Statiuni si orase in regiunea Mallorca

Cea mai mare insula a Spaniei, si una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta, Mallorca este situata in Marea Mediterana.

Statiunile si orasele din Mallorca unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

MallorcaObiective turistice in regiunea Mallorca Oferte Mallorca

Palma De Mallorca

Palma De Mallorca

Cea mai mare insula a Spaniei, si una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta, Mallorca este situata in Marea Mediterana. Datorita cresterii continue a popularitatii sale printre turisti, Mallorca este de obicei asociata ideii de turism in masa, despre care se poate spune ca a schimbat in mod radical fata orasului si a insulei din anii '50 incoace. De-a lungul anilor, populatia multiculturala Mallorcade pe insula si-a pus amprenta asupra stilului de viata al nativilor, schimband nu numai bucataria traditionala de odinioara ci si harta sociolingvistica a insulei, astfel incat, astazi exista o varietate tot mai mare de restaurante pe insula.


El Arenal

El Arenal

El Arenal Mallorca, statiunea estivala situata pe plaja de nisip fin la 10 kilometri est de Palma de Mallorca si la 5 kilometri de Aeroportul International Palma a devenit o combinatie cosmopolita de nationalitati unde alaturi de tinerii germani , predomina olandezii si britanici.


Can Pastilla

Can Pastilla

Ca n Pastilla se afla la sud-estul insulei Mallorca, aproape de aeroportul Son Sant Juan. Aceasta este una dintre primele statiuni descoperite de catre britanici, la inceputurile turismului, in anii 1960. Ca n Pastilla consta intr-o strada principala si sute de mici stradute secundare. Exista un port pitoresc si Club Maritimo San Antonio de la Playa aflat la marginea golfului. Restaurantele si barurile se afla de-a lungul promenadei si pe stradutele laturalnice. Plajele se intind din Ca n Pastilla pana la Playa de Palma si Arenal. Exista si un trenulet care circula intre aceste trei statiuni.


Palma Nova

Palma Nova

Palma Nova este un oras de pe insula Mallorca si o statiune maritima in golful Palma. Datorita farmecului sau deosebit, acest loc a fost ales pentru constructia primelor resedinte de vara si a vilelor în afara orasului, în anul 1935, in regiunea Calvia. În acel moment s-a luat decizia ca zona sa fie redenumita, fosta denumire fiind Son Caliu. În perioada razboiului civil in Spania si a izolarii care a urmat, dezvoltarea statiunii a fost suspendata si reinnoita abia în jurul anului 1960, dar deja nu mai avea la baza conceptia de oras-gradina, cum a fost conceputa de la bun început.


Puerto De Alcudia

Puerto De Alcudia

Puerto de Alcudia este situat la nord-est de Mallorca. Puerto de Alcudia este un oras istoric, cu influente romane si maure. Este un resort modern si o statiune prietenoasa, plina de viata cu una dintre cele mai frumoase plaje din zona mediterana, cu facilitati pentru familii, cazare in conditii bune si cu un numar insemnat de baruri si restaurante de calitate. Puerto de Alcudia este un oras cu stradute inguste cu case si palate ce dateaza din sec. XVI si XVII. Playa de Muro (desi face parte dintr-un alt municipiu) se apropie de Puerto Alcudia si detine de asemenea o plaja minunata, cateva hoteluri extraordinare, precum si un parc natural imens - S’Albufera.


Ca N Picafort

Ca N Picafort

Ca N Picafort este situata la 60 km nord-est de Palma, in estul golfului Alcudia, in nordul costei Mallorca. Acest oras de vacanta a fost initial un mic sat pescaresc, acum portul orasului este principala sursa de venit a localnicilor. Ca N Picafort este o statiune pentru persoane care doresc sa se relaxeze. Aceasta dipune de plaje cu nisip fin ca si Puerto Alcudia si Playa de Mura din apropiere. Parcul Albufera din Ca N Picafort este o comoara pentru iubitorii de natura. Aici se intorc in fiecare an pasarile migratoare din toata Europa.


Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor este o destinație turistică de pe spaniol Baleare insula Mallorca.


Magaluf

Magaluf

Magaluf este o statiune de vacanta de pe insula spaniola Mallorca.


Paguera

Paguera

Paguera este o staţiune plajă, în sud-vestul insulei Mallorca, în Spania facând parte din municipiul Calvia. Paguera este situata în sud vestul verde cu păduri de conifere al insulei. Statiunea are un microclimat special, ceea ce face din ea cea mai cautata statiune in timpul iernii. Paguera se mândreşte cu trei plaje principale, care sunt populate pe intreg sezonul estival: Playa Palmira, Playa Tora si Playa Romana. Playa Torá este destul de ingusta (180m – lungime, 65m – latime), iar vegetatia de pini ajunge pana la plaja din nisip alb si fin.


Calas De Mallorca

Calas De Mallorca

Laredo (/ ləreɪdoʊ / lə-RAY-DOH; spaniolă: [laɾeðo]) este resedinta de judet a judetului Webb, Texas, Statele Unite ale Americii, situat pe malul nordic al Grande Rio in Europa de Sud Texas, vizavi de Nuevo Laredo, Tamaulipas, Mexic. Conform recensământului din 2010, populația orașului a fost 236191 acest site este cel mai populat oraș al zecelea în statul Texas și al treilea cel mai populat la granița Statele Unite Mexicane-, după San Diego și El Paso.


Cala D Or

Cala D Or

Cala d'Or este una dintre primele statiuni turistice de coastă din Mallorca, aparuta în anii '30 ai secolului al XX-lea, la mica distanţă de capitala Palma de Mallorca, gratie frumusetii naturala a plajelor şi a golfurilor din zona. Ideea de a dezvolta o imagine similara cu cea din insula vecina – Ibiza- în aceasta statiune, cu case albe cu acoperisuri plate, a fost a promotorului urbanizarii, originar din Ibiza, Antonio Costa, care a incercat să imite peisajul din insula sa de origine. Dispunerea naturală a deschiderii golfurilor catre mare le protejeaza de cele mai multe vânturi, astfel ca furtunile sunt rare şi au un impact redus pe plaje.


Porto Cristo

Porto Cristo

Porto Cristo este un mic oraș de pe coasta de est a insulei Mallorca. Este 13.8 km (8,6 mile) distanță de Manacor.


Santa Ponsa

Santa Ponsa

Oraselul-statiune Santa Ponsa este situat in partea de Vest a insulei Mallorca, pe malul golfului cu acelasi nume. Spre deosebire de majoritatea statiunilor din vecinatate, Santa Ponsa se poate lauda cu o istorie bogata, care isi are inceputurile in perioada Imperiului Roman, în timpul caruia s-a infiintat orasul Santa Ponsa, care si-a pastrat numele de-a lungul secolelor. Santa Ponsa isi atrage turistii nu atat prin istoria sa bogata, cat prin frumusetea neobisnuita a locurilor, plaja lunga de 1300 m si lata de 100 m, atmosfera calma si confortabila, care predomina in aceasta statiune în tot sezonul.


Cala Ratjada

Cala Ratjada

Cala Ratjada este unul dintre cele mai importante porturi de pescuit din Mallorca, se află în nord-estul, în municipalitatea Capdepera. Portul vechi din Cala Ratjada are încă caracterul și farmecul tradițional, cu numeroase bărci de pescuit, inclusiv tradiționalul llaüt mallorcan.


Sa Coma

Sa Coma

Sa Coma, așezat pe coasta de est Mallorca, a fost pus impreuna din nou în anii optzeci ca o stațiune oraș-concentrat familie - așa că totul în ușor ajunge.


Calvia

Calvia

Calvià (pronunția catalană: [kəɫvia]) este un municipiu de pe insula Mallorca, parte din comunitatea autonomă spaniolă a Insulelor Baleare . Acesta este situat în partea de sud-vest a insulei Mallorca, între Serra de Tramuntana. și Serra de Na Burguesa. Scaunul municipal este orașul Vila Calvia.


Illetas

Illetas

Acest sat de pe coasta de sud-vest Mallorca a câștigat în sine o reputație ca a insulei Monte Carlo, datorită hoteluri de ritzy și Vibe lux. Veți găsi o mână de magazine și restaurante în jurul valorii de strada principală, Passeig de les Illetas, dar real, USP ei este, dealuri verzi pin-îmbrăcat și coasta stâncoasă dramatic. Iar atunci când vrei lumini strălucitoare, ești la doar 10 km de capitala insulei, Palma. Un golf chic.


Cala Blava

Cala Blava

Costa Blava este o statiune de mici dimensiuni situata pe insula Mallorca, in apropiere de Palma. Aceasta atractie turistica gazduieste peisaje exotice, plaje de nisip si roci spectaculoase cu o atmosfera placuta. Este o destinatie pentru cupluri si familii sau pentru cei care isi doresc un sejur linistit.


Puerto Pollensa

Puerto Pollensa

Situata în nord-est de Mallorca, Puerto Pollensa este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai pitoresti statiuni de pe insula. Amplasata sub Munţii Tramunta şi cu un golf curbat, statiunea are o plajă fantastica pentru familiile care sunt în căutarea unor distractii subacvatice. Atat peisajul cat si frumusetea plajelor de nisip fac ca Puerto Pollensa sa ramana o statiune favorita vizitatorilor pe tot parcursul anului. Cu unele decoruri uimitoare, acesta este un loc minunat pentru petrecerea timpului liber.


Majorca Mallorca

Majorca Mallorca

In direcţia nord-vest de Ibiza se află Majorca (Mallorca), cea mai mare insulă dintre Insulele Baleare, destinaţie turistică de TOP in Europa, atrăgând peste 6 milioane de turişti anual. Insula are o lungime de 100 km si o latime de 75 km. Mallorca este considerata insula contrastelor, în sud-vest cu oraşe turistice foarte aglomerate iar în partea de nord cu frumuseţiile naturii încă neatinse, cu plaje cu nisip in sud si cu munţi înalţi si tărm stâncos in nord. Capitala insulei este Palma de Mallorca, cu o reputaţie in creştere, una dintre capitalele mediteraneene exclusiviste.


Soller

Soller

Sóller (pronunția catalană: [soʎə]) este un oraș și municipiu în apropiere de coasta de vest de nord a Mallorca, în Insulele Baleare din Spania. Orașul este de aproximativ 3 km interioare, de Port de Soller, în o vale mare, in forma de bol, care include, de asemenea, satul Fornalutx și cătunele de Biniaraix și Binibassi. Populația este de aproximativ 14.000 combinat. Un tramvai celebru, The Tranvía de Soller Sóller link-uri spre Port de Sóller.


Port D Andratx

Port D Andratx

Puerto Andratx este o staţiune populară sofisticată situată în vârful de sud vest al Mallorca, în mare parte neatinsă de vizitatori și hoteluri. Se laudă cu unele dintre cele mai bune restaurante de pe insulă, cu o mulţime de cafe-baruri, cât şi cu mici bistrouri şi buticuri ascunse pe străzi lăturalnice. În ciuda creșterii popularității, Puerto Andratx și-a păstrat farmecul tradiţional este şi în port puteți vedea bărci de pescuit şi puteți cumpăra peşte proaspăt. Port Andratx este un refugiu încântător față de capitala Palma, dar la distanţă scurtă de 28 km. Locaţia este una dintre cele mai elegante destinaţii din Marea Mediterană şi atrage o mulțime de vizitatori celebri.


Colonia Sant Jordi

Colonia Sant Jordi

Colonia de Sant Jordi este un fost colonie de pescuit și aparține districtul municipal de Ses Salines, care este situat în colțul de sud-est a Mallorca între Santanyi și Campos și își datorează numele apartamente de sare mii de ani care au fost deja utilizate de romani.


Canyamel

Canyamel

Cala Canyamel – este o statiune veche, situata intre Cala Ratjada si Cala Millor. Este locul ideal pentru turistii dornici de o vacanta mai linistita dar destul de mobili pentru a descoperi locurile de vizitat din apropiere. Plaja din Canyamel este superba si vizitata si de excursionisti de o zi.


Cala Bona

Cala Bona

Amplasat pe coasta de est a insulei Mallorca, Cala Bona este un oraș relaxat de pescuit care vine cu o multime de farmec rustic.


Cala Mayor

Cala Mayor

Deși încă recunoscut oficial ca fiind o statiune independent în sine, Cala Mayor este pentru toate punctele de vedere, o suburbie rezidențială de la marginea de sud-vest a orașului Palma.


S Illot

S Illot

Stațiunile de S'Illot și cel mai apropiat vecin Sa Coma, fac parte din districtul municipal de Sant Llorenç des Cardassar, și sunt situate de-a lungul coastei de est a insulei Mallorca, frumos sandwich între stațiunile de Cala Millor și Porto Cristo.


Cala Vinas

Cala Vinas

Parte a cartierului municipal din Calvia, și la doar doi kilometri de periferia stațiunii cosmopolite Magaluf, stațiunea mică și prietenoasă din Cala Vinas este un paradis pe coasta de sud-vest a Franței. Cala Vinas este situat la aproximativ 25 km vest de capitala Palma, și la 5 km departare de aeroportul internațional Son Sant Joan.


Porto Colom

Porto Colom

Porto Colom este considerata una dintre cele mai fermecatoare insule de pe Coasta de Est din Mallorca. Plaja principală, Cala Marçal, se afla la 500 metri de Porto Colom. Nisipul este fin şi apă limpede şi curată. Plaja are o pantă uşoară şi este foarte potrivita pentru copii. De asemenea ofera si un mic loc de joaca. Datorita faptului ca este o plaja curata si sigur, Cala Marçal a fost distinsa cu steagul albastru. Centrul vechi al orasului este cel mai frumos dintre toate centrele vechi din regiunea Mallorca si este recunoscut ca fiind cel mai bine intretinut.


Camp De Mar

Camp De Mar

Stațiune de vacanță de Camp de Mar, împreună cu orașele de Andratx, Port d'Andratx, S'Arracó, și Sant Elm, sunt principalele evoluții ale districtului municipal de Andratx pe colțul de sud-vest a insulei Mallorca extremă.