Statiuni si orase in regiunea Pelion

Agios Ioannis este la doar 5 km de la Mouresi, situat într-un loc deosebit de idilic, iar aceasta este una dintre cele mai renumitele destinații turistice din Pelion în timpul verii și nu numai. Frumoasele si marile plaje premiate cu steag albastru, cu pietricele mici, este principalul motiv pentru dezvoltarea turistică semnificativă a localității.

Statiunile si orasele din Pelion unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

PelionObiective turistice in regiunea Pelion Oferte Pelion

Volos

Volos

Volos este un orăşel de provincie, situat pe marginea golfului Pagastic. Centru industrial şi port comercial cu activităţi îndreptate în special spre industrii şi comerţul cu fructe, Volos este însă şi o staţiune balneară agreabilă. Muzeul din Volos este extraordinar de interesant, câteva dintre colecţiile sale fiind considerate unice în lume. Pietrele funerare, plăci rectangulare de marmură aşezate deasupra frontoanelor, aşa cum se obişnuia în antichitate, sunt nu numai remarcabile din punct de vedere artistic dar şi veritabile documente istorice.


Agios Ioannis Pelion

Agios Ioannis Pelion

Agios Ioannis este la doar 5 km de la Mouresi, situat într-un loc deosebit de idilic, iar aceasta este una dintre cele mai renumitele destinații turistice din Pelion în timpul verii și nu numai. Frumoasele si marile plaje premiate cu steag albastru, cu pietricele mici, este principalul motiv pentru dezvoltarea turistică semnificativă a localității.


Pelion Kala Nera

Pelion Kala Nera

Satul de coastă Kala Nera, este unul dintre cele mai fermecătoare și frumoase sate din tot Pelionul. Acesta are o plajă de nisip minunata, care este perfecta pentru lenevit în timpul lunilor de vară. Cu aceasta atmosfera prietenoasa si primitoare, Kala Nera este unul dintre cele mai bune destinatii din Pelion spre care vă puteți îndrepta.


Pelion Tesalia

Pelion Tesalia

Pelion este un munte în partea de sud-est a Tesaliei, în centrul Greciei, formând o peninsulă sub formă de cârlig între Golful Pagasetic și Marea Egee. Vârful cel mai înalt, Pourianos Stavros, are altitudinea de 1624 metri.


Portaria

Portaria

Portaria în Pelion (Pilio) este una de cele mai frumoase, interesante și unice sate tradiționale din această regiune din Grecia Centrală. Cu frumusetea sa uimitoare naturala, apele de izvor proaspete, vile tradiționale impresionante și cărari pietruite, Portaria este cu siguranță unul dintre puținele locuri unde puteți găsi liniște și frumusețe chiar în inima Greciei.


Tsagarada

Tsagarada

Probabil cel mai faimos sat din Pelion este Tsagarada. De asemenea, este unul dintre cele mai mari și este foarte popular cu vizitatori pe tot parcursul anului. În timpul verii, există frumoase plaje de nisip curate, iar în timpul iernii este, desigur, celebrul centru de schi din Agriolefkes în apropiere de satul Chania.



Pelion Platanias

Pelion Platanias

Satul de pescuit Platanias se află în partea din față a plajei uimitoare si lungă, întinsă Platanias. Aceasta plaja cu nisip auriu uimitoare este ideala pentru o baie linistita, inconjurata de pietricele. Aproape de plajă există un loc de campare și portul mic oferă legături regulate spre insula Skiathos în timpul verii. De acolo, un drum de coastă duce la plaja de nisip Mikro uimitoare cu apa cristalina.



Pelion Chorto

Pelion Chorto

Chorto (sau Horto) este un mic sat la malul mării în partea de sud a Peninsulei Pelion. La o distanță de 46 km de la Volos, Chorto este situat în partea interioară a Pelionului, pe coastele Golfului Pagasetic, la mijlocul distanței dintre Argalasti și Milina. Săpăturile arheologice au arătat că Chorto a fost locuit încă din perioada lui Homer. De fapt, golful Chorto a fost un port aglomerat de triburile locale antice. In vremurile bizantine, satul a fost numit Chortokastro, iar numele său actual a fost, probabil, dat în vremurile venețiene din lumea chortus, ceea ce înseamnă grădină palidă. Din secolul al 19-lea până în 1950, Chorto a fost un important centru comercial pentru produsele agricole care au fost produse în regiune. Din 1970, turismul s-a dezvoltat și astăzi este un loc minunat de familie pentru vacanța de vară.


Afyssos

Afyssos

Afissos este o statiune de vara mică și minunată la aproximativ 25 km de Volos. Se gaseste, din punct de vedere geografic, în partea de sud a Muntelui Pelion, construit în formă de amfiteatru cu vedere la Golful Pagasetic. Acest sat de pescuit s-a dezvoltat un pic în ultimii ani, cu taverne delicioase în port și hotelurile de familie, dar nu a pierdut deloc din farmecul tradițional. Înconjurat de verdeață luxuriantă, Afissos este un loc frumos de familie. Mitologia spune ca Jason si argonautii au făcut o oprire aici pentru apă, înainte de a începe călătoria lor pe termen lung la Colhis. Regiunea din jurul Afissos are multe plaje de nisip, parțial organizate și parțial izolate, inclusiv Kallifteri, Lagoudi, Ambovos. Afissos este, de asemenea, o bază bună pentru excursii în partea de sud a Pelion.


Pelion Agios Dimitris

Pelion Agios Dimitris

Agios Dimitrios este un sat situat în partea de est a Pelionului și este cocoțat la o altitudine de 300 m. Satul este înconjurat de vegetație verde densă și oferă o vedere incredibilă la mare. Agios Dimitrios este situat la aproximativ 60 km de orașul aglomerat Volos. Este un sat traditional care are mai multe căi pavate mici căptușite cu multe case si vile tradiționale și oferă oportunități frumoase pentru mersul pe jos.


Pelion Afisos

Pelion Afisos

Afissos este o statiune de vara mică și minunată la aproximativ 25 km de Volos.Din punct de vedere geografic se gaseste în partea de sud a Muntelui Pelion, construit în formă de amfiteatru cu vedere spre Golful Pagasetic. Acest sat de pescuit s-a dezvoltat un pic în ultimii ani, cu taverne delicioase în port și hotelurile de familie, dar nu a pierdut deloc farmecul tradițional. Înconjurat de verdeață luxuriantă, Afissos este un loc frumos de familie. Mitologia spune că Jason și argonauții au făcut o oprire acolo pentru apă, înainte de a începe călătoria lor spre Colhis. Regiunea din jurul Afissos are multe plaje de nisip, parțial organizate și parțial izolate, inclusiv Kallifteri, Lagoudi, Ambovos. Afissos este, de asemenea, o bază bună pentru excursii în partea de sud a Pelionului.


Pelion Katigiorgis

Pelion Katigiorgis

Katigiorgis este un loc de pescuit mic pe latura de sud a Pelionului. Înconjurat de verdeață luxuriantă și dealuri joase, Katigiorgis are taverne de pește delicioase și câteva unitati de cazare. Plaja este mică dar curată și oferă o vedere frumoasă la Marea Egee. La o distanta mica de Katigiorgis, există o fermă de cai, care ofera plimbari cu cai în natura frumoasa. Acest mică așezare de plaja este situat la 68 km sud-est de Volos și 10 km de Platanias. Alte plaje apropiate de Katigiorgis sunt Theotokos, Lyri, Vromoneri și Mourtias.


Pelion Lafkos

Pelion Lafkos

Satul medieval din Lafkos are un gradină cu copaci înalți frumosi. Ramasitele de un fort și morminte din secolul al 4-lea î.Hr. au fost găsite în zona Chontri Amos. Lafkos prezintă cu mândrie trei bazilici impresionante ale Genessios tis Theotokou, exemplu minunat de arhitectură ecleziastica din Pelion.


Pelion Horefto

Pelion Horefto

Horefto este un sat pitoresc într-un cadru excelent, înconjurat de copaci. Plaja este frumoasa și o carare, la nord de sat conduce la două plaje îndepărtate, Parissena și Analipsi.


Pelion Lefocastro

Pelion Lefocastro

Lefokastro este un cătun de coastă pitoresc fermecător în Golful Pagasitic, la 6 km de Argalasti și 34 km de Volos. Acesta oferă cadrul perfect pentru o vacanță de relaxare și pașnică. Un pic mai departe de cătun sunt ruinele castelului medieval, unde se poate face o plimbare si veți găsi cele 9 biserici bizantine din sat, micul pod arcuit, care este datat din 1891 și fântâna de marmură.


Pelion Potistika

Pelion Potistika

În zona Xinovrisi (municipiul Argalasti), Potistika este un paradis natural cu magnifice plaje de nisip de mari dimensiuni, cu ape curate albastre, combinate cu verdele muntelui. Blocuri de piatră decoreaza peisajul si da locului o atmosferă naturală și sălbatica.