Statiuni si orase in regiunea Paros

Paros este cea de a treia ca mărime, între insulele arhipelagului Insulelor Ciclade, şi este cunoscută pentru extracţiile de marmură. Datorită acestora Paros a prosperat în totdeauna şi nu a avut nevoie să atragă turişti, în la fel de mare măsură ca şi vecinele sale.

Statiunile si orasele din Paros unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

ParosObiective turistice in regiunea Paros Oferte Paros

Naoussa Paros

Naoussa Paros

Frumosul sat pitoresc de pescuit din Naoussa este situat într-un golf frumos în partea de nord a Paros, ls 10 km est de capitala, Parikia. Naoussa este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase sate din Ciclade și, în ciuda dezvoltării turismului, acest sat minunat a reușit să păstreze autenticitatea, caracterul său tradițional și farmecul său, cu casele sale albe cu înflorituri mici și bisericile sale albe mici și capele, înconjurat de , piatra strazi înguste, vestibulare, asfaltate.


Insula Paros

Insula Paros

Paros este cea de a treia ca mărime, între insulele arhipelagului Insulelor Ciclade, şi este cunoscută pentru extracţiile de marmură. Datorită acestora Paros a prosperat în totdeauna şi nu a avut nevoie să atragă turişti, în la fel de mare măsură ca şi vecinele sale. În perioada clasică marmura de aici a fost folosită ca materie primă de către cei mai buni sculptori şi arhitecţi, motiv pentru care Paros a devenit izvor de materie primă pentru intreaga Grecie. Din marmură de Paros a fost făcută în secolul 2 Î.Hr, statuia lui Venus din Milo, sau stauia zeiţei înaripate a victoriei din insula Samothraki.


Parikia

Parikia

De asemenea, numit Paros Town sau Hora, Parikia este capitala Paros Grecia si are aproximativ 3.000 de locuitori. Parikia a fost construit pe același loc unde se afla orașul vechi și capitala. Acest oraș mic este centrul comercial și cultural din Paros, precum și portul principal al insulei, care servește multe alte insule. Pentru numeroasele conexiuni pe care Paros le oferă, mii de vizitatori viziteaza Parikia în timpul verii doar pentru a prinde o conexiune pentru o altă insulă.


Agia Irini

Agia Irini

Mica plajă Agia Irini este situata la câțiva kilometri sud de Parikia si este inconjurata de copaci frumosi de palmier, dând locului o atmosferă tropicală. O biserică frumoasă cu același nume se află chiar pe malul mării. Acesta este un site de vis, dar poate fi aglomerata, uneori, pentru că este într-adevăr mica. Chiar în spatele plajei este un camping foarte relaxant, aproape non-organizat, plin de palmieri și măslini și are o tavernă foarte buna care servește o mare varietate de mâncăruri tradiționale grecești. Agia Irini Beach este situata departe de drumul asfaltat și trebuie să se ajunga la ea pe o cărare.


Ambelas

Ambelas

Ambelás este un mic sat de pescuit dar minunat situat 12,5 km de orașul Paros și la 5 km de Naoussa. Acesta are o plajă de nisip mică unde vin toate bărcile de pescuit. Mai ales renumit pentru portul de pescuit și tavernele de pește delicioase, Ambelas este o alternativă frumoasă, dacă nu vrei să rămâi în orașul ocupat Naoussa. Apa este extrem de clară și în condiții de siguranță pentru copii. Nu este o plaja organizata, dar este un loc frumospentru cei care prefera locurile liniștite. Tavernele la malul mării și restaurantele tradiționale oferă unele dintre cele mai bune retete de pește din Paros. În Ambelás, sunt multe hoteluri si apartamente de cazare.


Piso Livadi

Piso Livadi

Portul de pescuit mic Piso Livadi este situat la cativa km sud de Marpissa și 19 km sud-est de Parikia. Piso Livadi a fost un sat calm mic, dar a fost transformat și intens dezvoltat în scopul de a atrage turiști. Această importantă stațiune de vacanță are multe restaurante și cafenele situate pe malul apei; este renumit pentru bucătăria sa fină greacă. Din acest mic port, excursii zilnice pentru Naxos, Ios, Santorini și Amorgos sunt organizate în mod regulat. La sud de Piso Livadi se regasesc mai multe plaje superbe, Golden Beach, considerat ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din Mediterana pentru slalom windsurfing. Marea Festivitate religioasă a acestui mic complex este celebrarea Zilei Inaltarii, timp în care sunt organizate mai multe evenimente și sunt servite fructe de mare și vin participanților.


Chryssi Akti Paros

Chryssi Akti Paros

Plaja Chrissi Akti (Coasta de Aur) este o plaja de nisip foarte mare cu ape albastre și o vedere de pe insula Drionissi, o mică insulă la sud-est de Paros. Este o plaja organizata, cu multe scoli sportive de apă, restaurante și camere de închiriat. Turistii carora nu le place windsurfingul, ar trebui să evite venirea la această plajă atunci când este vânt, dar plaja este ideală pentru cei care vor perioade cu vânt, în scopul de a rupe valurile cu placa lor de windsurfing! Chrissi Akti (Coasta de Aur), a fost distins cu steagul albastru al Uniunii Europene.


Drios

Drios

Satul Drios este situat la 25 de kilometri sud-est de capitala Parikia, pe insula Paros. Este un mic sat pitoresc de pescari și în ultimele decenii s-a orientat catre turism. Portul pitoresc găzduiește multe bărci de pescuit, precum și mai multe restaurante și cafenele.


Dryos

Dryos

Drios este un mic sat de pescuit situat pe coasta de est a orașului Paros și înconjurat de multe sate de nisip frumoase. Acesta este un alt sat de pescuit mic a insulei. Există un șir de restaurante specializate în pește și sub ele este portul pitoresc. Privind de la sat se poate vedea insula nelocuită Drios.



Alyki

Alyki

Aliki este un sat de coastă frumos cu un port pitoresc, situat la 13 km sud de Parikia. Acesta este unul din locurile care a cunoscut un flux de turisti imens în ultimii ani. Cei mai mulți turiști cauta linistea si caldura care o ofera Aliki. Chiar și în timpul sezonului de varf în care numărul de turisti este foarte crescut, satul păstrează caracterul traditional. Localnicii se evidentiaza pentru bunătatea lor și inima deschisă. Aliki are mare grijă de gurmanzi, ca urmare, vor fi foarte multumiti de taverne tradiționale și restaurantele ale căror proprietari dezvolta propriile produse, în scopul de a oferi cele mai bune feluri de mâncare. Satul este cea mai mare parte recomandat pentru vacanțe de familie, datorită plajei de nisip și tavernele de pește. În timpul lunilor de vară, plajele din jurul Aliki sunt locuri preferate pentru windsurfers. Există, de asemenea, multe golfuri mici, ideale pentru intimitate totala si relaxare. Este demn de menționat faptul că un muzeu de folclor cicladic poate fi vizitat în suburbiile din Aliki. Acest muzeu găzduiește exponate lucrate manual și miniaturi de nave sau de monumente importante, ilustrând interesant tradiția Insulelelor Ciclade.


Parasporos

Parasporos

Parasporos este situat la sud de Parikia, capitala Paros, alături de un camping, care este motivul pentru care este de multe ori foarte aglomerat. Este o plaja mare cu ape de smarald și nisip auriu. Câteva baruri pe plajă sunt disponibile pe plajă și organizează câteva petreceri în timpul verii, cu dans și băutura toată noaptea. La Parasporos Beach se poate ajunge cu autobuzul local, care oprește în apropiere de plaja sau cu masina privata pe un drum bun asfaltat ce duce la ea. Plaja este bine semnalizata inca din oraș. Dacă luați prima curba puteți să vă parcați deasupra plajei, în caz contrar există o a doua curba cu un parc auto la același nivel.


Santa Maria

Santa Maria

Santa Maria este situat în apropiere de Naoussa, în Plastira Bay și este o zonă de coastă lungă împărțită în două plaje de nisip moale, de aur care oferă o vedere frumoasă de pe insula Naxos și apele de smarald limpezi. Prima este cunoscuta sub numele de Santa Maria Camping din cauza site-ul din apropiere. Amândoua sunt cu fata spre Aliki Bay. A doua este la aproximativ un kilometru dincolo de prima și se afla pe partea dreapta a drumului. Este un golf frumos, cu vederi bune.



Krios

Krios

Krios este o plajă frumoasă situata foarte aproape de centrul Parikia, la doar 2 km distanță. Este o plaja lunga de nisip, cu ape cristaline, care sunt înconjurate de un golf și sunt bine protejate de vânturile puternice de vara. Plaja este bine organizata cu umbrele și terasă la soare și are taverne mici, care servesc mâncare și băuturi. Krios are o priveliste deosebita a orasului Parikia și a peisajului înconjurător. Accesul este foarte usor cu transportul public și veți găsi, de asemenea, o zonă mare de parcare, lângă plajă. La o distanta mica, există alte plaje frumoase și, de asemenea, mai multe hoteluri si camere de inchiriat pot fi găsite în regiune.


Lefkes

Lefkes

Unul dintre cele mai frumoase sate din Paros, Lefkes este situat în partea centrală a Parosului, la 11 km sud-est de Parikia. Lefkes are 500 de locuitori și este construit la o altitudine de 300 de metri deasupra nivelului mării, pe un deal plin de verdeață acoperit cu măslini și pini și oferă o priveliște uluitoare de Insula Naxos. Acest sat frumos folosit pentru a fi capitala Paros în timpul Evului Mediu este plin de mici case tradiționale vopsite în alb, amestecate cu arhitectura venetiana, biserici minunate datand din secolul 15, morile de vânt văruite în alb și coloanele frumoase. Farmecul și frumusețea Lefkes sunt încă neatinse de turismul de masă, ceea ce ajuta la menținerea autenticitatatii acestuia. Biserica Agia Triada (Sfânta Treime) este biserica principală a satului. Aceasta este o frumoasa biserica bizantina din marmura alba si fina, sclipind în soare. Icoane bizantine rare și valoroase sunt adăpostite în această biserică și merită văzute. În Lefkes sunt, de asemenea, Muzeul de Artă Populară, care prezintă diverse instrumente locale și îmbrăcăminte și Muzeul de Folk a Culturii Egee. Din acest sat minunat, Dumul bizantin, o cărare pavată, datând din perioada bizantină, duce la satul Prodromos și se termină la mare.