Statiuni si orase in regiunea Monastir

Orasul Monastir este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 160 km de capitala Tunis.

Statiunile si orasele din Monastir unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

MonastirObiective turistice in regiunea Monastir Oferte Monastir

Orasul Monastir

Orasul Monastir

Orasul Monastir este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 160 km de capitala Tunis. Este resedinta guvernoratului Monastir, un important aeroport si una din cele mai importante stațiuni de pe litoralul tunisian. Monastirul a fost locuit încă din timpuri imemoriale, arheologii au găsit aici aşezări berbere, un port fenician, unul cartaginez şi un oraş roman , o colonie bizantină şi în final în centru oraşului o celebră mânăstire creştină care a şi dat numele modern al localităţii, Monastir venind desigur de la Mânăstire.


Mahdia

Mahdia

Mahdia, in araba: (Al-Mahdiya), este un oras de coasta tunisian cu 37,000 de locuitori. Amplasat ca o bijuterie pretioasa între Sousse si Sfax, acest port frumos ascunde cu modestie trecutul ei prestigios şi aventuros. Proclamata capitala a Tunisiei in 921, Mahdia a fost pentru mult timp centrul luptei pentru putere intre Califul din Cairo si suveranii locali. În mod repetat atacata de nomazi, marinarii genovezi, trupe siciliene, eliberata de berberi, Mahdia a devenit cartierul general pentru piratii de Dargouth şi luptele cu cavalerii spanioli si maltezi.


Skanes

Skanes

Dacă iti place soarele, vacantele in Skanes sunt ideale pentru tine. Skanes este situata pe coasta de est a ţării, se bucură de o mulţime de zile insorite pe tot parcursul anului. Clima in Skanes este calda tot timpul anului, cu temperaturi in sezonul de vârf de 30-35 grade Celsius. Regiunea se bucură de 300 de zile de soare pe an şi Skanes este adesea lăudata din cauza lipsei de zile ploioase. Plaja Skanes se bucura de nisipul alb scaldat de o mare albastra. Cele mai multe hoteluri au propria lor plaja privată cu acest minunat nisip alb, astfel încât să puteţi face plajă şi sa va relaxati în intimitate.


Skanes Monastir

Skanes Monastir

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Tunisia, situat la aproximativ 160 kilometri de Tunis, dispune de un aeroport internațional. Dominanța orașului o constituie clădirea impozantă a mănăstirii Ribat din secolul al XVIII-lea și o moschee din secolul al IX-lea. Orașul este cunoscut mai cu seamă ca locul de naștere al primului președinte Habib Bourghuiba. O atenție deosebită merită acordată minunatului mausoleu al familiei Bourghuiba, ridicat în stil tradițional, cu două minarete și o cupolă de aur în mijloc. Portul cu corăbii și iahturi se numește Cap Monastir, iar pe plajele din împrejurimi, numite Skanes, găsim hoteluri de lux.