Statiuni si orase in regiunea Kvarner

Pag este a treia ca marime dintre insulele Kvarner, situata intre Kvarneric si canalul Velebit. Interiorul insulei pare a fi sterp si neprielnic vietii.

Statiunile si orasele din Kvarner unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

KvarnerObiective turistice in regiunea Kvarner Oferte Kvarner

Crikvenica

Crikvenica

Crikvenica este cea mai mare asezare de pe coasta din zona Vinodol, Croatia, si s-a dezvoltat pe o suprafata care a fost asezare in epoca romana (o baza militara) numita Turres Ad. Populatia orasului este de 7121 locuitori (recensamantul din 2001). Este situat pe coasta Adriaticii, langa Rijeka, capitala tinutului Primorje-Gorski Kotar. In ultimii douazeci de ani, datorita expansiunii urbane din Crikvenica, precum si construirea in apropiere a orasului Selce, cele doua au fuzionat intr-un mini-conglomerat. Orase in apropiere de Crikvenica sunt: Kraljevica si Novi Vinodolski.


Opatija

Opatija

Opatija (nume vechi: Sankt Jakobi, Abbazia) este o statiune populara vara si iarna, din Croatia, in Istria de nord-est, aproape de portul Rijeka si la 84 km sud-est de Trieste cu trenul. Este situata in golful Kvarner (Quarnero sau Carnaro) la adapostul muntilor Učka (Monte Maggiore, in varful Vojak ating 1401 m) si este inconjurata de paduri frumoase de laur.


Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski, o altă destinaţie de pe Kvarner, respectiv un aşezare turistică mică la poalele Velebitului sau mai exact în canalul Velebitului. Locaţia este asemănătoare împrejurimilor Crikvenica, Ispred, Otok, Krk. În afară de turism, Novi Vinodolski este important datorită Codului de la Vinodolski, unul dintre cele mai importante documente din Evul Mediu (anul 1288). Novi Vinodolski este împodobit şi de centrul său vechi, ruinele mănăstirii Pavline, castelul franciscan cu 4 turnuri, casa fraţilor Mažuranić şi multe altele. Accesul la Novi Vinodolski se face foarte uşor.


Senj

Senj

Orașul Senj este situat la sfârșitul golfului Kvarner și se extinde la zonele de frontieră vecine de-a lungul 7.5 km plaja lungă, între mare și munte Kapela, Velebit.


Rijeka

Rijeka

Al treilea oras din Croatia pe scara marimii, dupa Zagreb si Split, si intaiul port al tarii este Rijeka. Din cei aproape 150 000 locuitori ai sai, peste 80% sunt de neam croat, desi intr-o buna parte din istoria recenta influentele italiene si maghiare au fost mai pregnante. Pozitia pe care o ocupa in Golful Kvarner, la Marea Adriatica, a stat atat la baza succesului din prezent cat si a celui de care s-a bucurat vreme de secole in trecut.


Kraljevica

Kraljevica

Kraljevica este un oras in regiunea Kvarner, situat intre Rijeka si Crikvenica, la aproximativ 30 de km de Opatija si in apropierea podului dinspre Insula Krk. Este cel mai vechi santier naval de la Marea Adriatica. Kraljevica este dominat de 2 castele medievale si o biserica construita de nobilii croati Zrinski si Frankopan. Incepand cu secolul al XIX-lea, Kraljevica a devenit o celebra destinatie turistica cu vile luxoase si plaje celebre. Se poate ajunge foarte usor in aceasta locatie si este recomandata in special familiilor cu copii datorita climei favorabile celor cu probleme respiratorii sau alergii.