o priveliste extraordinara a Golfului Neapolelui. Sorrento este un oras linistit si racoros cu lamai, o plaja mica si multe cafenele. Turistii aleg spectaculosul Sorrento pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Inca din evul mediu, multi poeti, scriitori si artisti au poposit aici pentru un timp, departe de viata agitata pentru ca aici se lasau inspirati de frumoasele coaste si renumitele apusuri de soare.


Lido Di Classe

Lido Di Classe

Lido Di Classe se întinde pe o zonă foarte largă, este un loc curat, modern, care poate fi definit ca „o comoară pe malul mării” datorită grijii speciale acordate structurii sale și a facilităților de baie și cazare.


Padova

Padova

Padova este un oraş cu aproximativ 210.000 de locuitori din regiunea Veneto din nordul Italiei. Oraşul este situat pe râul Bacchiglione, la marginea câmpiei Po, la 40 km vest de Veneţia şi 29 km sud-est de Vicenza. Padova este, de asemenea, capitala provinciei cu acelaşi nume, fiind un important centru economic şi cultural al Italiei. Cea mai vestită atracţie turistică a oraşului este Bazilica Sf.Anton. Padova se poate mândri cu cea mai veche grădina botanică din Europa, înfiinţată în anul 1545. Acest obiectiv a fost inclus de UNESCO în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial.


Cervia

Cervia

Cervia este un oraș și Comune (municipiu), în provincia Ravenna din regiunea Emilia-Romagna din Italia centrală.


Rivazzurra Di Rimini

Rivazzurra Di Rimini

Rivazzurra este o fracțiune din alte sate situate între Rimini Bellariva și Miramare.


Bellaria

Bellaria

Bellaria - Igea Marina, cu cei şapte kilometri de plajă, cu hotelurile şi cluburile sale de noapte, reprezintă o destinaţie de vacanţă la marea Adriatică deosebită pentru familii, cupluri şi grupuri de toate vârstele ce doresc să-şi petreacă concediul pe coasta regiunii Romagna. Aici pot fi identificate nenumărate facilitaţi şi spaţii de agrement, străzi pentru plimbări liniştite şi rafinate magazine deschise tot timpul anului.


Riccione

Riccione

Riccione este o comună din provincia Rimini, Emilia-Romagna, nordul Italiei. Începând cu 2018, Riccione avea o populație estimată de 35.003. Originile faimei turistice a lui Riccione datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, stimulat în cea mai mare parte de construirea de reședințe de către bogații bolnavi.


Viserbella Di Rimini

Viserbella Di Rimini

Viserbella s-a dezvoltat ca stațiune litorală a Rivierei Adriatice încă din anii 1960 și astăzi este destinația ideală pentru persoanele care caută o vacanță relaxantă pe litoral, în apropierea plajelor mai pline de farmec din Rimini și Riccione. Plaja de nisip care se abate treptat pe malul mării este locul ideal atât pentru copii, care se pot juca și înota, cât și pentru adulții care caută sport și distracție.


Ravenna

Ravenna

Ravenna este un oraș cu 140.000 locuitori, capitală a provinciei cu același nume în regiunea Emilia-Romagna din Italia. Orasul nu este situat pe tarm, dar este legat printr-un canal de marea Adriatica. A fost capitala Imperiului Roman de Apus din 402 pana in 476, capitala Regatului Ostrogotilor si Exarhat (centru al puterii byzantine in Italia) pana in 751. Din acel an pana in momentul invaziei francilor, Ravenna a fost cetatea de scaun a regelui lombarzilor iar in prezent este chiar capitala provinciei Ravenna. Originea numelui este neclara, cu toate ca se presupune ca este de origine etrusca, si reprezinta de fapt un fel in care acestia se autointitulau (Rasenna sau Rasna).


Parma

Parma

Parma este un oras in Italia de nord, cu o arhitectura splendida si cu niste terenuri de tara splendide in imprejurimi. Elegant si cu o zona istorica remarcabila, Parma se afla in regiunea Emilia Romagna, intre raul Po si Muntii Apenini, la sud de Milano si la nord de Florenta. Intemeierea orasului este datorata drumului Via Aemilia care unea Roma cu partea nordica a Imperiului Roman. Influenta Parmei a crescut in secolul XVI, ca sediu al ducatului Farnese, fiind si astazi unul dintre cele mai prospere orase ale Italiei. Dupa extinctia liniei masculine Farnese, Parma a revenit familiei Burbonilor din Franta.


Statiuni si orase in regiunea Lombardia

Milano

Milano

Milano este principalul oras din Italia de nord. Se afla pe campiile Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni urbane ale Italiei. Locuitorii din Milano sunt cunoscuti sub numele de Milanesi sau, informal, Meneghini sau Ambrosiani. Orasul a fost fondat de celtii din Italia de nord in jurul anului 400 i. Hr. fiind cucerit de catre romani in jurul anului 222 i. Hr., care i-au dat numele de Mediolanu. Denumirea latina semnifica “in mijlocul campului”. Milano este recunoscut ca una din capitalele modei si design-ului, metropola Lombardiei fiind faimoasa prin casele de moda si cochetele ei magazine, cum ar fi cele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerata a fi cel mai vechi shopping mall al lumii).


Bergamo

Bergamo

Bergamo este un oras din Lombardia – Italia, aflat la 40 km, nord est de Milan. Orasul Bergamo are o populatie de 120.000 de locuitori si este asezat la poalele Muntilor Alpi. Locatia initiala a orasului era una defensiva: o platforma de colina, iar orasul in sine era inconjurat de ziduri groase. Orasul are doua centre: "Città Alta" (orasul de sus), un oras medieval situat pe deal, inconjurat din secolul al XVII-lea de ziduri de aparare ciclopice si "Citta Bassa" (oras mai mic). Cele doua parti ale orasului sunt conectate prin funicularul/telecabina, drumuri si de poteci.


Como

Como

Este un oras situat in nordul Italiei, la poalele muntilor Alpi, pe tarmul Lacului Como, numit si Lario. Lacul este bine cunoscut in toata Europa ca un refugiu de vara pentru navigatie, ski nautic, scuba diving, sau navigatia de agrement. Como este o importanta statiune turistica, unul dintre unghiurile ideale ale asa-numitului "Triunghi larian". Orasul este casa a numeroase muzee, gradini, parcuri, teatre, biserici si palate. Cercetarile arheologice au scos la lumina ramasitile unei localitati celtice la 4 km sud de actualul oras Como, langa Grandate: la acest asezamant uman se raporteaza istoria orasului.


Mantova

Mantova

Mantova se afla la est de Milano si la sud-vest de Venetia, pe malul raului Mincio , si este inconjurata de trei lacuri artificiale create in secolul XII : Lago Superiore, Lago di Mezzo si Lago Inferiore. Al patrulea lac, Lago Pajolo , care completa sistemul defensiv de apa din jurul orasului , a fost secat la sfarsitul secolului XVIII.


Sirmione

Sirmione

Este una dintre cele mai populare stațiuni de pe malul lacului Garda. Deși nu este zona cea mai bună pentru o vacanță pe lac, în Sirmione vă puteți bucura de ruine romane, băi termale și  un castel medieval.


Brescia

Brescia

Brescia este un oraş situat în apropiere de Lacul Garda în Italia de nord. Ea face parte din regiunea Lombardia. Oraşul este situat la poalele Alpilor, între Mella şi Naviglio, având o populaţie de 191.523 de locuitori. Oraşul Brescia este al doilea oraş ca mărime din regiunea Lombardia, după capitala acesteia Milano. Oraşul este capitala administrativă a provinciei Brescia, una dintre cele mai întinse provincii din Italia. În antichitate ea a fost denumită Brixia, fiind un important centru istoric ce pastrează incă o serie de monumente romane şi medievale, printre care şi castelul oraşului.


Monza

Monza

Monza este cel mai important centru economic, industrial și administrativ din sub-regiunea Brianza, fiind al treilea cel mai mare oras din Lombardia, cu o populatie de aproximativ 120.000 locuitori. Când oamenii se gândesc la Monza, primul lucru care le vine in minte este celebrul Grand Prix de Formula 1 care se organizează aici anual.


Livigno

Livigno

Pe partea însorită a Alpilor Lombardiei, nu departe de St. Moritz, este situată frumoasa staţiune Livigno. În această îndrăgită localitate dedicată sporturilor de iarnă situată la 1816 m altitudine - zăpada este practic garantată, unul din motivele pentru care în Livigno se desfăşoară numeroase competiţii internaţionale - dar este faimoasă mult în afara graniţelor sale şi ca paradis al cumpărăturilor duty-free. Trepalle (1.900-2.250 m) este în Europa aşezarea permanent locuită situată la cea mai mare altitudine. Zilele însorite asigurate de situarea geografică şi frumoasele case de lemn tradiţionale completează tabloul oferit de Livigno. Pârtiile largi sunt în orice moment exemplar îngrijite, iar giganticul SnowPark oferă snowboarderilor tot ce le doreşte inima. După schi, cabanele tradiţionale vă invită la Après-Ski şi numeroasele magazine la cumpărături. În zona duty-free puteţi cumpăra nu doar parfum, alcool sau ţigări (cu limită de cantitate la ieşirea din ţară), ci şi îmbrăcăminte, ceasuri, aparate de fotografiat, iar la benzină puteţi economisi până la 40% sau chiar mai mult! Pe pârtie preţurile sunt de asemenea reduse, ceea ce înseamnă mai mult concediu pentru banii dumneavoastră! Livigno – Paradis de zăpadă şi cumpărături!


Toscolano Maderno

Toscolano Maderno

La 40 km de Brescia, pe coasta de vest a lacului Garda, acest oraș este favoritul împătimiților de navigație și sportivilor, în special jucătorilor de golf (aici fiind cel mai vechi club de golf de pe maulul lacului Garba, clubul Bogliaco).


Bormio

Bormio

Bormio, una dintre cele mai renumite staţiuni de schi din Italia, este situată chiar lângă Elveţia, la poalele Stelvio. Staţiunea balneară cu o istorie mai lungă de 2000 de ani se află într-un bazin între munţii maiestuoşi ai grupei Ortles. Bormio este cunoscut nu doar pentru băi şi wellness dar este deosebit de cunoscut ca locul de desfăşurare a campionatelor de schi alpin din 1985 şi 2005. De asemenea, aici are loc în fiecare an între Crăciun şi de Anul Nou competiţia mondială de coborâre pe faimosul "Stelvio". Nu doar experţii găsesc ceva de făcut în Bormio, pantele larg deasupra limitei de vegetaţie permit distracţie pe zăpadă cu toate gradele de dificultate.


Salo

Salo

Este cel mai atrăgător lor de pe coasta vestică a lacului Garda. Are un aer tradițional și o biserică gotică din secolul XV care trebuie vizitată. Aici s-a născut Gasparo da Salo, inventatorul violinei.


Gargnano

Gargnano

Gargnano (Gardesano: Gargnà) este un oraș și comune în provincia Brescia, în Lombardia. Este situat pe malul de vest al lacului Garda. Teritoriul municipal include Lacul artificial Valvestino, creat în 1962.


Ponte Di Legno

Ponte Di Legno

Ponte di Legno (pont în dialectul camunian locală) este o Comune italian de 1,773 locuitori , în Val Camonica, provincia Brescia, în Lombardia.


Lake Maggiore

Lake Maggiore

Lacul Maggiore (italiană: Lago Maggiore, pronunțată [laːɡo maddʒoːre] lit. "mai mare lac") sau Lago Verbano ([Verbano]; latină: Lacus Verbanus) este un lac mare situat pe partea de sud a Alpilor. Acesta este al doilea cel mai mare lac din Italia și cel mai mare din sudul Elveției.


Tremosine

Tremosine

Situat în inima parcului Alto Garda Bresciano, Tremosine reunește toate calitățile naturale și de mediu caracteristice acestei zone naturale protejate. Drumul care urcă spre acest oraș este spectaculos, acesta strabatând păduri și canioane.


Santa Caterina

Santa Caterina

Santa Caterina Valfurva este un sătuc mic şi liniştit, aflat la 1 734 m altitudine, aproape de graniţa cu Elveţia. Este situată într-o zonă protejată, în parcul naţional Stilfserjoch şi peisajul de basm al Alpilor Lombardiei. Datorită atmosferei sale de sătuc de munte liniştit, Santa Caterina este de asemenea o destinaţie foarte iubită şi de familiile cu copii. Staţiunea nu a fost doar locul de desfăşurare a concursului de coborâri cu schiurile, proba feminină, de la Campionatul Mondial din 2005, dar este şi locul natal a campioanei olimpice Deborah Compagnoni. Munţii înalţi din zonă, precum şi instalaţiile de producere artificială a zăpezii vă oferă siguranţa în ceea ce priveşte existenţa zăpezii! Staţiunea este ideală pentru iubitorii de schi, domeniul schiabil fiind foarte aproape. Se poate schia direct de la 2880 m înălţime, de pe creasta Monte Sobretta (3296 m) până direct în mijlocul staţiunii. Panorama cu munţii Ortler şi gheţarul Forni este absolut feerică! Staţiunea dispune de piste schi fond mai degrabă exigente şi este din acest motiv locul de desfăşurare a numeroaselor concursuri internaţionale de schi de fond şi, de asemenea, o destinaţie preferată pentru împătimiţii acestei discipline.


Varese

Varese

Varese este un oraş în Italia, mai precis în Lombardia, fiind capitala regiunii cu acelaşi nume. Varese este răspândit pe o suprafaţă de 54 de kilometri patrati. În oraş nu sunt multe locuri de vizitat; principala atractie este muntele sacru. Cel mai bun mod de a explora orasul este pe jos. Este un oras gratios, cu gradini, vile de marmura din anii 50 si cladiri din epoca fascista, marginite de fabrici de incaltaminte. Centrul orasului este Piazza Monte Grappa, aproape de principala atractie a orasului – gradinile din jurul palatului roz Palazzo Estense, construit in secolul XVIII pentru ducele Este de Modena.Statiuni si orase in regiunea Regiunea Toscana

Florenta

Florenta

Florenta (italiana Firenze) este capitala regiunii italiene Toscana si a provinciei Florenta. Este cel mai populat oras din Toscana, cu o populatie de 367.569 de locuitori (1.500.000 in zona metropolitana). Orasul se afla pe raul Arno si este cunoscut pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si in Renastere, in special pentru arta si arhitectura sa. Un centru comercial si economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orase ale timpurilor, Florenta este considerat locul de nastere al Renasterii italiene; de fapt a fost numita Atena din Evul Mediu.


Pisa

Pisa

Pisa este un oraș cu apoximativ 90.000 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, aflat la gura de vărsare a râului Arno în Mediterană. Orașul este capitala provinciei cu același nume, găzduind cel mai mare aeroport din regiune, Aeroportul Galileo Galilei precum și trei instituții universitare recunoscute în întreaga Italie. Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cu Genova, Amalfi și Veneția. Orașul era un important centru comercial în Evul Mediu și controla o flotă mediteraneană importantă.


Montecatini Terme

Montecatini Terme

Montecatini Terme este cea mai faimoasa statiune balneoclimaterica aflata in regiunea italiana Toscana. Montecatini Terme poate acomoda cel putin 2 milioane de turisti, care vin aici pentru renumitul centru de sanatate spa. Apele termale de aici sunt benefice pentru problemele de stomac sau ficat. Statiunea include diverse facilitati, cum ar fi un teren de golf cu 18 gauri, teren de tenis, trasee de ciclism si drumetii, scoli de calarie, stadion de fotbal, curse de cai. Cel mai important centru de tratament din Montecatini Terme este Tettuccio Terme ce dateaza din 1927 si se afla langa parc, pe strada Viale Verdi.


Siena

Siena

Inconjurat de plantatii de maslini, Siena e unul din cele mai frumoase orase din regiunea Toscana. Centrul istoric al orasului este pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Siena este unul dintre orasele cele mai vizitate din lume, avand in 2008 peste 163.000 de turisti internationali. Orasul este faimos pentru bucataria locala, arta, muzee, peisaje medievale si cursele de cai - Il Palio - care au loc in perioada 2 iulie - 16 august. Tot aici se gaseste cea mai veche Universitate din Europa. Acest oras medieval este situat la 70 km sud de Florenta si a inregistrat o perioada de inflorire a artelor, in secolele XIII, XIV.


Viareggio

Viareggio

Viareggio este un oraș și municipalitate din nordul Toscana, Italia, pe coasta Mării Tirrenice. Cu o populație de peste 62.000 de locuitori, este al doilea oraș ca mărime din provincia Lucca, după Lucca.


San Vincenzo

San Vincenzo

San Vincenzo este o comună în Provincia Livorno, Toscana din centrul Italiei, avand o populație de aproximativ 7000 de locuitori, nu departe de orașele Suvereto și Bolgheri. Se află pe „Coasta etruscă” a Toscanei, în zona cunoscută sub numele de Maremma. Are un port frumos, cu acostări și feriboturi și o promenadă la malul mării. Cei zece kilometri de plaje nisip fin atrag turistii din întreaga Italia și din lume, ademeniți de splendoarea naturală a coastei și a apei curate. Plajele sunt în cea mai mare parte susținute de pădure și scrub autohton, deși există și unele întinderi frumoase care sunt chiar în oraș.


Livorno

Livorno

Livorno este un oraș fermecător situat pe coasta de vest a Toscanei, pe Marea Ligurii și este considerat unul dintre cele mai importante porturi din Italia. Are apoximativ 160.000 de locuitori din regiunea Toscana, Italia. Orașul este capitala provinciei cu același nume și al treilea port ca mărime de pe coasta de vest a țării.


Insula Elba

Insula Elba

Elba (italiană: isola d'Elba, pronunțată [delba Izola]; latină: Ilva; greacă veche: Αἰθαλία, Aithalia) este o insulă mediteraneană în Toscana, Italia, la 10 km (6,2 mi) de la orașul de coastă Piombino. Cea mai mare insula a arhipelagului toscan, Elba este, de asemenea, parte a Parcului Național Toscano Arcipelago, și a treia cea mai mare insulă din Italia, după Sicilia și Sardinia. Acesta este situat în Marea Tireniană, aproximativ 50 km (30 mi) la est de insula franceză Corsica.


Tirrenia

Tirrenia

Tirrenia este un din Pisa, Italia, cu o populație de 3.112 de locuitori. Cufundat în pădurea de pin a „Litorale Pisano” și în coasta Mării Ligurii, Tirrenia este situată în centrul coastei Toscana.


Lucca

Lucca

Lucca este un oraş cu 81.862 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, fiind de asemenea capitala provinciei cu acelaşi nume. Istoria orasului Lucca merge pana in timpurile Etruscilor si ale Romei Antice. Perioada de aur a orasului a fost in era Gotica de dinainte Renasterii, Lucca poseda inca multe monumente din acea perioada. Regiune situată în valea râului Serchio, a fost foarte devreme ocupată de aşezări umane. Localitatea a cunoscut un important moment istoric în anul 56 înainte de Cristos, când s-au întâlnit aici Cezar, Pompei şi Cressus, pentru a-şi reînnoi triumviratul, care, de fapt, abia a mai durat aproape un an.


Arezzo

Arezzo

Arezzo sau Arretium (Latina: Arretium) este un oraş în centrul Italiei, capitala provinciei cu acelaşi nume, în Toscana. Arezzo se află la aproximativ 80 km sud-est de Florenţa, la altitudinea de 296 metri. În 2001 avea o populaţie de aproape 91.600 locuitori. În Evul Mediu a concurat cu Florenţa în ceea ce priveste puterea militară, iar acum încearcă să castige in fata vechii sale rivale prin frumuseţe. Arezzo se afla la distanţe egale fata de Florenţa, Perugia şi Siena, dominand văile râurilor Arno şi Tevere. Centrul istoric medieval, bogat în urme etrusce şi culturi Romane, este amplasat pe un deal, înconjurat de o câmpie fertilă.


Montaione

Montaione

Montaione este o comună în Provincia Florența, Toscana din centrul Italiei. În 2011 avea o populație de 3.774 de locuitori.


Toscana

Toscana

Toscana este o regiune în centrul Italiei, având graniță cu Lazio la sud, Umbria la est, Emilia-Romagna și Liguria la nord, și cu Marea Tireniană la vest. De multe ori a fost privită ca una dintre cele mai frumoase părți ale Italiei.Radda In Chianti

Radda In Chianti

Radda in Chianti este o comună în Provincia Siena, Toscana din centrul Italiei. În 2011 avea o populație de 1.696 de locuitori.


Statiuni si orase in regiunea Insula Sicilia

Taormina

Taormina

Taormina este un oras mic de pe coasta de este a insulei Sicilia. Inca din secolul XIX Taormina este o statiune de mare foarte populara. Plajele se afla la marea Ionica, cu apa deosebit de calda si cu un continut ridicat de sare. Cele mai apropiate plaje sunt cele de la Mazzarò, plaje cu pietris la care puteti ajunge cu telecabina. Isola Bella este o insulita foarte populara, aflata intre plaje. Mai exista cateva grote si golfulete care asteapta sa fie explorate. Cativa kilometri mai departe se afla si plaje cu nisip, in Giardini-Naxos. Orasul de astazi, Taormina se afla pe locul unui oras antic, pe un deal ce reprezinta partea terminala a unui tarm muntos care se extinde din Cape Pelorus pana in Taormina.


Giardini Naxos

Giardini Naxos

Giardini-Naxos (Giardini sau Giaddina în siciliană) este un oraș italian de 9,430 locuitori a provinciei Messina din Sicilia. Denumita anterior Naxos, este de aproximativ 40 de kilometri sud-est de la Messina și aproximativ 39 de Catania. Vechea numele orașului ("Garden"), în 1978 a adăugat "Naxos".


Catania

Catania

Catania este al doilea oras ca marime din Sicilia, Italia, fiind situat pe coasta de est. Este capitala provinciei cu acelasi nume si are in jur de 340.000 locuitori. Catania este situata la sud de Etna, un vulcan activ. Fondat in secolul VIII i.Hr., orasul a fost distrus in mare parte de cutremure in 1169 si 1693. Prima universitate siciliana a fost fondata in Catania in 1434. Orasul Catania este situat la 547 km de Roma, capitala Italiei. Temperaturile sunt cuprinse intre 9 si 30 grade C, cele mai ridicate inregistrandu-se in august. Cel mai ploios este sezonul octombrie-ianuarie, cu aproximativ 279 mm/luna.


Palermo

Palermo

Palermo (Palermu in siciliana) este un oras cu 860.000 locuitori in provincia omonima din Italia, capitala a Siciliei. Palermo, principalul oras administrativ din regiunea Sicilia, este situat la poalele Muntelui Pellegrino. Orasul Palermo a fost fondat de fenicieni acum 2700 de ani. A devenit parte a Republicii Romane si apoi a Imperiului Bizantin, timp de 1.000 de ani. Pentru o scurta perioada a fost sub conducerea arabilor cand a devenit pentru prima data capitala de emirat. In secolele al XII –lea si al XIII -lea, devine centru cultural de prima importanta si punct de intalnire al culturilor araba, iudaica si crestina.


Cefalu

Cefalu

Numele statiunii este grecesc, iar explicatia consta in originea greceasca a orasului, infiintat in sec. 4 i. Chr. de colonisti greci. Te-ai astepta atunci ca Cefalù sa fie plin de antice temple grecesti, precum Agrigento; nici vorba, Cefalù are o alura medievala evidenta, iar atractiile sale majore sunt din evul mediu si mai ales din era normanda.


Sicilia

Sicilia

Sicilia este cea mai mare insula a Marii Mediterane, situata la sud de continentul Italiei, chiar in varful "cizmei", fiind separata de acesta prin Stramtoarea Messina. Insula Sicilia este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta, lucru datorat in primul rand litoralului sau precum si a frumoasei naturi ce o acopera. Cultura si traditiile insulei Sicilia sunt in are parte cunoscute in lumea intreaga, sicilienii fiind mari pastratori de traditii, indiferent in ce parte a lumii au migrat. Astazi, renumita "mafie siciliana" a inceput sa piarda teren in fata protestelor oamenilor obisnuiti si a actiunilor oficialitatilor.


Trapani

Trapani

Trapani este capitala provinciei Trapani și atrage mii de turisti pentru a admira arhitectura medievala a orasului vechi. Orasul este încă un port de pescuit importantă și evenimentul RC44 se va baza în portul Trapani.


Siracusa

Siracusa

Siracuza este un oraș în Italia, în estul insulei Sicilia, centrul administrativ al provinciei cu același nume. Orașul vechi Siracuza și necropola de la Pantalica au fost înscrise în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Siracuza este unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Înființat în anul 733 î.C. de coloniști greci din Corint, a fost unul dintre cele mai bogate și mai puternice orașe ale Greciei Mari. În 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este orașul lui Arhimede (287-212 î.C.) care și-a găsit moartea în timpul luptei romanilor pentru cucerirea orașului.


Marsala

Marsala

Marsala este un oras aflat pe coasta Siciliei, un oras cu origini antice, ce are un muzeu arheologic superb si conexiuni excelente de transport. Istoria orasului se leaga de insula Mozia, ce se afla in apropiere. Aceasta a fost un bastion colonial important in Cartagina.


Messina

Messina

Messina este al treilea oraș ca mărime din Sicilia, Italia, și capitala provinciei cu același nume. În acest oraș locuiesc 351.882 de oameni.


Syracuse

Syracuse

Oraș istoric, aflat pe coasta de est a Siciliei, Syracuse este cunoscut pentru istoria sa de origine greacă, arhitectură, amfiteatre, fiind locul de naștere al lui Arhimede. Se află într-un cadru fermecător, cu un port pitoresc delimitat de peninsula Maddalena și insula Ortygia.


Letojanni

Letojanni

Letojanni ( siciliană : Letujanni ) este o comună ( municipiu ) , și stațiune de coastă din provincia Messina în regiunea italiană Sicilia , Situat la aproximativ 170 km ( 110 mi ) la est de Palermo și aproximativ 40 de kilometri ( 25 mi ) sud-vest de Messina .


Mazara Del Vallo

Mazara Del Vallo

Mazara del Vallo (IPA: [madzaːra gama], Mazzara în siciliană) este un oraș italian de 51,799 de locuitori din provincia Trapani, Sicilia.


Selinunte

Selinunte

Selinunte este unul dintre marile situri arheologice grecești din Sicilia ce conține cinci temple centrate pe o acropolă. Dintre cele cinci temple, doar Templul Hera, cunoscut și sub numele de „Templul E”, a fost reconstruit. Situate lângă mare în colțul de sud-vest al Siciliei, ruinele izolate aici au rămas abandonate pentru cea mai mare parte a istoriei lor. Parcul arheologic de la Selinunte este imens, încorporând temple grecești, ziduri vechi ale orașului, ruinele clădirilor rezidențiale și comerciale, poteci și zone care încă nu au fost săpate. Parcul arheologic este deschis zilnic de la 9 dimineața, închizând la 17:00 iarna și 19:00 vara, iar in interior există un magazin de cărți și suveniruri. Există câteva locuri umbroase într-o vale din cadrul site-ului unde puteți face picnic. De asemenea puteti folosi si un trenulet care circulă în jurul site-ului pe câteva trasee de lungime diferită.


Fontane Bianche

Fontane Bianche

La 15 km de Siracuza, între recife și plaje cu nisip alb, Fontane Bianche e zona de referință cand vine vorba de vilele și casele de vacanță din Sicilia.


Noto Marina

Noto Marina

Este un sat micuț, de pe coasta de sud-est a Siciliei, înțesat cu restaurante, magazine și peisaje uimitoare. În apropierea lui se află orașele: Modica, Palazzolo, Ragusa și Siracuza.


Arenella

Arenella

Situat în partea de sud a Siciliei, la 9,5 km de Siracuza, satul Arenella este un loc potrivit pentru petrecrea unei vacanțe liniștite.


Agrigento

Agrigento

Agrigento este un oraş în Sicilia de sud, Italia, capitala provinciei cu acelaşi nume. Provincia Agrigento se întinde de-a lungul coastei sudice a Siciliei, legată de restul insulei printr-o reţea de şosele şi cale ferată. Agrigento este renumit ca locul oraşului antic grecesc, Akragas. A fost întemeiat în secolul al VI-lea î.Hr. de grecii dorieni şi devine ulterior un important centru comercial al lumii antice. În timpul războaielor punice (264 - 201 î.Hr.), cetatea a fost aliată a Cartaginei. Agrigento a fost cucerit de romani, mai întâi în anul 262 î.


Ispica

Ispica

Situat pe o colină, la 7 km de coastă, este cea mai sudic orășel al provinciei. Litoralul său se întinde de la orașul Pozallo până la Pachino, în provincia Siracusa. Zona cuprinde 2 km de coastă, insula Porri și este vizitată de iubitorii de scufundări.


Statiuni si orase in regiunea Campania

Napoli

Napoli

Napoli este cel mai mare oras din Italia de sud. Este una dintre capitalele regionale si se afla la mijlocul distantei dintre Vezuviu si zona vulcanica Campi Flegrei. Napoli se situeaza pe malul nordic al golfului cu acelasi nume, in extremitatea sud-estica a Campiei Campaniene. Cartierele sud-estice ale orasului urca pe versantii Vezuviului. In partea nord-vestica este delimitata de zona vulcanica Campi Flegrei. Se afla la o distanta 232 km de Roma. Orasul a fost o colonie greaca cu numele de Neapoli (noua cetate). Napoli a fost succesiv sub stapanire romana, bizantina, normanda.


Coasta Amalfi

Coasta Amalfi

Cunoscuta in Italia drept Costiera Amalfitana aceasta zona turistica se afla in partea sudica a Peninsulei Sorrentine, in provincia Salerno. Linia de coasta care se identifica cu regiunea Amalfi se intinde intre orasele Positano – la vest si Vietri sul Mare - la est. Intreaga coasta, extrem de abrupta si cu niste peisaje absolut fantastice, este strabatuta de o sosea care pe alocuri a fost sapata in stanca sau cocotata pe poduri si cornise. Muntii Lattari, cu inaltimi de pana la 700 de metri pe linia tarmului (si pana la 1400 de metri in interiorul peninsulei), plonjeaza abrupt in Marea Tireniana care este extrem de limpede si calda tot timpul verii.


Capri

Capri

Capri, mica insulă muntoasă din Marea Tireniană, vestită pentru peisajele sale unice, este situată la intrarea în Golful Napoli. Denumită în antichitate Caprea, insula Capri a fost colonizată de greci încă din secolul al VII-lea î.Hr.. În cele două orașe importante ale insulei, Anacapri și Capri, există ruine care atestă prezența coloniilor grecești pe insulă. În anul 29 î.Hr. împăratul Octavian August a achiziționat insula de la orașul Napoli, în schimbul insulei Ischia, construindu-și aici un palat. Succesorul său, împaratul Tiberius, a petrecut aici 10 ani și a construit 12 vile în semn de recunoștinta față de cei 12 zei ai Olimpului.


Salerno

Salerno

Salerno se afla la 50 km sud-est de Napoli, la capatul de nord al golfului cu acelasi nume, acolo unde dealurile peninsulei Sorrento aluneca in Marea Tireniana. Salerno este un port animat, cu un centru istoric deosebit si o promenada pe malul marii - Lungomare Trieste. Salerno este situat in centrul unui triunghi imaginar, format de trei destinatii turistice importante: Pompei, Paestum si Positano. Aceasta pozitionare creste "cota" orasului si totodata da posibilitatea turistilor de a-i vizita propriile atractii - Promenada, Cetatea Arechi, Domul, Muzeul Arheologic, nenumaratele biserici si parcuri, precum si cladirile vechi din centrul medieval.


Massa Lubrense

Massa Lubrense

Massa Lubrense este o comună din provincia Napoli, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 14.068 de locuitori și o suprafață de 19.84 km².


Neapolitan Riviera

Neapolitan Riviera

Neapolitan Riviera este o întindere dramatică de coastă care ruleaza la sud de Napoli , luând în orașul de pe litoral Sorrento și Coasta Amalfi sate , cum ar fi Positano și Ravello .


Castellammare Di Stabia

Castellammare Di Stabia

Castellammare di Stabia este un oraș portuar, care avea în anul 2010 64.506 de locuitori. Orașul este situat în golful Napoli, provincia Napoli regiunea Campania, el se află pe locul așezării antice romane Stabiae.


Anacapri

Anacapri

Anacapri este un oraș aflat în partea de vest a insulei Capri (provincia Napoli, Italia). Prefixul grecesc ana înseamnă "sus" sau "mai sus", evidențiind faptul că Anacapri este situat la o altitudine mai mare pe insulă decât Capri (cu aproximativ 150 m mai sus în medi). Administrativ, el are un statut separat față de orașul Capri. Cel mai semnificativ obiectiv din localitate este Villa San Michele.


Palinuro

Palinuro

Palinuro este un oraș mic italian, parohia mai populate civile (Frazione) din Centola, provincia Salerno, în regiunea Campania. Numele orașului este derivat din Palinurus, timonierul de Enea, înregistrat în cinci și șase cărți ale Eneida.


Paestum

Paestum

Paestum (în italiană Pesto) este un important sit arheologic helen din intravilanul comunei Capaccio, provincia Salerno, regiunea Campania, Italia de sud.


Sant Agnello

Sant Agnello

Sant'Agnello este o comună din provincia Napoli, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 9.079 de locuitori și o suprafață de 4.15 km².


Ravello

Ravello

Ravello este una din cele mai populare destinatii ale Coastei Amalfi, este un oras destul de mic ce te incanta cu spiritul sau medieval, natural, elegant. Situat pe un promontoriu stancos la 350m deasupra nivelului marii, intr-o pozitie panoramica, orasul este o adevarata bijuterie de arta si cultura. Strazile stramte pietrificate, sunt inconjurate de case care dateaza din secolul XVI in care au locuit printi, boieri, personalitati ale muzicii din timpuri de demult. Un loc in care iti place sa iesi la plimbare, sa te relaxezi la terasele bine adiministrate, sa mananci la restaurantele cu privelisti de vis si mancare atent pregatita pentru tine, clientul lor preferat.


Praiano

Praiano

Praiano este o comună din provincia Salerno, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 2.081 de locuitori și o suprafață de 2.67 km².


Pompeii

Pompeii

Orașul Pompeii a fost un roman oraș-oraș antic apropiere de Napoli moderne în regiunea italiană Campania, în teritoriul Comune de Pompei. Pompei, Herculaneum și împreună cu multe vile din zona înconjurătoare, a fost cea mai mare parte distrus și îngropat sub 4 la 6 m (13 la 20 de picioare) de cenușă și piatră ponce în erupția Vezuviului în 79 AD.


Statiuni si orase in regiunea Sardinia

Alghero

Alghero

Desi este una dintre cele mai populare statiuni din Sardinia, Alghero si-a pastrat aparenta unui sat pescaresc. Este cunoscut mai ales pentru plajele minunate, mancarea foarte buna, preturile rezonabile si originea sa catalana. Este mai putin stralucitoare decat aglomerata Costa Smeralda, insa are destule de oferit celor care isi doresc soare, plaje curate, mare si o grupare animata de baruri si restaurante. Si zonele inconjuratoare sunt atragatoare pentru cei care se aventureaza in afara orasului: faimoasele plaje de la La Pelosa – Stintino, orasul minier abandonat Argentiera si complexul antic de palate de la Nauraghe di Palmavera.


Olbia

Olbia

Olbia, situat pe coasta de nord-est, este poarta de acces catre Coasta de Smarald, cu zboruri zilnice spre şi dinspre Italia şi alte orase din Europa. Turistii ajung de asemenea si cu feribotul, Olbia fiind unul dintre principalele porturi din Sardinia. Cei care sosesc pe calea apei vor admira privelistea spectaculoasa a orasului ce se gaseste pe o mica campie inconjurata de dealuri.


Insula Sardinia

Insula Sardinia

Sardinia are o suprafață de 24,090 km² și o populație de 2,65 milioane. Era numită "Ichnusa" de fenicieni și "Sandalyon" de greci datorită formei sale, în formă de urmă de picior. Sardinia este o regiune din Italia. Capitala regională este Cagliari. Regiunea este subdivizată în patru provincii: Cagliari, Sassari, Nuoro și Oristano; au fost propuse încă patru provincii: Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias și Medio Campidano), care ar trebui să se formeze pe timpul acestei decase (vezi și orașe din Sardinia). Insula conține numeroase zone turistice extraordinare incluzând Costa Smeralda, Costa Paradiso și Gennargentu.


Olbia Tempio

Olbia Tempio

Provincia Olbia Tempio-, Sardinia, este o zonă frumoasă, cu vedere sugestiv la nord de Marea de Sardinia. Este o provincie recent creat în urma unei legi regionale de 2001, cu intrare în vigoare în anul 2005.


Porto Cervo

Porto Cervo

Statiunea Sardinia de Porto Cervo este inima Costa Smeralda UNDE lumina soarelui orbește pe plaje de nisip alb și smarald apele . Una din statiunile cele mai elegante si exclusiviste de vară , vizitatorii să se relaxeze și relaxați-vă în împrejurimile luxoase Porto Cervo . Tourbillon Boutique poate adăuga aspectul final de eleganta cu selecție lor impresionantă de ceasuri si bijuterii de la unele dintre cele mai bune factorii de decizie din lume .


Palau

Palau

Palau, după numele său oficial Republica Palau, este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific la 800 km est de Filipine. Câștigându-și independența în 1994, Palau este una dintre cele mai mici și mai tinere țări. Palau este constituită din 16 state: Aimeliik, Airai, Angaur, Hatohobei, Kayangel, Koror, Melekeok, Ngaraard, Ngarchelong, Ngardmau, Ngaremlengui, Ngatpang, Ngchesar, Ngiwal, Peleliu, Sonsorol.


La Maddalena

La Maddalena

La Maddalena este un oraș din Sardinia, Italia. La Maddalena este principalul oraș și insula principală a arhipelagului La Maddalena. Servit ca un post militar pentru majoritatea europenilor a înregistrat un istoric, datorită accesului ușor la benzile de transport. Aceste insule sunt în principal roci zimțate care formează stânci abrupte și vârfuri înalte, cu privelisti uimitoare. Se remarca prin plajele sale curate, existand o plaja deosebita din cauza nisipului său roz, ce poate fi admirata doar de la departare, nefiind permis accesul vizitatorilor, presupunandu-se ca turistii ar fi îmbuteliat nisipul și peste ani a început să dispară


Cagliari

Cagliari

Cagliari este capitala insulei Sardinia, o regiunea autonomă a Italiei. Are aproximativ 165.000 locuitori, dar împreună cu zona metropolitană strânge 300.000 de locuitori (Elmas, Pirri, Quartucciu, Quartu Sant'Elena). În timpurile străvechi, a fost un important centru de comerț fenician (cu numele de Karalis). A trecut sub suzeranitate romană împreună cu restul insulei în 238 î.Hr.. Pe rând, a fost condus de vandali, Imperiul Bizantin, Genova, Pisa, Aragon (în timpul dominației catalane, orașul se numea Càller), Spania și pentru scurt timp Austria, până ce a intrat în Ducatul Piemont în 1720.


San Teodoro Sardinia

San Teodoro Sardinia

San Teodoro este o comună din provincia Olbia-Tempio, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 4.630 de locuitori și o suprafață de 107,6 km².


Arzachena

Arzachena

Destinație renumită din inima coastei de smarald, în nord- estul Sardiniei, Arzachena este presărată cu hoteluri de lux, vile private, reședințe și campinguri. Cu un teritoriu de 80 km de litoral, cuprinde un amestec de plaje cu nisip și pietre colțuroase și  golfuri splendide, izolate, la care se poate ajunge doar cu barca.


Santa Teresa Gallura

Santa Teresa Gallura

Santa Teresa Gallura este o comună din provincia Olbia-Tempio, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 5.211 locuitori și o suprafață de 102,29 km².


Budoni

Budoni

Budoni este o comună din provincia Olbia-Tempio, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 5.081 de locuitori și o suprafață de 54,28 km².


Castelsardo

Castelsardo

Castelsardo este o comună din provincia Sassari, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 5861 locuitori și o suprafață de 43,34 km².


Santa Margherita Di Pula

Santa Margherita Di Pula

Plaja este acoperita in boabe de nisip gri cu nuanțe roz, în timp ce apa, care ciclurile prin toate tonurile de albastru, este superficială și, prin urmare, ideal pentru familiile cu copii care pot juca de-a lungul malul apei fără pericol.


Ogliastra

Ogliastra

Există multe motive pentru sa vizitati Ogliastra: este cea mai sălbatică, zona cea mai nealterate din Sardinia. Acesta este bogat în istorie. Și este regiunea italiană cu cel mai mare număr de persoane de peste 100 de ani - din cauza, se spune, la o bucată de teren magic.


Arbatax

Arbatax

Arbatax (pronunția italiană: [arbataks]) este cel mai mare cătunul (Frazione) din Tortolì, Sardinia, în Italia. Cu aproape 5.000 de locuitori, este, de asemenea treilea cel mai mare oraș din provincia sa (Ogliastra) de populație, după municipiul Lanusei (5700) și Tortolì propriu [1] (5300).


Cannigione Di Arzachena

Cannigione Di Arzachena

Arzachena (Arzachena Gallura Arzachena în Sardinia) este un oraș italian de 13,561 de locuitori din provincia Olbia Tempio-in Sardinia.


Sassari

Sassari

Sassari ([Sassari] Despre acest pronunția sunet (ajutor · info); Sassarese: Sassari, Sardinia: Tatari) este un oraș italian și al doilea cel mai mare de Sardinia în termeni de populație cu 127,625 de locuitori, sau aproximativ 275,000 inclusiv zonă metropolitană. Una dintre cele mai vechi orașe de pe insula, aceasta conține o colecție considerabilă de artă.


Villasimius

Villasimius

Villasimius este o comună din provincia Cagliari, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 3.590 de locuitori și o suprafață de 57,97 km².


Orosei

Orosei

Orosei este o comună din provincia Nuoro, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 6.995 de locuitori și o suprafață de 91 km².


Oristano

Oristano

Oristano este o comună din provincia Oristano, regiunea Sardinia, Italia, cu o populație de 31.607 locuitori și o suprafață de 84,57 km².


Statiuni si orase in regiunea Liguria

Genova

Genova

Genova (Genova in italiana, Zena in genoveza) este un oras si un port maritim in Italia de nord, capitala a Liguriei si pricipal port de deservire al insulelor Corsica si Sardinia. Are o populatie de cca. 700.000 locuitori si este capitala culturala europeana din 2004. Genova se intinde din est in vest pe o distanta de mai bine de 15 km, dar din nord (contrafortii muntilor Apenini Ligurici) spre sud (Marea Mediterana) pe mai putin de 3 km, conform topografiei locului, intre munte si mare. Orasul s-a dezvoltat in jurul portului vechi, un fost golf semi-circular, care adaposteste astazi un muzeu al marinei si un mare acvariu public.


Savona

Savona

Savona folosit pentru a fi unul din locurile principale ale industriei de fier italian, având în fier-lucrări și turnătorii, construcții navale, ateliere feroviare, magazine de inginerie, și o turnătorie de alamă.


San Remo

San Remo

Sanremo este un oraș în nord-vestul Italiei, situat pe țărmul Mării Mediterane.Orașul are cca 57.000 de locuitori și este una din cele mai importante stațiuni de pe Riviera italiană.


La Spezia

La Spezia

La Spezia, sau Spesa in dialectul local lingurian, este un oras din nordul Italiei, situat la capatul golfului La Spezia. Este un port comercial si militar important in Italia, aflat intre Geneva si Pisa. Din portul La Spezia, puteţi face un tur cu barca la Portovenere unde puteti descoperi unul dintre cele mai frumoase sate vechi de pescuit de pe Riviera Italiană. De asemenea, nu trebuie ratat Portofino, un complex elegant de pe coasta Liguriei şi un loc unde puteţi admira cătunele colorate şi Piaţa Oraşului. Marea si orasul pitoresc se imbina placut cu muntii din apropiere.


Pietra Ligure

Pietra Ligure

Pietra Ligure este o comună din provincia Savona, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 8.882 de locuitori și o suprafață de 9,88


Rapallo

Rapallo

Rapallo este o comună din provincia Genova, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 30.493 de locuitori și o suprafață de 33,61 km².Alassio

Alassio

Alassio (Arasce în dialectul din Liguria) este o localitate de 11.312 locuitori din provincia Savona în Liguria.


Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure este o comună din provincia Genova, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 9.639 de locuitori și o suprafață de 10,04 km².


Diano Marina

Diano Marina

Diano Marina (Marina di Dian Dian sau în Liguria ) este un oraș italian de 5,966 de locuitori din provincia Imperia din Liguria. Este a șaptea oraș din provincia de populație.


Loano

Loano

Loano este o comună din provincia Savona, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 11.521 de locuitori și o suprafață de 13,48 km².


Varazze

Varazze

Varazze este o comună din provincia Savona, regiunea Liguria, situată la aproximativ 30 de kilometri la vest de Genova. In apropiere în Apeninele Ligurii se află Monte Beigua, cu parcul său regional natural. Economia se bazează predominant pe șantierele navale, iaht și turism.


Portofino

Portofino

Portofino este un mic oraș (520 de locuitori) și o faimoasă stațiune în nord-vestul Italiei, pe țărmul Mediteranei, la poalele Apeninilor Ligurici.Castiglione Chiavarese

Castiglione Chiavarese

Castiglione Chiavarese este o comună din provincia Genova, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 1.649 de locuitori și o suprafață de 29,75 km².


San Lorenzo

San Lorenzo

San Lorenzo se află la 813 m altitudine, într-o albie largă a văii Val Pusteria. Domeniul schiabil Plan de Corones este la doar cca. 5 km distanţă şi oferă experienţe de neuitat boarderi-lor, carveri-lor şi iubitorilor de schi! Instalaţii pe cablu moderne, pârtii foarte bine preparate şi privelişti de vis fac din domeniul schiabil unul dintre cele mai frumoase din Dolomiţi. Localitatea San Lorenzo oferă tradiţie şi vă aşteaptă cu atmosferă idilică - perfect pentru doritorii de linişte şi relaxare! Multe obiective turistice cum este Castelul Sonnenburg, temple de cult preistorice ori morminte din timpul romanilor stau martori a caracterului cultural ce defineşte San Lorenzo. Chiar şi cele mai micuţe sate ale regiunii reprezintă atracţii turistice şi promit o vacanţă minunată în natură.


Statiuni si orase in regiunea Bari

Orasul Bari

Orasul Bari

Oraşul Bari este capitala regiunii italiene Puglia şi a provinciei Bari. Este situat în sudul Italiei, pe coasta Adriaticii. Oraşul se află la 299 km distanţă de capitala Italiei, Roma, iar cel mai apropiat oraş important este Lecce, la 95 km distanţă. Bari, al doilea oras ca marime din sudul Italiei, a fost initial un centru comercial, industrial si agrar important, un port activ si un punct al unei retele importante de schimb de marfuri cu estul Europei. Originile sale sunt in stransa legatura cu activitatile maritime, in Evul Mediu existand, de-a lungul coastei, un cartier construit pe un tipar aparent originar dupa modelele romane si mai apoi readaptat modelulul bizantin.


Alberobello

Alberobello

Alberobello este un oras istoric situat in Italia de sud. Casele originale numite „Trulli” (singular „Trullo”) din Alberobello au fost inscrise in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Istoria acestui oras dateaza din a doua jumatate a secolului al 16-lea cand cativa fermieri au primit acordul familiei feudale Acquaviva, Conti de Conversano, sa-si construiasca aici locuinte. Orasul in sine, situat la 50 km de Bari, este destul de mic avand sub 12.000 de locuitori. Numarul acestora creste considerabil in sezonul de varf si week-end-uri cand este vizitat de turisti dornici de plimbari pe strazile acestui locas istoric.


Statiuni si orase in regiunea Insula Ischia

Ischia

Ischia

Este cea mai mare dintre insulele din Golful Napoli, este una dintre cea mai mare atractie turistica, nu numai în regiune, dar în întreaga Italie.


Statiuni si orase in regiunea Trentino Sudtirol

Folgarida

Folgarida

Staţiune de sporturi de iarnă situată la altitudine mare Folgarida se află între păduri, la cota 1300 m. Din anii 60 s-a dezvoltat în una din cele mai importante staţiuni de vacanţă din Trentino. Instalaţiile pe cablu care pornesc chiar din Folgarida vă oferă un acces comod la domeniul schiabil şi la alte staţiuni cum ar fi Marilleva şi Madonna di Campiglio. Astfel puteţi profita fără probleme de toate pârtiile, de pe toţi versanţii. Ca activităţi de timp liber vă aşteaptă aici un patinoar, iar seara vă puteţi da pe pârtia cu nocturnă sau participa la evenimente sportive sau culturale la Centrul de Congrese "Alla Sosta dell’Imperatore".


Moena

Moena

Statiunea montana Moena reprezinta "poarta de intrare" in Val di Fassa, aflandu-se la punctul de invecinare al acesteia cu Val di Fiemme. Moena este totodata orasul principal al vaii oferind diverse oportunitati pentru cumparaturi si de petrecere a timpului liber: restaurante, baruri, patinoar, centru fitness.


Valdaora

Valdaora

Valdaora (Olang în limba germană, care este şi ea limbă oficială aici) se află la cota 1048 m în inima Văii Puster, fiind format din zonele Oberolang, Mitterolang, Niederolang şi Geiselsberg. Satul pitoresc de la poalele Plan de Corones este situat între Dolomiţii Pragser în sud şi Grupa Muntoasă Vedretta di Ries, cu o panoramă superbă. Din Geiselsberg este acces direct în domeniul schiabil, iar un skibus gratuit circulă pe timpul iernii, o dată la 20 minute prin toate zonele aşezării până la staţia de vale Gassl în Geiselsberg. Instalaţiile pe cablu moderne, timpii scurţi de aşteptare, pârtiile foarte bine preparate şi vederi de vis, toate acestea fac din domeniul schiabil unul dintre cele mai frumoase din întregii Dolomiţi. Fanii derdeluşului sigur recunosc staţiunea Valdaora, ca adăpostul modernului derdeluş natural care în anul 2000 a câştigat deja a doua oară campionatul mondial! Mai mult sunt o multitudine de activităţi şi posibilităţi de petrecere a timpului liber, restaurantele şi refugiile invită la relaxare, iar magazinele vă aşteaptă cu fel de fel de amintiri din concediu, pe toate gusturile.


San Martino In Badia

San Martino In Badia

San Martino in Badia (germ. St. Martin in Thurn) este un sătuc însorit din partea inferioară a Val Badia (germ. Gadertal). Localitatea este similară cu Corvara, Wengen sau Enneberg, cu influenţe lingvistice şi culturale ladine. Astfel, Castelul Thurn situat pe o ridicătură deasupra satului adăposteşte Muzeul Ladin Ciastel de Tor, unde vizitatorii descoperă cultura străveche. San Martino in Badian de desfăşoară într-un peisaj superb, în terenul accidentat al Vârfurilor Dolomiţilor. Nu departe de sat este Vf. Sass de Putia (germ. Peitlerkofel), fiind cu ai săi 2875 m cel mai înalt vârf din impunătorul lanţ muntos Sass de Putia. Acesta este şi muntele local din San Martino in Badia. Iubitorii sporturilor de iarnă au acces direct din San Martino in Badia la o varietate de pârtii: Plan de Corones, unul dintre domeniile schiabile de top ale Tirolului de Sud este chiar în apropiere, chiar accesul la renumita Sellaronda este posibil din învecinata Alta Badia. Un skibus gratuit vă transportă confortabil până la staţia de vale, călătoria durează cca. 20 minute. San Martino in Badia uneşte cultura cu natura şi sporturile de iarnă într-o experienţă de concediu de neuitat.


Trento

Trento

Arta si arhitectura, natura și muzee au facut Trento un hotspot cultural. Provinciale și (autonom) capitala regională, acest oraș în Trentino Alto Adige are o lungă, tradiție bogată și unele dintre cele mai importante monumente din istoria Italiei.


Merano

Merano

Primitoarea Meran combină comodităţile unui oraş cu 35.000 de locuitori cu atmosfera idilică montană tipică Tirolului de Sud. În această mică metropolă alpină vă stau la dispoziţie magazine, program de seară, drumeţii, derdeluş cu nocturnă şi multe altele în afara pârtiilor. Termele Merano, proiectate de faimosul arhitect Matteo Thun îşi răsfaţă oaspeţii cu mai multe piscine acoperite, un peisaj de saune generos şi alte zone 'vital'. Chiar şi Împărăteasa Sissi a ales Merano ca una din destinaţiile ei preferate şi astăzi un monument în grădina mereu verde din spatele promenadei de vară aduce aminte de frecventele sale vizite. Dar bineînţeles că iarna deviza principală este "Hai pe munte!", pârtiile domeniului schiabil potrivit pentru familii fiind ideale pentru distracţia pe plăci.


Riva Del Garda

Riva Del Garda

Cunoscut și sub numele de Riva, aparține provinciei Trento. Se află în nord- vestul lacului Garda, la aproximativ 70 m față de nivelul mării, la marginea de sud a Alpilor Italieni, în apropiere de Munții Dolomiți. Aici turiștii vor găsi o cetate medievală, plasată pe lac (Museo Civico).


Ortisei

Ortisei

Urtijëi (Ladin, pronunțat [uʁtiʒɜi̯] Despre acest sunet Asculta (ajutor · info); germană: St. Ulrich in Gröden; italiană: Ortisei [ortizɛi]) este un oraș de 4,637 de locuitori în Tirolul de Sud din nordul Italiei. Ea ocupă GARDENA Val în Dolomiți, un lant muntos care face parte din Alpi.


Bressanone

Bressanone

Bressanone este situată la 567 m altitudine şi este cel mai vechi şi în acelaşi timp al treilea cel mai mare oraş al Tirolului de Sud. Fostul oraş episcopal pe Isarco are multe de oferit şi din punct de vedere cultural, pe lângă posibilităţile de practicare a schiurilor de iarnă. Biserici frumoase şi capele şi aşteaptă oaspeţii la fel de nerăbdătoare ca şi străduţele tradiţionale cu magazine şi restaurante confortabile. Pârtiile nu le puteţi pierde din ochi, nici vârfurile impozanţilor Dolomiţi. Muntele local "Plose" se înalţă până la 2.505 m deasupra nivelului mării. Datorită pantelor domoale este foarte bun pentru schi şi infrastructura de instalaţii este foarte bună.


Arco

Arco

Situat în nord estul Italiei, în provincia Trento, orașul este înconjurat pe o parte de stânci de calcar (care protejează castelul vechi al orașului) iar pe alta de lacul Garda. Este o stațiune bine cunoscută în virtutea climei blânde, a aerului curat și sănătos și a poziționării față de lac.


Folgaria

Folgaria

Partiile Folgaria – Lavarone sunt situate la doar 18 km de la iesirea "Rovereto Nord", al autostrazii A 22 - Pasul Brenner, din valea Adige, sau din regiunea apropiata, Veneto.


Alba Di Canazei

Alba Di Canazei

Alba (Elba în Laden) este o fracțiune din orasul Canazei, în inima Văii Fassa, la 1517 m deasupra nivelului mării.


Brunico

Brunico

La 834 m altitudine în Val Pusteria vă aşteaptă Brunico, al patrulea oraş ca mărime din Tirolul de Sud. Situarea la renumita Plan de Corones permite condiţii ideale pentru board, carven şi schi liniştit. Instalaţiilepe cablu moderne, pârtiile bine preparate şi vederea de vis fac din domeniul schiabil unul din cele mai frumoase din Dolomiţi. Staţiunea Brunico este dominată de impresionantul castel, în timp ce cafenelele şi barurile din centrul vechi vă aşteaptă pline de viaţă la o gustare şi străduţele pitoreşti împânzite cu magazine la o plimbare şi ceva cumpărături.


Passo Del Tonale

Passo Del Tonale

Passo del Tonale este potrivit tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă, datorită amplasării aproape perfecte a localităţii în continuă expansiune. De îndată ce ajung în vale, iubitorii sporturilor de iarnă rămân impresionaţi de priveliştea impresionantă a giganţilor munţi din Parcul Natural Adamello-Brenta, precum şi a grupei Ortler. Sobald man das Tal erreicht hat, schlägt das Herz eines jeden Wintersportfans beim Anblick der Bergriesen des Adamello-Brentaparks sowie der Ortlergruppe höher. Wer es im Urlaub nicht sonderlich romantisch und ursprünglich, sondern eher funktional bevorzugt, um sich ganz auf den winterlichen Sport einzulassen, ist hier genau richtig. Passo del Tonale ist von vielen Wintersportzentren umgeben, welche wiederum zahlreiche Aktivitäten hervorbringen: Ausritte zu Pferd, Schlittenfahrten mit Huskys oder Kutschfahrten durch die winterlich weiße Pracht - um nur einige Möglichkeiten zu nennen. Eine weitere Attraktion des Skigebietes Adamello ist das Ganzjahresskigebiet des Presena-Gletschers in 3.000 m Höhe. Zudem ist Passo del Tonale dank seiner Lage ein ausgezeichneter Startpunkt für Winterwanderungen. Die insgesamt 50 km langen Winterwanderwege erlauben es, sich von verschneiten Pfaden aus einen Überblick über das Tal zu verschaffen.


Tesero

Tesero

Situat pe un platou montan la cota de 1000 m, Tesero este localizat foarte central, fiind punctul central artistic şi cultural al întregii văi Val di Fiemme, oferind astfel multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Din Tesero aveţi posibilitatea să accesaţi Ski Center Latemar sau să vă bucuraţi de pârtii în Alpe Cermis. Iubitorii schiului fond recunosc Tesero ca centrul de desfăşurare a competiţiilor mondiale nordice de schi din 1991, 2003 şi 2013 pârtiile ce înconjoară localitatea. Şi celelalte localităţi din Val di Fiemme vă invită să le descoperiţi, Cavalese spre exemplu este la doar 5 km depărtare.


San Martino Di Castrozza

San Martino Di Castrozza

San Martino di Castrozza (1487 m) este o statiune turistica (iarna și vara), situat în valea superioară a Primiero, în estul Trentino. Partea de vest, care are 428 de locuitori, face parte din municipiul Siror, în timp ce estul, de 135 de locuitori, este un cătun de Tonadico. Începând cu 2016, statiunea va fi în întregime pe teritoriul noului municipiului Primiero San Martino di Castrozza.


Molveno

Molveno

Molveno este situată la o altitudine de 864 m, la malul lacului cu acelaşi nume. Înconjurată pitoresc de masivele Paganela şi Brenta, staţiunea este o destinaţie potrivită atât pentru iubitprii de natură, cât şi pentru cei care doresc să rămână în mişcare. O mare parte a aşezări se află de altfel în Parcul Naţional Adamello-Brenta, ceea ce face din ea un punct de pornire ideal pentru drumeţii cu rachetele de zăpadă sau pentru plimbări cu sabia trasă de cai. Molveno însăşi are doar o mică pârtie, dar domeniul schiabil Paganalla vă aşteaptă la doar 5 km de multe posibilităţi - chiar şi echipa naţională de schi a Statelor Unite vine aici pentru cantonamentul european. La finalul unei zile frumoase de iarnă vă aşteaptă aici numeroase restaurante şi baruri pentru o seară la fel de plăcută!


Trentino

Trentino

Trentino-Tirolul de Sud (italiană: Trentino-Alto Adige, germană: Trentino-Südtirol) este una din cele 5 regiuni cu statut autonom din Italia. Are capitala în orașul Trento. Numele compus reflectă cele 2 provincii componente ale sale.


Lavarone

Lavarone

Zona municipal de Lavarone, un sat care este locuit de 1.100 de persoane, este situat la 1185 m ASL.


Fie Allo Sciliar

Fie Allo Sciliar

Fiè allo Sciliar se află la cota 880 m, într-o zonă însorită. Aşezată între terasele montane line staţiunea este cunoscută mai ales pentru băile de fân şi clima blândă. Peisajul de iarnă oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Ca alternativă pentru schi puteţi să alegeţi să vă daţi cu sania prin peisajul înzăpezit. Împrejurimile pot fi descoperite şi la o drumeţie cu rachetele de zăpadă sau la schi fond. Savuraţi priveliştile panoramice de pe vârfurile stâncoase Santner (2414 m) sau Sciliar (2564 m).


St. Christina

St. Christina

St. Christina este situată la 1428 m altitudine şi este centrul geografic al Gardena. Este situat pe partea însorită a văii şi dominat de impunătoarele stânci ale Sasso Lungo. St. Christina este cunoscută în primul rând ca adăpostind renumita coborâre de cupă mondială Saslong. Pe lângă hotelurile moderne localitatea oferă oaspeţilor săi şi ferme rustice şi şi-a ppăstrat farmecul tradiţional. Este îndrăgită în mod special de familii şi vă pune la dispoziţie legături foarte bune la instalaţiile din Monte Pana, Ciampinoi, Col de Raiser şi Seceda şi în plus acces direct la Sellaronda şi Gardena Ronda.
Maso Corto

Maso Corto

Pe vremuri era aici, la capătul sud-tirolez al Val Senales , doar o imensă fermă - această imagine s-a schimbat până astăzi, căci în inima culisei montane impunătoare cu vârfuri de peste 3000 m, s-a dezvoltat în ultimele decenii modernul sat sportiv, care îmbină funcţionalitatea cu ospitalitatea sud-tiroleză. Deşi este micuţ, Maso Corto are suficient de oferit pentru a transforma concediul iubitorilor de iarnă într-o oază de relaxare. Bineînţeles că iubitorii sporturilor de iarnă nu vin doar datorită bunei infrastructuri, deşi se poate ajunge de la Maso Corto direct cu telescaunul sau cu telecabina direct în domeniul schiabil. Prezenţa gheţarului Val Selanes oferă un sezon prelungit din octombrie până în mai. Chiar şi în afara pârtiilor sunt destule modalităţi de petrecere a timpului liber, fie ele de natură sportivă sau culturală.
Bolzano

Bolzano

Bolzano este capitala sudului Tirolului, partea Italiei vorbitoare de limba germana. Este cel mai mare oras din regiune, iar muzeul arheologic este renumit in lume pentru Omul Gheturilor "Otzi". Mai este numit si Capitala italiana a Craciunului, datorita pietei cu specific de Craciun. Bolzano este un oras italian cu specific austriac. In centrul orasului veti auzi vorbindu-se germana sau dialectul local. Din Bolzano puteti ajunge spre munti indiferent de directia in care mergeti, partea cea mai pitoresca fiind cea din sud. Multe cabane montane sunt deschise pana la sfarsitul lunii septembrie, iar informatii puteti obtine de la cluburile alpine CAI si SAT.


Statiuni si orase in regiunea Piemont

Torino

Torino

Torino este amplasat pe o suprafață de 130 km² într-o câmpie delimitată de râurile Stura di Lanzo, Sangone și Pad (care traversează orașul de la sud la nord). Un alt râu care traversează orașul este Dora Riparia. Padul (Po) separă partea deluroasă a orașului de câmpia torineză, ce scade în altitudine de la 280 la 220 de metri (de la vest spre est). Orașul este înconjurat la vest și la nord de Alpi iar în sud se află colinele Monferrato. Piața Castello este piața centrală a orașului. În zilele noastre, Torino este un important centru industrial, cunoscut în mod deosebit în industria automobilistică, ca sediu al companiei Fiat.


Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia, gazda tuturor competiţiilor de snowboard din cadrul Jocurilor olimpice din 2006, este situată lângă Torino, la graniţa cu Franţa. Localitatea este una din cele mai îndrăgite staţiuni de schi ale Italiei şi se mândreşte cu o îndelungată tradiţie în ceea ce priveşte sporturile de iarnă. Deja în 1909 Bardonecchia a fost gazda primului campionat naţionale de schi ale Italiei. Staţiunea s-a format din Rochemolles, Millaures, Melezet şi Les Arnauds, acum cartiere, fiecare cu cultură, artă şi istorie proprie. Există numeroase monumente istorice, cum ar fi biserici, capele şi muzee, iar cei interesaţi de cumpărături şi după-amieze liniştite pot profita de numeroase magazine şi cafenele de pe Via Medail. Zona de schi vă oferă peste 100 km pârtii, cu toate gradele de dificultate şi siguranţă în ceea ce priveşte existenţa zăpezii (altitudini până la 2800 m).


Turin

Turin

Torino (Turin în piemonteză și occitană) este un important oraș industrial în nord-vestul Italiei. Este situat pe malul stâng al râului Pad, aproape de confluența sa cu râurile Sangone, Dora Riparia și Stura di Lanzo. Cu o populație de 905.209 de locuitori și 1.700.000 în zona metropolitană, este cel mai mare oraș și capitala regiunii Piemont și totodată a provinciei omonime.Malcesine

Malcesine

Oraș mic situat pe malul de est al lacului Garda, Malcesine este una dintre stațiunile turistice pitorești, cu străduțe pietruite, înghesuit între apele albastre ale lacului și crestele masivului Monte Baldo. Una dintre principalele atracții turistice este reprezentată de castelul Scaligero.


San Zeno Di Montagna

San Zeno Di Montagna

Stațiunea montană se află la o altitudine de 585 m și este punctul de pornire pentru drumeții și alpiniștii care doresc să exploreze muntele Baldo. Veți găsi aici natură sălbatică și virgină, pășuni cu vite și cai. San Zeno este locul ideal pentru iubitorii bucătăriei tradiționale rurale.


Statiuni si orase in regiunea Puglia

Santa Maria Di Leuca

Santa Maria Di Leuca

Santa Maria di Leuca, adesea scrisă pur și simplu Leuca, este o frazione a comunei Castrignano del Capo, în provincia Lecce (Apulia), în sudul Italiei. O parte a orașului aparținea cândva comunei Gagliano del Capo.


Puglia

Puglia

Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatică și Marea Ionică, aproape de Albania, care cuprinde "tocul" și "pintenul" marii cizme a Penisulei Apenine.Monopoli

Monopoli

Monopoli este un orasel de coasta din provincia Bari, regiunea Puglia, Italia, cu o populație de 48.776 de locuitori și o suprafață de 157.89 km². Monopoli se afla la o distanta de aproximativ 40 km de Bari si doar 7 km de Polignano a Mare.


Brindisi

Brindisi

Brindisi este un vechi oraş în Italia, în regiunea Puglia, şi este capitala provinciei Brindisi.


Vieste

Vieste

Vieste este o comună din provincia Foggia, regiunea Puglia, Italia, cu o populație de 18.963 de locuitori și o suprafață de 169.19 km².


Statiuni si orase in regiunea Calabria

Tropea

Tropea

Tropea este o statiune ce ofera peisaje de neuitat, plaje ce atrag numerosi turisti in sezonul de vara deoarece aceasta este situata pe un recif din golful St.Euphemia, legat de Marea Tireniana. Aceasta mai poarta denumirea si de Coasta Zeilor.


Reggio Calabria

Reggio Calabria

Reggio Calabria este un oraș în Italia, și capitala provinciei cu același nume. În acest oraș locuiesc 186.000 de oameni.Orașul este situat pe vârful din peninsula italiană și este scăldată de strâmtoarea Messina. Orașul este renumit pentru două statui de bronz Riace și este un importator și litoral zonă turistică.


Capo Vaticano

Capo Vaticano

Capo Vaticano este o localitate turistică maritimă din comună Ricadi, în Provincia Vibo Valentia, Calabria (Italia).
Statiuni si orase in regiunea Lacul Garda

Lacul Garda

Lacul Garda

Nordul Italiei este un tărâm de vacanță fermecător care atrage milioane de turiști cu climatul său moderat şi cu istorie sa fascinantă. Lacul Garda este cel mai mare și cel mai renumit lac din Italia, o destinaţie de vară favorită care oferă totul, de la parcuri tematice la castele uimitoare, ruine romane şi bucătărie rafinată. Lacul măsoară 51 km în lungime și doar 17 km lăţime, având punctul său culminant în sud. Lacul Garda se află la intersecţia a trei regiuni fascinante: Veneto, Lombardia şi Trentino. Satele pitorești, castelele medievale şi aleile de pe malul lacului împânzesc ţărmul.


Garda

Garda

Lacul Garda este cel mai mare lac italian, situat la poalele Alpilor într-o zonă frumoasă la 30 km de Verona, 100 km de Milan și 130 km deVeneția. Lacul Garda oferă  vizitatorilor un scenariu natural splendid, plin de culori, înconjurat de Dolomiții din Brenta la nord. Datorită climei mediteraneene, înflorește o vegetație bogată: lamâi, oleandri, magnolii și bouganvillia. Cultivarea viței de vie și a măslinilor produce vin bun și ulei de măsline. Plimbările lejere prin orașele mici, plimbările cu barca, explorarea împrejurimilor sunt printre alegerile pentru petrecerea timpului liber. În această regiune aproape toate sporturile pot fi practicate de la tenis la paragliding, cățărări, scufundări, karting. Lacul Garda este de asemenea cunoscut pentru viața de noapte, găsiți oriunde restaurante, cafenele, discoteci.


Manerba

Manerba

Oraș al provinciei Brescia, situat pe partea de sud- vest a lacului Garda, reprezintă o atracție turistică datorită sitului istoric Rocca di Manerba.


Bardolino

Bardolino

Bardolino este o comună din provincia Verona, regiunea Veneto, Italia, cu o populație de 7.001 locuitori și o suprafață de 57,33 km².


Limone Sul Garda

Limone Sul Garda

Oraș al provinciei Brescia, în Lombardia, este situat pe malul lacului Garda. În ciuda culturilor de lămâi (sensul numelui orașului în italiană) din această zonă, numele orașului este probabil derivat din cuvantul lemnos (ulm) sau limes (în latină: limită – referindu-se la comunele din Brescia și Episcopia Trento).


Statiuni si orase in regiunea Val D Aosta

Valtournenche

Valtournenche

Valtournenche este o comună din regiunea Valle d'Aosta, Italia. Ea se află amplastă la altitudinea de 1.524 m deasupra n.m. ocupă suprafața de 115 km² și în 2010 avea, 2.162 locuitori. Localitatea este socotită ca leagănul alpinismului din Italia.


Aosta

Aosta

Aosta este capitala regiunii italiene Valle dAosta. Orasul se afla intr-o vale mica, cu case care urca pana pe pantele muntilor inconjuratori. Aceasta regiune are un statut special, limbile oficiale fiind italiana si franceza.


Courmayeur

Courmayeur

Courmayeur este situata pe partea italiana a faimosului Mont Blanc/Monte Bianco, cel mai inalt punct din Europa cu 4810 m altitudine. Locatia unica a dus la dezvoltarea statiunii Courmayeur, ajungand cea mai “internationala” statiune de schi. Aici se vorbesc mai multe limbi decat in UE. Popularitatea statiunii a crescut in proportie cu numarul schiorilor straini.


Cervinia

Cervinia

Breuil-Cervinia este o localitate ce aparține de comuna Valtournenche situată în regiunea Valle d'Aosta, Italia. Localitatea se află la altitudinea de 2.003 m deasupra n.m. în apropiere de Matterhorn (ital. "Monte Cervino", franc. "Mont Cervin").Statiuni si orase in regiunea Abruzzo

Montesilvano

Montesilvano

Montesilvano este o comună din provincia Pescara, regiunea Abruzzo, Italia. Populația comunei este de 45.845 de locuitori (1 ianuarie 2007).


Santo Stefano Di Sessanio

Santo Stefano Di Sessanio

Santo Stefano di Sessanio este un oraș italian de 117 de locuitori din provincia Abruzzo. Este, de asemenea parte din comunitatea de munte Campo Imperatore-Navelli câmpie. Teritoriul este parte din teritoriul Parcului National Gran Sasso și Monti della Laga, constituind, de fapt, unul din porturile de acces în partea sa sudică. Acesta face parte din Clubul dintre cele mai frumoase sate din Italia.


Statiuni si orase in regiunea Alpii Italieni

Sestriere

Sestriere

Sestriere (franc. Sestrières) este o comună cu 887 loc. (în 2010) situat în provincia Torino, regiunea Piemont, Italia.


Alpii Italieni

Alpii Italieni

Alpii sunt un lanț muntos din Europa, care se întinde din Austria și Slovenia până în sud-estul Franței, trecând prin nordul Italiei, sudul Elveției, Liechtenstein și sudul Germaniei.


Canazei

Canazei

Canazei este o comună situată pe valea Val di Fassa provincia Trento, Italia. Locul este o atracție turistică iarna și vara, el fiind amplasat la o încrucișare de drumuri cu trecători spre Dolomiți ca de exemplu Passo di Fédaia spre Belluno.


Madonna Di Campiglio

Madonna Di Campiglio

Motto-ul staţiunii mondene de schi Madonna di Campiglio este "a vedea şi a fi văzut". Oraşul foarte elegant este situat la o altitudine de 1550 m, încadrat de majestoşii munţi Presanella şi Dolomiţii Brenta. Zona pietonală este "pavată" cu magazine de lux şi la modă, plus numeroase baruri şi cafenele. Mulţi oaspeţi se întorc an de an să se bucure de atmosfera deosebită. Şi cu puţin noroc în timp ce beţi un cappuccino pe îndelete puteţi urmări celebrităţile italiane la cumpărături sau da peste staruri cum ar fi George Clooney la discotecă sau în club.


Olang

Olang

Olang se află la cota 1048 m în inima Văii Puster, fiind format din zoneleOberolang, Mitterolang, Niederolang şi Geiselsberg. Satul pitoresc de la poalele Plan de Corones este situat între Dolomiţii Pragser în sud şi Grupa Muntoasă Rieserferner, cu o panoramă superbă. Din Geiselsberg este acces direct în domeniul schiabil, iar un skibus gratuit circulă pe timpul iernii, o dată la 20 minute prin toate zonele aşezării până la staţia de vale Gassl în Geiselsberg. Instalaţiile pe cablu moderne, timpii scurţi de aşteptare, pârtiile foarte bine preparate şi vederi de vis, toate acestea fac din domeniul schiabil unul dintre cele mai frumoase din întregii Dolomiţi. Fanii derdeluşului sigur recunosc staţiunea Olang, ca adăpostul modernului derdeluş natural care în anul 2000 a câştigat deja a doua oară campionatul mondial! Mai mult sunt o multitudine de activităţi şi posibilităţi de petrecere a timpului liber, restaurantele şi refugiile invită la relaxare, iar magazinele vă aşteaptă cu fel de fel de amintiri din concediu, pe toate gusturile.


Maggiore Lake Area

Maggiore Lake Area

Lacul Maggiore (italiană: Lago Maggiore, pronunțată [laːɡo maddʒoːre] lit. "mai mare lac") sau Lago Verbano ([Verbano]; latină: Lacus Verbanus) este un lac mare situat pe partea de sud a Alpilor.


Passo Tonale

Passo Tonale

Tonale Pass (italiană: Passo del Tonale) (... El 1,883 m / ft) 6178 este o prelungire de munte înalt, în nordul Italiei peste Alpii Retici, între Lombardia și Trentino.


Sesto

Sesto

La finalul văii Alta Pusteria este situat unul din cele mai frumoase locuri din Tirolul de sud. Chiar pe centru, flancată de mai multe vârfuri de peste 3000 m veţi găsi staţiunea principală Sesto, la 1310 m. Alpiniştii, iubitorii de natură, romanticii şi cei interesaţi de cultură găsesc aici un loc de pornire perfect pentru o vacanţă variată la schi. Pe lângă domeniul schiabil situat chiar mai sus de staţiune aşezarea Sesto ea însăţi oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Pe lângă schi 3 derdeluşuri diferite, cu până la 6,5 km lungime. Rotwand-Bahn aprinde seara nocturna şi vă puteţi da cu săniuţa până vine timpul să luaţi o gustare la unul din refugiile din apropiere. Dacă vreţi să încheiaţi ziua ceva mai liniştit puteţi alege de exemplu o plimbare cu sania trasă de cai, la joacă vă aşteaptă o partidp de ice-stock (asemănător curling) la Sportcenter Dolomitarena Sexten şi pentru a vă pune forţa la încercare la Nordic Arena puteţi face căţărări. În stil futurist din sticlă şi lemn este cea mai înaltă instalaţie de căţărări de sală din Italia, cu 23 m. Pentru drumeţii regiunea este ideală, şi oferă o reţea desă de trasee.


Aprica

Aprica

Aprica este situată la o altitudine de 1.181 m în frumoasa vale Valtellina, în nordul Lombardiei. Staţiunea de iarnă cu cca. 1.600 locuitori se află la est de Passo dell‘Aprica, care este o trecătoare foarte importantă din Valtellina la Valcamonica. Aici vă stă la dispoziţie infrastructură modernă în natură minunată. Multe din cazări se află chiar lângă pârtii şi vă permit astfel un acces fără probleme la domeniul schiabil variat. Puteţi alege dintre mai multe coborâri panoramice, care duc până în vale în sat. În special familiile şi începătorii se vor simţi excelent aici, clima însorită şi binefăcătoare au grijă să facă din concediul dvs. o experienţă de neuitat, Şi în afara pârtiilor vă puteţi bucura de zilele de vacanţă la maxim, de exemplu la piscina acoperită, la sala de căţărări sau la patinoar.


Statiuni si orase in regiunea Treviso

Orasul Treviso

Orasul Treviso

Treviso este un oras din nordul Italiei si capitala provinciei cu acelasi nume. Este un oras placut, cu mai multe atractii care merita atentie, dar care serveste si care baza pentu plecarea in excursii in imprejurimi. Reconstruit dupa bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial, centrul orasului este o aglomerare de stradute aliniate de trotuare si arcade. Privind in sus puteti observa fragmente din picturile care decorau odinioara casele din Treviso. Orasul este incercuit de ziduri si de apeducte. Raul Sile trece pe la sud de centrul orasului si apele sale sunt directionate in canale prin oras, aliniate de case sau maluri inverzite, salcii plangatoare, fantani si mici parculete.


Statiuni si orase in regiunea Ancona

Ancona

Ancona

Situat in zona de coasta a Marii Adriatice, orasul Ancona este capitala administrativa a regiunii Marche si totodata unul dintre porturile reprezentative ale acesteia. Apropierea de Roma si Bologna, cadrul natural pitoresc precum si profilul cultural innascut i-au permis sa se dezvolte ca destinatie turistica. Asezarea a fost intemeiata in secolul IV i. Hr. de colonistii greci sositi din Siracusa, pe doua dealuri (Monte Conero si Monte Astagno) ce i-au conditionat forma de amfiteatru organizat in jurul portului. Mai tarziu, in anul 115 d. Hr.


Statiuni si orase in regiunea Lazio

Fiumicino

Fiumicino

Fiumicino este o comună în Provincia Roma, Lazio din Italia. În 2011 avea o populație de 68.454 de locuitori.


Fiano Romano

Fiano Romano

Fiano Romano este o comună ce apartine provinciei Roma, regiunea Lazio, Italia, cu o populație de aproximativ 14000 de locuitori. In Fiano Romano se poate ajunge foarte usor de la Roma prin autostrada A1.


Statiuni si orase in regiunea Val di Fassa

Campitello

Campitello

La 1.448 m altitudine se întinde una din cele mai importante staţiuni dedicate sporturilor de iarnă din Valea Fassa. Micuţa localitate este înconjurată de panorama impozantă oferită de Langkofel (3.181 m) şi Col Rodella (2.485 m) şi vă aşteaptă cu legături directe la Caruselul de Schi Sella Ronda. Distracţia pe plăci este astfel garantată! Cu instalaţia pe cablu ajungeţi comod la 2.485 m altitudine, de unde puteţi începe "la înălţime" ziua de schi. Datorită numeroaselor zile cu soare în această aşezare idilică - puteţi încheia ziua în mod foarte plăcut, profitând de lumină şi de peisajele înconjurătoare minunate. Cafenele primitoare vă aşteaptă pe după-amiază la o cafea sau un Campari, iar în localurile gastronomice de familie vă puteţi delecta cu pizza şi pasta. Campitello este o localitate cu tradiţie bogată şi vă oferă în duminica de Carnaval o procesie care este un eveniment pe care nici un oaspete ar trebui să-l piardă.


Alba

Alba

Alba (1.517 m), partea liniştită a Canazei, este cunoscută în special datorită coborârii sale negre "extreme" care duce abrupt în vale. Această provocare are o lungime de 3 km şi o diferenţă de altitudine de 658 m şi este obligatorie pentru toţi cei ambiţioşi pe plăci. Cu telecabina care duce direct din Alba pe Ciampac (2.100 m), legătura la pârtii - atât de schi alpin cât şi de schi fond - este perfectă! Localitatea care şi-a păstrat în mare parte farmecul tradiţional oferă oaspeţilor săi multe drumuri şi trasee, care duc direct din vale până pe vârfuri - cele din urmă înconjoară localitatea şi sunt o destinaţie îndrăgită de drumeţii. Unele baruri vă invită la revenirea de pe pârtii la câteva ore petrecute plăcut iar în învecinatul Canazei găsiţi mai multe posibilităţi cum ar fi centrul Eghes Wellness pentru o zi plină de activităţi şi varietate.


Val Di Fassa

Val Di Fassa

La baza Fassa Valea amplasat în rândul Dolomiți italiană este Val di Fassa. Valea curge peste aproximativ 20 km și este înconjurat de unele dintre cele mai renumite vârfuri Dolomiți ".


Statiuni si orase in regiunea Umbria

Perugia

Perugia

Perugia este un oraş în regiunea Umbria în Italia centrală, în apropiere de fluviul Tibru. Perugia este un frumos oras medieval de deal, cu palate gotice si cafenele de jazz, unde aleile stravechi din piatra se intalnesc cu promenadele secolului XIX. Aici s-au nascut unii dintre cei mai proeminenti artisti ai Umbriei, printre care Gentile da Fabiano si Perugino (Pietro Vannucci), autorii Pinturicchio, La Spagna si Rafael. Perugia este si un oras universitar respectat, comunitatea studenteasca animand calendarul cultural. A fost unul dintre cele 12 orase ale confederatiei etrusce si, desi s-a supus Romei in 310 IHr, a oscilat mereu intre diferiti conducatori.


Assisi

Assisi

Assisi este un orasel din regiunea Umbria din centrul Italiei si este situat la 19 km in partea de est a Perugiei la o altitudine de 400 m. Assisi este binecunoscut drept locul unde s-a nascut Sf. Francis - patronul spiritual al Italiei, fondatorul ordinului franciscan si unul dintre cei mai cunoscuti sfinti catolici din istorie. Atractia principala este Biserica Sf. Francis construita in scolul XIII, unde se afla si astazi si sfintele moaste ale celui care ii poarta numele, dar si o fresca impresionanta, in care putem regasi anumite momente si scene din viata acestuia.


Statiuni si orase in regiunea Madonna Di Campiglio

Pinzolo

Pinzolo

Visătoarea Pinzolo, situată la o altitudine de 770 m este situată sudic de renumita Madonna di Campiglio în minunata Val Rendena. Pinzolo are destule posibilităţi şi pentru portofelele mai subţiri să petreacă un concediu de neuitat! Simbolic pentru staţiune este vechea biserică San Vigilio, renumită datorită frescelor deossebite. Domeniul schiabil nu este foarte mare, vă pune însă la dispoziţie 32 km de pârtii în jurul vârfului Doss del Sabion (2.100 m) şi este ideal pentru cei care lasă pentru primele dăţi urme în zăpadă cu schiurile. Datorită panteler domoale şi programelor speciale de vacanţă pentru copii familiile se simt excelent aici. Pe lângă diferitele festivale care au loc de-a lungul întregului an în Pinzolo, fermecătoarea staţiune este şi gazda competiţiei de schi a Val Rendena.


Statiuni si orase in regiunea Friuli Venezia Giulia

Grado

Grado

Grado este o comună din provincia Gorizia, regiunea Friuli-Veneția Giulia, Italia, cu o populație de 8.611 locuitori și o suprafață de 111.33 km².Trieste

Trieste

Trieste este un oras din nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut si ca „perla Adriaticii”, orasul este mic si neobisnuit, cu influente din toate partiel lumii. Adapostit intre muntii Carso si mare, este capitala operetelor si a „bella vita”. Orasul Trieste este localizat in Golful Trieste, motiv pentru care a fost influentat de culturile germanica, latina si slavona. Partimoniul sau artistic si cultural este legat de statutul de oras de granita. Aici puteti vedea exemple de arhitectura romana veche (un mic teatru langa mare, o arcada frumoasa in orasul vechi si un muzeu roman interesant), arhitectura din imperiul austriac in centrul orasului si o atmosfera de amestec de stiluri mediteraneene, de vreme ce Trieste a fost un important port in secolul XVIII.


Statiuni si orase in regiunea Val Gardena

Selva Di Val Gardena

Selva Di Val Gardena

Selva di Val Gardena este situată la 1 563 m altitudine şi este înconjurată de impresionanta culisă montană a Dolomiţilor. Staţiunea foarte sportivă este una din cele mai importante din zona alpină şi oferă legătură în vale la îndrăgita regiune de schi Val Gardena. Schiorii şi boarerii sunt atraşi de renumitul Ski-safari „Sella Ronda“. Şi pe pârtia de la Selva di Val Gardena spre singuratica Vallunga devin realitate şi visele schiorilor fond. Situarea unică a Selva di Val Gardena permite câteodată chiar să ajungeţi pe schiuri până în faţa hotelului şi să încheiaţi astfel selar plăcut, fără întreruperi şi drumuri neplăcute. Restaurante excelente sunt prezente de la sine înţeles. Dacă după o zi pe munte încă nu aţi obosit vă aşteaptă cu uşile deschise baruri de Après-Sk şi discoteci, unde puteţi petrece până târziu în noapte.


Statiuni si orase in regiunea Val di Fiemme

Cavalese

Cavalese

Situat la 1.000 m deasupra nivelului mării Cavalese este capitala administrativă a Val di Fiemme şi fermecătoare datorită atmosferei tipic italieneşti. Pe o terasă însorită în Val di Fiemme localitatea iese în evidenţă printre staţiunile de schi în special datorită impresionantului palat renascentist. După o zi variată pe pârtii vă stau la dispoziţie multe oferte de sport sau culturale. De relaxat vă puteţi relaxa în unul din numeroasele restaurante sau localele tradiţionale. Şi alte localităţi în Val di Fiemme vă aşteaptă la o vizită. Aici găsiţi piscine acoperite, terenuri de tenis şi patinoare în aer liber.


Predazzo

Predazzo

Cea mai mare comunitate din Val di Fiemme, cu cca. 5.000 locuitori, îndrăgita localitate Predazzo este situată în nord-estul văii, la cca. 1018 m altitudine. Este o staţiune foarte animată, unde au loc multe evenimente culturale şi unde vă stau la dispoziţie multe localuri primitoare. Simbolică pentru Predazzo este biserica parohială Santi Filippo e Giacomo din 1866 în stil neo-gotic. După o zi plină de acţiune pe pârtiile din jurul Predazzo vă aşteaptă piscina acoperită sau centru sportiv cu terenuri acoperite de tenis, dar şi celelalte staţiuni din Val di Fiemme merită o vizită de exemplu la stadionul de hochei sau patinoar.


Ziano

Ziano

Situată central în Val di Fiemme, pitoreasca staţiune Ziano este un foarte bun loc de pornire pentru tururi în munţii Latemar şi lanţul Langorai. Foarte interesantă din punct de vedere al peisajului, datorită porţiunilor mari de pajişte şi pădurilor de conifere care se întind până la marginea localităţii, aceasta vă aşteaptă în plus şi cu un teatru şi diferite restaurante astfel nu este loc de plictiseală nici în afara pârtiilor. Instalaţiile pe cablu se află în apropiere de staţiune şi pot fi accesate uşor cu skibus-ul. Iubitorii de schi fond se pot bucura de pârtii situate chiar în localitate, care duc printre altele la Predazzo. Alte aşezări din Val di Fiemme vă stau şi ele la dispoziţie pentru o vizită, găsiţi aici piscine acoperite, derdeluşuri şi patinoare în aer liber.


Statiuni si orase in regiunea Alpe di Siusi

Castelrotto

Castelrotto

Castelrotto sau Kastelruth, cum este cunoscută în limba germană vorbită de mulţi din locuitorii Tirolului de Sud este situată la 1.060 m altitudine şi este cu centrul său vechi tradiţional şi cochet o staţiune montană plină de viatţă care atrage turişti de-a lungul întregului an. Comunitatea extinsă cuprinde zonele Pufels, Runggaditsch, Seis am Schlern, Seiser Alm, St. Michael, St. Oswald, St. Valentin, St. Vigil, Tagusens, Tisens şi Sureghes - Alpe di Siusi (ger. Seiser Alm) le acoperă practic pe toate. Castelrotto vă oferă varietate gastronomică, viaţă de noapte animată şi ambianţă de poveste, căci în ciuda turismului şi-a putut păstra farmecul rural. În împrejurimi găsiţi o reţea mare de pârtii de schi fond şi trasee de drumeţii, doar cu bocanci sau cu rachetele de zăpadă. Nu se pot trece cu vedere marcantele vârfuri ale Santner (2.414 m) şi Schlern (2.564 m).


Statiuni si orase in regiunea Val Di Sole

Mezzana

Mezzana

Mezzana este un sătuc montan situat la un pârâu, la cca. 940 m deasupra nivelului mării şi este una din cele mai bogate aşezări din frumoasa Trentino. Datorită culisei impresionante şi domeniilor schiabile înconjurătoare Mezzana a devenit o staţiune turistică foarte populară. Este înconjurată de masivul Adamello-Presanella-Massiv, Ortler-Cevedale şi grupa Dolomitilor Brenta. Domeniul schiabil Val di Sole precum şi Skirama Dolomiti pot fi accesate cu telecabina care porneşte din Marilleva 900 - tot în Marilleva 900 se află şi centrul sportiv al Mezzana, cu printre altele patinoar şi sală de tenis.


Marilleva 1400

Marilleva 1400

Marilleva aparţine de comuna Mezzana şi este împărţită pe două altitudini, cele 2 centre aflându-se la 900 m, respectiv la 1400 m. În zona mai ridicată ajungeţi fie cu atomobilul, fie cu telecabina. Infrastructura staţiunii destul de mici Marilleva 1400 permite să ajungeţi în orice punct şi fără maşină. De aici pornesc instalaţiile pe cablu către domeniul schiabil, cu legături la domeniile alăturate Folgarida şi Madonna di Campiglio. Se poate schia şi pe seară, pe pârtia cu nocturnă.Statiuni si orase in regiunea Altopiano della Paganella

Andalo

Andalo

La început erau doar 14 gospodării pe platoul înalt dintre Molveno, Cavedago şi Fai della Paganella - astăzi din gospodăriile împrăştiate s-a format o staţiune îndrăgită de vacanţă. Un centru pentru cei în căutarea unei vacanţe în mişcare, care punctează în special cu situarea excelentă între masivul Paganella şi Dolomiţii Brenta. Astfel sportivii au acces direct de la Andalo la variatul domeniu schiabil "Paganella". Cu marile sale centre sportive şi diversele facilităţi, staţiunea se mândreşte cu multe posibilităţi şi în afara pârtiile. Pentru o vacanţă fără urmă de plictiseală!


Fai Della Paganella

Fai Della Paganella

Deja în secolele trecute Fai della Paganella a fost un punct de întâlnire important în Paganella şi la începutul sec. XIX au apărut pionierii schiului pentru a explora acest domeniu şi pistele sale. Este plin astăzi de instalaţii pe cablu modere şi instalaţii de producere artificială a zăpezii. În plus aici veţi găsi şi cele mai frumoase peisaje din întregul Trantino - de cunoscut la o drumeţie sau la o plimbare cu snow-mobilul. Situarea în zonă însorită pe platou, liniştea şi farmecul deosebit al Fai della Paganellas vă vor fermeca şi pe dumneavoastră!


Statiuni si orase in regiunea Plan de Corones

Rasun Anterselva

Rasun Anterselva

Anterselva (1.241 m) (Antholz în lb. germană) se întinde pe 21 km de-a lungul unei văi laterale a Pustertal. La sfârşit se află lacul Anterselva, deasupra căruia se înalţă maiestuos Hochgall (3.435 m). Gheţarul face parte din lanţul Riesenferner, care leagă valea prin cheile „Staller Sattel“ cu Austria. Anterselva este cunoscută mai special datorită posibilităţilor de schi fond şi biatlon: în fiecare an are loc aici Cupa Mondială de Biatlon - în plus a avut loc aici în 2007 şi campionatul mondial. Dar şi pentru schi alpin şi snowboard această regiune este foarte pregătită. Pârtiile albastre de la instalaţia "Riepenlift" in Mittertal sunt foarte potrivite pentru începători şi tineri. Nu departe de Antholz (cca. 15 min.) se află domeniul schiabil al Plan de Corones Kronplatz, care completează oferta ideal cu ai săi peste 119 km de pârtii şi refugii de vis. Cu skibus-ul gratuit ajungeţi comod şi repede la domeniul schiabil iar în afara pârtiilor cele două derdeluşuri "Staller Sattel" (5 km lungime) şi "Steinzgeralm" (2,5 km lungime) precum şi un patinoar adaugă multe posibilităţi de distracţie. Pe pasionaţii de drumeţii îi aşteaptă multe tururi prin peisajele înzăpezite de poveste.


Falzes

Falzes

Falzes este situat la 1.220 m altitudine în Val Pusteria şi este foarte cunoscută datorită situării însorite şi frumoase. Amestecul gastronomiei italiene cu cea austriacă a produs aici specialităţi care sunt adevărate delicii, renumite fiind printre altele "Hasenöhrl" ("Urechi de Iepure" din aluat prăjit) şi "Tirtlan" (mici turte umplute cu spanac). Dar oferta nu se opreşte la cele de-ale gurii, Falzes are destule pregătite şi în ceea ce priveşte sportul şi agrementul. La săniuş sau la curling, la o plimbare romantică sau o drumeţie pe zăpadă - nici mic nici mare nu vor duce lipsă de posibilităţi! Domeniul schiabil Plan de Corones este uşor de accesat cu skibus-ul şi vă aşteaptă cu pârtii largi şi bine preparate, care vor fermeca în egală măsură şi schiorii şi boarderii, fiind în plus unul din cele mai moderne din Alpi şi având grijă cu tunurile sale de zăpadă ca 100% din pârtii să fie acoperite de nea chiar şi când fulgii nu cad cât ar trebui din nori.


Riscone

Riscone

Riscone (956 m), în germană Reischach, este situat pe un platou la altitudine la poalele Plan de Corones. Localitatea îşi trage numele de la legendarul castel "Rischon". Cu 1300 locuitori, localitatea nu oferă doar o privelişte de vis a munţilor înconjurători, ci este şi un punct de pornire ideal în diverse experienţe sportive. Instalaţii pe cablu foarte moderne, care pornesc direct din staţiune şi vă poartă până la cota 2275, pârtii foarte bine preparate şi perspective de bis fac din acest domeniu schiabil unul din cele mai frumoase din Dolomiţi. Indiferent de modalitate, fie că e vorba de board, carving sau coborâri pe îndelete fiecare experienţă are o calitate deosebită. Alte activităţi, în afara pârtiilor, inclus patinaj, săniuş, ice-stock (asemănător curling) sau paradisul de spa "Cron4" asigură cantitate suficientă de diversitate. Pentru pasionaţii de schi fond Riscone are pregătiţi 15 km la poalele muntelui.


St. Vigil

St. Vigil

Dolomiţii împrejmuiesc satul ca o coroană, iar Parcul Natural Fanes-Sennes-Prags începe direct de la poalele localităţii, astfel că situarea sa este chiar idilică. Satul de munte sud-tirolez St. Vigil îşi încântă vizitatorii cu şarmul său alpin şi cu o cultură deosebită - aici se vorbeşte limba ladină, iar tradiţii ladine sunt păstrate la loc de cinste. Tabloul satului de munte are ca punct central biserica în stil baroc din centrul localităţii, alături de căsuţele din lemn, construite în tradiţionalul stil alpin. Aici vă puteţi relaxa în voie, bucura de natură în cea mai pură formă a sa, chiar în imediata vecinătate a unuia dintre cele mai îndrăgite domenii schiabile ale Tirolului de Sud, Plan de Corones. Telegondola Miara vă ajută să ajungeţi direct în domeniul schiabil, cu ai săi 119 km de pârtii. Iubitorii de sporturi de iarnă sunt aici pe urmele renumiţilor schiori italieni Manuela şi Manfred Mölgg, care sunt originari din St. Vigil.


Statiuni si orase in regiunea Hochpustertal

San Candido

San Candido

Primitorul orăşel San Candido - Innichen în limba germană - este situat la o altitudine de 1175 m în Hochpustertal, la graniţa cu Austria. Înconjurat de minunatele vârfuri ale Dolomiţilor şi de mări întunecate de "moor", orăşelul primitor vă aşteaptă datorită situării ideale în parcul natural Dolomiţii Sextner nu doar cu natură de vis ci şi multe posibilităţi de agrement. În special primitoarea zonă pietonală şi posibilităţile de cumpărături merită o vizită. Dar în primul rând sunt bineînţeles numeroasele pârtii, cele care asigură distracţia şi buna dispoziţie. În plus în jurul San Candido aveţi posibilităţi bune de derdeluş, drumeţii cu rachetele de zăpadă şi tururi de schi.


Statiuni si orase in regiunea Monte Bondone

Monte Bondone

Monte Bondone

Monte Bondone este situat la doar cca. 15 km de Trient. Cele trei comunităţi idilice care se află aici vă oferă o intrare ideală la domeniul schiabil şi bineînţeles că lista de oferte nu este limitată la pârtii, şi în afara acestora puteţi continua plăcut ziua: fie la Après-Ski încă în domeniul schiabil, la patinoar sau la o plimbare cu sania; fie bucurându-vă de excelenta bucătărie italiană în unul din restaurante sau la una din pizzerii. Pentru iubitorii de natură regiunea este ideală: la rezervaţia naturală Tre Cime del Monte Bondone şi în Grădina Botanică Alpină vă aşteaptă linişte şi armonie pură. O altă excursie pe care merită să o faceţi este cea la Trient, cu centrul său istoric, domul roman şi diversele muzee şi posibilităţi de shopping.