Statiuni si orase in regiunea North and Central Greece

Delphi, cu o populaţie de 1.500 locuitori, este unul dintre cele mai frumoase si impresionante peisaje din Grecia şi centrul lumii, în conformitate cu miturile antice. Se gaseste la poalele Muntilor Parnas. Acesta a fost locuit inca din vremuri preistorice, iar mai târziu a obţinut o mare importanţă istorică, fiind legat cu cele mai importante evenimente din istoria Greciei. Zeul Apollo şi oracolul autentic, au dominat primele forme de venerare din Delphi. El i-a învăţat pe oameni prudenţa şi modestia, care au devenit expresia cea mai etica şi paşnică a spiritului grec.

Statiunile si orasele din North and Central Greece unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

North and Central GreeceObiective turistice in regiunea North and Central Greece Oferte North and Central Greece

Kavala

Kavala

Kavala este al doilea oras ca marime din regiunea de nord a Greciei si totodata principalul port din estul regiunii Macedonia. Orasul este situat in golful Kavala, vis-a-vis de insula Thassos si este dispus in forma de amfiteatru, astfel incat intreg orasul are vedere spre mare, inclusiv restaurantele si cafenelele.


Fanari

Fanari

Fanari este o statiune din partea de nord a Greciei, pe coasta Marii Egee, la est de Keramoti.


Kamena Vourla

Kamena Vourla

Kamena Vourla este un oraș și o fostă municipalitate în Phthiotis, Grecia. Orasul a fost cunoscut anterior ca Palaiochori. Kamena Vourla este situat pe coasta de sud a Golfului Mali, la 4 km vest de Capul Knimis, care separă Golful Mali de Golful de Nord Euboean. Munții Knimis se ridica chiar la sud de orasu. Acesta este traversat de Drumul național 1, care face legătura între Atena și Salonic.


Loutra Pozar

Loutra Pozar

Loutra Pozar este un sat pitoresc din Pella, renumit pentru Izvoarele sale minerale și este o destinație specială pentru zona montana. Se află la 13 km distanță de Aridea, la 20 km de centrul de schi Kaimaktsalan și la 100 km de Salonic.


Arachova

Arachova

Arachova este un loc frumos pe pantele Muntelui Parnas, construit la o altitudine de 950 de metri. Având în vedere cele trei centre de schi din Parnassus care se află la distanță mică de Arachova, acest oras este cea mai populara destinatie de iarna în Grecia. Arhitectura traditionala, natura frumoasa și viața de noapte vie atrage mulți vizitatori la Arachova. Cum orașul se află pe drumul spre Delphi, la numai 8 km de site-ul antic, acesta devine frecventat de toate anotimpurile anului. Exista o multime de statiuni de lux, iar în regiunea apropiată de Livadi există cabane din lemn uimitoare. Datorită locației sale centrale, acest oras este o bază convenabilă pentru excursii rutiere la Itea, Galaxidi și Nafpaktos.


Karpenisi

Karpenisi

Construit la o altitudine de 1000 de metri pe versantul sudic al Muntelui Timphristos, Karpenissi este capitala și singura zonă urbană din prefectura Euritania în inima Greciei continentale. Înființată în jurul secolului 11 sau 12 d.Hr., pe o locație aleasă pentru climei sa blânda, este bogata cu tradiție istorică, situri arheologice, cult religios și frumusețea naturală uluitoare. În 1991, Euritania a fost proclamata de UNESCO una dintre cele mai curate ecologic regiuni la nivel mondial și cea mai curata din Europa, care reprezintă, de asemenea, baza pentru cercetare, deoarece este considerata ca având nivelul de poluare zero.


Delphi

Delphi

Delphi, cu o populaţie de 1.500 locuitori, este unul dintre cele mai frumoase si impresionante peisaje din Grecia şi centrul lumii, în conformitate cu miturile antice. Se gaseste la poalele Muntilor Parnas. Acesta a fost locuit inca din vremuri preistorice, iar mai târziu a obţinut o mare importanţă istorică, fiind legat cu cele mai importante evenimente din istoria Greciei. Zeul Apollo şi oracolul autentic, au dominat primele forme de venerare din Delphi. El i-a învăţat pe oameni prudenţa şi modestia, care au devenit expresia cea mai etica şi paşnică a spiritului grec.


Zagorochoria

Zagorochoria

Zagori (greacă: Ζαγόρι), este o regiune și o municipalitate în munții Pindului în Epir, în nord-vestul Greciei.


Drama

Drama

Prefectura Drama se află în partea de nord-est a regiunii de Est Macedonia Tracia. Frontierele sale nordice sunt parte a frontierei de stat cu Bulgaria în timp ce la est se află Prefectura Xanthi, la sud Prefectura Kavala și la vest Prefectura Serres. Din punct de vedere administrativ, este parte din Macedonia de Est - Tracia și este împărțita în opt municipalități, cele de la Drama, Nevrokopi, Prosotsani, Nikiforos, Paranesti, Doxato, Kalambakio și Sitagri și o comunitate, Sideronero. Cu râul Nestos trecând prin el, este înconjurat de munți cu Rhodopi la nord, Menikio și Orvilos la vest, Pangeo la sud și la est muntele Lekani . În ceea ce privește mediul natural, cu trasee culturale și de interes ecologic, poate fi caracterizată ca o prefectură cu adevărat remarcabila.


Nafpaktos

Nafpaktos

Nafpaktos (greacă: Ναύπακτος) este astăzi un oraș și un fost municipiu în Etolia-Acarnania, West Greece, Grecia; predecesorul său în perioada clasică este cunoscut în limba engleză ca Naupactus.


Naoussa Central and North Greece

Naoussa Central and North Greece

Naousa este unul dintre cele mai frumoase orașe din Macedonia construit în marginea de est a muntelui impunator Vermion și are o vedere uimitoare în frumoasa și bogata câmpie din Salonic. Este capitala provinciei cu același nume, cu o populație de 25.000 de locuitori si combina frumusețile neteda cu cele de munte, oferind o gama bogată de activități și servicii. Acesta este la 90 km de Salonic si la 510 de la Atena.


Galaxidi

Galaxidi

Istoricul Galaxidi oferă o experienta unica pentru fiecare vizitator. Acest sat vechi de construire a navelor oferă o atmosferă de insulă cu viață relaxanta. Numeroase restaurante și taverne ofera atat delicatese tradionale grecești, precum și mâncăruri locale unice și fructe de mare proaspat prinse. Cazarea este din belșug în Galaxidi. Puteți alege o pensiune intimă cu farmecul lumii vechi, un hotel modern, cu piscină sau puteti închiria o casă privată renovata pe zi, saptamana sau luna. Galaxidi este o bază excelentă pentru a vizita multe din obiectivele turistice din Grecia Centrală - cum ar fi Delphi Antic (la doar 40 de minute), Meteoria și Teba - sau peste Golful Corint în Pelloponnesus.


Kymi

Kymi

Frumosul oraș Kymi este construit pe partea de est a prefecturii Evia și se mândrește cu cel mai important port artificial din prefectura. Acesta este construit în formă de amfiteatru într-un mediu verde, cu multă apă, înconjurat de așezări tradiționale, peșteri, păduri și plaje, care creează un peisaj idilic. Kymi este construit pe un loc privilegiat, la 200 m deasupra nivelului mării, oferind o vedere panoramică la Marea Egee. Din acest motiv, este numit cu mândrie "Balconul spre Marea Egee".



Aridaia

Aridaia

Aridaía este un oraș și o fostă municipalitate în unitatea regională Pella, Grecia. A fost capitala fostei eparhii Meglen. Acesta este situat în colțul de nord-vest a unității regionale Pella, se invecineaza cu partea de sud a Republicii Macedonia și colțul de nord-est a unității regionale Florina. Suprafața sa este de 562.910 km2 de teren. Populația din Aridaia propriu-zisa este 12600, iar cea a întregii unități municipale este 20213. Cele mai mari alte orașe sunt Prómachoi (pop. 1825), Sosándra (1206), Ápsalos (1178), Loutráki (1163), Polykárpi (1071), Tsákoi (1020), Voreinó (871), și Χifianí (850). Unitatea municipală este împărțit în 17 comunități.