Regiuni si statiuni in Portugalia

Regiunile si statiunile din Portugalia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Statiuni si orase in regiunea Madeira

Funchal Madeira

Funchal Madeira

Funchal este capitala Insulelor Madeira din Portugalia. A fost fondat de João Gonçalves Zarco in 1421 si ridicat la rangul de oras de catre regele portughez Manuel I in 1508. In secolul XVI, Funchal a fost un important punct de tranzit intre Indii si Lumea Noua, si era considerat a fi un loc cu bunastare. A fost si punctul de plecare al zaharului si vinului de Madeira. Intre 1892 si 1905, Portugalia a emis o serie de timbre postale cu inscriptia "Funchal", dar a revenit la denumirea de Madeira.


Madeira

Madeira

Madeira (din portugheză madeira, însemnând lemn) este un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Constând din două insule locuite (Madeira și Porto Santo) și trei insule nelocuite, formează împreună cu Ilhas Selvagens (Insulele Sălbatice) Regiunea Autonomă Madeira cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la aproximativ 580 km de coasta africană și la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei. Madeira constitutuie o regiune ultraperiferică a Uniunii Europene.


Canico

Canico

Caniço este o parohie civila in municipalitatea Santa Cruz, in insulele Madeira. Localitatea a fost ridicata la statutul de oras in anul 2005. Populatia orasului la ultimul recensamant era de 11.586 locuitori, avand o densitate de 965.5 locuitori/km patrat si o suprafata de 23 km patrati.Caniço este conectat la expansiunea urbana a Funchal-ului si la fel ca si Calheta, acesta este mai mare decat orasul de resedinta al municipalitatii. Orasul Funchal se afla in partea de vest, la 6 km de Caniço. Asezarea este inconjurata de doua rauri, unul mai scurt in vest si unul mai lung in est.Statiuni si orase in regiunea Regiunea Lisabona

Lisabona

Lisabona

Inima oraşului este „Baixa” sau "Oraşul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge şi Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al oraşului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém, etc. „Mănăstirea Jerónimos” şi „Turnul Belém” din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Cele mai importante industrii active în Lisabona sunt cele ale oţelului, textilă, chimică, ceramică, construcţiei de nave şi a pescuitului. La sfârşitul sec.


Costa De Caparica

Costa De Caparica

Costa de Caparica este un oras portughez, situat în municipalitatea Almada de-a lungul coastei de vest a districtului Setúbal. În 2011 populația era de 13.418 locuitori, avand o suprafață de 10,18 km². Din decembrie 2004, Costa de Caparica a fost desemnat oraș în ierarhia urbană a Portugaliei.


Setubal

Setubal

Setubal este situat la circa 40 de kilometri sud de Lisabona, şi se numără printre cele mai importante porturi din Portugalia. Setubal este o aşezare antică ale cărei origini plutesc într-un aer de legendă.


Praia Grande Sintra

Praia Grande Sintra

Așa cum sugerează și numele său, aceasta este o plajă mare și larga și este un favorita printre surferi și bodyboarderi și a devenit o gazdă regulată de evenimente de campionat în aceste sporturi. La nordul extrem de Praia Grande se află una dintre cele mai mari piscine cu apă sărată din Europa, cu o lungime de peste 100 de metri și deținută de Hotelul das Arribas. Și, ca o atracție suplimentară, faceți o vizită la fosilele dinozaurilor care se găsesc pe faleza sudică a plajei, cu un pat care conține o secvență ușor identificabilă a unsprezece pași de dinozaur.


Obidos

Obidos

Satul medieval Óbidos, în zona Leiria, este renumit în special pentru castelul său arab, spectaculos, una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei și inelul său de ziduri medievale. Dacă aveți șansa de a vizita Óbidos, cel mai bun lucru este să intrați în orașul fortificat prin ușa Santa Maria pentru a aprecia cu adevărat gama impresionantă de gresie azulejo din secolul al XVIII-lea. Odată ajuns în interior, fiți pregătiți să vă plimbați și să fiți uimiți de fațadele albe strălucitoare și de mirosul plin de bougainvillea. Nu uitați să vizitați Capela São Martinho, Biserica parohială Santa Maria și Biserica Senhor da Pedra.


Sesimbra

Sesimbra

Sesimbra este o municipalitate din Portugalia, în districtul Setúbal, situată la poalele Serra da Arrábida, un lanț muntos între Setúbal și Sesimbra. Datorită poziției sale deosebite în Golful Setúbal, lângă gura râului Sado și a portului său natural, este un oraș pescăresc important. Sesimbra este una dintre cele mai bune stațiuni de plajă din Portugalia. Orașul este adorat de portughezii care merg în regiune pentru vacanțe, atrași de linia de coastă curată, atmosfera socială și fructele de mare proaspăt gătite. În afară de plajele frumoase și mâncărurile delicioase, există multe de făcut în regiunea Sesimbra. Există trasee de drumeții / ciclism prin Serra da Arrabida, surfing pe Costa da Caparica, caiac sau excursii cu barca de-a lungul coastei dramatice și unele dintre cele mai bune scufundări din Portugalia. În ceea ce privește excursiile de o zi, există promontoriul Cabo Espichel, portul aglomerat din Setubal sau plajele paradisiace din Peninsula Tróia. Aceste atracții și activități turistice variate fac din Sesimbra o excursie plăcută de o zi de la Lisabona, care este la doar 45 de minute distanță cu autobuzul. Sesimbra este o destinație fantastică dacă doriți o vacanță portugheză autentică, care combină plaje minunate cu o gamă largă de obiective turistice și activități.


Sintra

Sintra

Sintra este un oras in municipalitatea Sintra, Portugalia, localizat in subregiunea Marea Lisabona, regiunea Lisabona. Orasul este incadrat in patrimoniul mondial al UNESCO datorita arihitecturii sale in stil romantic din secolul 19. Sintra are o populatie de 33.000 locuitori conform ultimului recensamant. Localitatea a devenit o majora atractie turistica cu multe excursii de o zi facute aici de catre cei veniti in Lisabona. Atractiile locale includ Palatul Pena si Castelul dos Mouros, construit in secolul 8 sau 9 si reconstruit in secolul 19, oferind o vedere ce-t taie respiratia asupra Parcului Natural Sintra-Cascais si asupra Palatului National Sintra, aflat in oras, fiind fosta resedinta de vara a regilor Portugaliei.


Vimeiro

Vimeiro

Vimeiro este o parohie (parohie civilă) din municipiul Lourinhã din vestul central al Portugaliei. Se află în districtul Lisabona. Populația în 2011 era de 1.470, într-o suprafață de 7,08 km². Vimeiro a fost locul bătăliei de la Vimeiro din 1808, unde forțele britanice sub ducele de Wellington i-au învins pe francezi, punând capăt primei invazii franceze din Portugalia. Un monument a fost dedicat în Vimeiro la 21 august 1908, la 100 de ani de la bătălie, de Manuel al II-lea al Portugaliei.


Queluz

Queluz

Queluz este un oraș din municipiul Sintra, pe Riviera portugheză, în zona metropolitană Lisabona din Portugalia. Este renumit ca reședință a Palatului Național Queluz, palatul de agrement al secolului al XVIII-lea al Familiei Regale Portugheze, precum și instituții notabile precum Școala Portugheză de Artă Ecvestră.
Montijo

Montijo

Pe malul stâng al Tagului, orașul Montijo se află la câteva minute de Lisabona, dar cu un caracter care va face capitala să se simtă o viață departe. Puțini turiști ajung în Montijo; este doar o comunitate placidă, asemănătoare unui sat, cu baruri, unde puteți obține un bico pentru 50 de cenți. Există o biserică veche fermecătoare în centru și, pe măsură ce vechea industrie a orașului a dispărut, acestea au fost înlocuite de muzee care arată cum oamenii trăiau din apă și pământ. Lisabona rămâne la doar câteva minute peste râu, fie prin podul Vasco da Gama, record, fie prin serviciul de feribot, pentru o călătorie turistică pe care nu o veți uita curând.


Palmela

Palmela

Palmela este un oraș tradițional portughez care este situat sus pe dealurile Serra da Arrabida. Din această poziție de comandă se află Castelo de Palmela, o puternică fortificație, precum și centrul istoric religios pentru Ordinul Santiago. Sub castel, străzi pietruite șerpuiesc pe dealul abrupt, prin fermecătorul centru istoric din Palmela.
Almada

Almada

Almada este un oraș și un municipiu din Portugalia, situat la marginea sudică a râului Tajo, pe partea opusă a râului de Lisabona. Cele două orașe sunt conectate prin podul 25 de Abril.


Bombarral

Bombarral

Bombarral este situat într-o regiune geografică privilegiată în partea de sud extremă a districtului Leiria, în centrul regiunii turistice occidentale (portugheză: Região de Turismo do Oeste), la 75 de kilometri de Lisabona și la 20 de kilometri de Oceanul Atlantic. Municipalitatea este limitată la nord de municipalitățile Óbidos, la nord-est de Caldas da Rainha, la sud-est de Cadaval și la vest de Lourinhã. Bombarral este situat pe o câmpie aluvială fertilă, cu o topografie ușoară a câmpiilor joase.


Colares

Colares

Colares este o parohie civilă de-a lungul coastei municipiului Sintra. Parohia civilă este situată pe coasta de vest a Portugaliei și este marcată de întinderea extremă vestică a Europei: Cabo da Roca. Acesta conține așezările Almoçageme, Atalaia, Azenhas do Mar, Azóia, Colares, Eugaria, Gigarós, Mucifal, Penedo, Praia das Maçãs și Ulgueira.


Torres Vedras

Torres Vedras

Micul oraș Torres Vedras este situat la aproximativ o oră la nord de Lisabona și la câțiva kilometri spre interior. Deși nu izbucnește imediat de caracter, există câteva atracții demne de văzut, dintre care multe sunt concentrate în amestecul de străzi pietruite care curg de la castel. Acesta este, de asemenea, un oraș cu o istorie lungă și bogată.Oeiras

Oeiras

Oeiras este unul dintre cele mai dezvoltate si importante centre economice din Portugalia și Europa. Oras de coasta ce face parte din aglomerația urbană a Lisabonei, situat la 16 km de capitală si fiind al cincilea cel mai dens populat oras din Portugalia.Amadora

Amadora

Amadora este un municipiu și oraș urbanizat din nord-vestul zonei metropolitane Lisabona și la 10 km de centrul Lisabonei. Populația în 2011 era de 175.136, într-o suprafață de 23,78 km² (9,2 mile pătrate). Este cel mai dens municipiu din Portugalia.


Statiuni si orase in regiunea Algarve

Albufeira

Albufeira

Albufeira este un oras in Portugalia, centrul municipalitatii cu acelasi nume. Este o importanta destinatie turistica datorita amplasarii sale in zona de coasta. Orasul are o populatie de 13.646 locuitori si se situeaza la 250 km de Lisabona si este foarte aproape de Castelul Paderne. Albufeira este unul din principalele resorturi turistice din zona cu facilitati incluzand un port de iahturi, golfuri si nenumarate hoteluri, restaurante si baruri pentru fluxul anual de turisti. Orasul a devenit un centru turistic in anii '60 si s-a dezvoltat inca de atunci pe dealurile din imprejurimi, ajungand astazi sa aiba o capacitate de cazare suficienta pentru cei 5 milioane de turisti asteptati aici in fiecare an.


Quarteira

Quarteira

Quarteira, ca asezare, dateaza inca din timpul romanilor cand imparatul Dinis a acordat acest privilegiu locatiei in anul 1297 iar in anul 1999, Quarteira a primit statutul de oras. Dintr-un sat simplu de pescari, Quarteira a devenit unul dintre cele mai importante centre turistice ale regiunii Algarve, fiind o statiune faimoasa pentru plajele sale cu nisip auriu, pestii sai si faleza sa cu palmieri.


Lagos

Lagos

Lagos este un orasel si o municipalitate aflata la gura de varsare a raului Bensafrim si se intinde dealungul tarmului oceanului Atlantic in regiunea Algarve. Oraselul Lagos are o populatie aproximata la 19.000 de locuitori si este un oras turistic si istoric al Portugaliei. Majoritatea populatiei locuieste dealungul liniei de coasta si lucreaza in domeniul turismului si al serviciilor. Regiunea interioara este destul de slab populata, majoritatea oamenilor lucrand in domeniul agricol si forestier. Lagos este unul dintre cele mai vizitate orase din regiunea Algarve si din Portugalia, datorita unei mari varietati de plaje, baruri, cluburi, restaurante si hoteluri.


Portimao

Portimao

Portimao este un oras portughez localizat in districtul Faro, regiunea Algarve pe coasta sudica a Portugaliei, ce a mai fost cunoscut in trecut si ca Vila Nova de Portimão. A fost desemnat cu titulatura de oras in anul 1924 si de atunci a devenit cunoscut drept Portimao. Orasul are o populatie de 41.000 de locuitori si impreuna cu Faro, sunt cele mai populate orase din regiunea Algarve.


Algarve

Algarve

Supranumita Pamantul Eternei Primaveri, zona Algarve este o destinatie preferata de turisti pentru plajele curate, apele nepoluate si clima placuta in orice anotimp. Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, aproximativ 200 km de tarm. Zona este atractiva pentru persoane care nu iubesc turismul de masa si prefera statiunile cochete cu turisti mai selectivi.


Armacao De Pera

Armacao De Pera

Armação de Pêra este un parohie portugheză din municipiul Silves. Si-a câștigat numele din instrumentul de pescuit (armacao) a fost îngrijit pentru o prinde peștii de ton.


Praia Da Rocha

Praia Da Rocha

Praia da Rocha (Plaja cu stanci) este doar una (desi cea mai mare) dintre statiunile dealungul coastei Portimao. Se afla in imediata apropriere a portului din Portimao. Statiunea ofera o minunata plaja, laudandu-se cu nisipul ei auriu pe care te astepti sa il gasesti pe orice plaja din zona Algarve. Plaja nu este doar lunga dar este si destul de lata astfel incat, chiar si in varf de sezon, este destul de mult loc pentru toti turistii sositi in Praia da Rocha. Are o alee de lemn pe toata intinderea plajei, cu o vasta selectie de cafenele si restaurante in spatele ei, usurand astfel accesul la toate facilitatile zonei si este un loc minunat sa gusti din traiul in zona de plaja din regiunea Algarve.


Alvor

Alvor

Alvor este un oras in regiunea Algarve, Portugalia. Turismul este foarte dezvoltat in aceasta zona, datorita climatului cald intalnit aici. Cu toate ca s-a dezvoltat dealungul timpului, Alvor a reusit sa pastreze nemodificate stradutele inguste care dau farmecul orasului. Multe dintre aceste strazi gazduiesc astazi baruri, cluburi cu muzica live si diferite tipuri de restaurante.


Monte Gordo

Monte Gordo

Monte Gordo este un oras mare, prevazut cu strazi largi spectaculoase. Cladirile inalte de apartamente si hoteluri sunt trasaturi caracteristice in peisaj dar acestea nu schimba perceptia asupra orasului deoarece acesta este foarte mare si foarte bine intins. Drumul principal din Monte Gordo, separa plaja si promenada de restul orasului. Pe partea de oras a drumului sunt aliniate diverse magazine, cafenele,baruri si restaurante iar pe parte opusa se gaseste aleea cu palmieri si bancute si plaja cu nisip auriu ce se defasoara in fata acesteia. Plaja este dotata cu numeroase baruri, restaurante si chiscuri servind diversele nevoi ale turistilor.


Praia Da Luz

Praia Da Luz

Praia da Luz este un orășel mic și plăcut situat pe uimitoarea coastă vestică a Algarvei. Luz stă în jurul unui golf de nisip glorios și combină un climat minunat, mâncare delicioasă și o ambianță primitoare, pentru a crea destinația perfectă pentru o vacanță relaxantă pe plajă. Praia da Luz a fost inițial un sat pescăresc, fiind adăpostit de ferocitatea Atlanticului de impunătorul cap de bazalt Rocha Negra. Astăzi, turismul a înlocuit pescuitul, dar din fericire această transformare nu a scăzut farmecul Luz. Dezvoltările turistice întinse care se întind pe dealuri sunt elegante și îngrijite, în timp ce restaurantele rămân în proprietatea familiei și se specializează în mâncăruri regionale delicioase. Pentru o vacanță, Praia da Luz are o atmosferă primitoare și prietenoasă cu familia și oferă o secțiune surprinzător de largă de restaurante, cafenele și baruri pe plajă. Luz poate fi tacut și liniștit, dar este la doar 5 km de orașul principal Lagos, cu magazinele sale extinse, centrul istoric și viața de noapte plină de agitatie.


Ferragudo

Ferragudo

Atractivul sat pescăresc Ferragudo a făcut o treabă bună evitând dezvoltarea angro care a afectat o mare parte din această parte a Algarvei. Acest lucru este și mai impresionant, având în vedere locația sa la gura estuarului Rio Arade, chiar peste apă de la punctele turistice Portimão și Praia da Rocha. Este o minune cum satul și-a păstrat o mare parte din farmecul său tradițional, având în vedere vecinii săi întinși și locația excelentă. Pentru a-l descrie, o bijuterie ascunsă poate merge prea departe, dar, pe măsură ce planează pe marginea radarului turistic, rămâne în mare parte neatinsă.


Manta Rota

Manta Rota

Manta Rota este o mică stațiune la malul mării, la vest de Monte Gordo și de orașul de frontieră Vila Real de Santo Antonio. Plajele frumoase cu nisip de la Manta Rota fac parte din parcul natural mai mare Ria Formosa.


Olhos De Agua

Olhos De Agua

Olhos de Agua este un încântător oraș pescăresc portughez, situat în inima frumoasei Algarve. Acest oraș liniștit este centrat în jurul unui golf cu nisip, unde bărcile de pescuit sunt ancorate pe nisipurile aurii, iar pescarii bătrâni își îngrijesc plasele în colibele care se întind pe mal. Olhos de Agua nu a scăpat în totalitate de boom-ul turismului și înconjura orașul sunt numeroase mega-complexe hoteliere, dar centrul Olhos de Agua reușește încă să-și păstreze farmecul plăcut și primitor. Atmosfera și ambianța discretă sunt motivul pentru care atât de mulți turiști se întorc anual și fac orașul fantastic pentru familii sau pentru cei care doresc o vacanță relaxantă pe plajă. Pentru o vacanță, Olhos de Agua oferă plaje remarcabile și o mare varietate de restaurante și baruri, în timp ce vă relaxați sub climatul glorios al Algarvei. Olhos de Agua este destinația ideală dacă sunteți în căutarea unei vacanțe calme și relaxate, dar doriți totuși să fiți aproape de agitația marilor orașe staționale; Albufeira este la doar 4 km distanță, iar Vilamoura este la 14 km la est.


Burgau

Burgau

Satul pescăresc Burgau este situat pe coasta dintre Lagos și Sagres. La fel ca o mare parte din vestul Algarve, micul sat pescăresc a fost în mare parte nedescoperit de industria turismului până în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că a scăpat în mare măsură de dezvoltarea nepatică care distruge o mare parte a coastei centrale. Satul s-a răspândit oarecum din centrul vechi, dar noua unitate de vacanță este în mare parte mică și inofensivă, chiar dacă este puțin lipsită de farmec.


Salema

Salema

Destinația perfectă de vacanță pe tot parcursul anului, Salema este un sat de pescari mic și somnoros, cu o frumoasă plajă de nisip pe coasta însorită de sud a Portugaliei. Sperăm că vacanțele în Salema sunt calme, unde veți găsi ritmul vieții încetinindu-vă pe măsură ce vă relaxați în vacanța însorită în orice perioadă a anului. În Salema, localnicii prietenoși și turiștii se amestecă fericiți, în timp ce pescarii care își aduc captura în fiecare dimineață sunt doar celebrități! Unul dintre cele mai bune lucruri din orice zi din Salema este privirea bărcilor de pescuit care vin și pleacă, iar tractorul le târăște spre și de pe malul mării. Salema, în Parcul Național Costa Vicentina, este un loc unde puteți rătăci, relaxați-vă și bucurați-vă de cafenele, un loc pentru a lăsa timpul să se îndepărteze încet. Salema este relaxată. Salema este liniștit și liniștit. Salema este un loc minunat pentru a vă bucura de o vacanță de lux pe tot parcursul anului.


Vilamoura

Vilamoura

Vilamoura este o statiune si port, situata in municipalitatea Loulé, Algarve, aproape de orasele Quarteira, Loulé si Albufeira. Vilamoura este o statiune cosmopolita completa, care ofera turistilor toate facilittaile necesare unei vacante de vara relaxanta. Zona portuara este principalul centru de activitati al statiunii, aici aflandu-se cel mai multe restaurante, baruri si magazine.


Carvoeiro

Carvoeiro

Carvoeiro sau mai cunoscut Praia de Carvoeiro (cu toate ca acesta din urma nu este o denumire formala) este parohie a municipalitatii portugheze Lagoa, apartinand de regiunea Algarve. Asezarea se situeaza la 5 km de orasul Lagoa, avand o suprafata de 14.12 km patrati si un numar de 2784 locuitori. S-a creea unitate de administratie locala secundara in anul 1985 si a capatat statutul de oras in aprilie 2001.


Tavira

Tavira

Tavira este un oras frumos si elegant din Portugalia, cu multe aspecte suprarealiste. Vizitatorii pot fi iertati pentru ca uita unde sunt sau chiar in ce an sunt, atunci cand intra in acest oras pescaresc al regiunii Algarve. Intre secolele 8 si 13, Tavira a fost sub conducere araba pana cand a fost cucerita de catre cavalerii ordinului Santiago,in anul 1242.


Statiuni si orase in regiunea Cascais

Orasul Cascais

Orasul Cascais

Cascais este un oras amplasat in zona de coasta a municipalitatii Cascais, la 30 km vest de Lisabona, cu aproximativ 35.000 de locuitori. Este o suburbie cosmopolita a capitalei Portugaliei si una dintre cele mai bogate municipalitati din aceasta tara. Fostul sat pescaresc si-a castigat faima ca resort pentru familia regala portugheza, la sfarsitul secolului 19, inceputul secolului 20. In zilele noastre Cascais este un popular centru de vacanta, atat pentru turistii portughezi cat si pentru turistii straini. Este localizat pe coasta Estoril (numita dupa localitatea cu acelasi nume), in subregiunea numita Marea Lisabona.


Estoril

Estoril

Estoril este o localitate resort la malul marii si o parohie a municipalitatii portugheze Cascais. Zona de coasta a Estorilului este apropriata de Lisabona, capitala tarii. Incepe de la localitatea Carcavelos, la 15 km de Lisabona si se intinde pana la Guincho, adesea cunoscuta ca si Coasta de Estoril-Sintra sau Coasta de Lisabona. Vechiul oras era compus din cateva cartiere dealungul coastei, numite de la est la vest: São Pedro do Estoril, São João do Estoril, Santo António do Estoril si Monte Estoril, impreuna cu alte cateva cartiere in interiorul continentului.


Statiuni si orase in regiunea Regiunea Porto

Porto

Porto

Porto (portugheză: Porto, populație 263.000, cu 1.200.000 în zona metropolitană) este al doilea oraș în mărime și importanță din Portugalia. Este situat în nordul țării, la nord de râul Douro, aproape de coasta Oceanului Atlantic. Țara și vinul de Porto (portugheză: Vinho do Porto) și-au luat numele de la orașul Porto. Locuitorii Porto-ului și-au spus tripeiros, nume care este în uz și astăzi.


Statiuni si orase in regiunea Centro Region

Fatima

Fatima

Fatima este un orasel in Portugalia, faimos pentru aparitiile unor figuri religioase raportate aici in anul 1917. Orasul are o populatie de 7.756 locuitori si este localizat in municipalitatea Ourem, regiunea Centro, subregiunea Medio Tejo. Se afla in districtul Santarem si este inclus in aglomeratia urbana a Leiriei, in centrul Portugaliei la 187 km sud de Porto si 123 km nord de Lisabona.


Coimbra

Coimbra

Coimbra este un oras universitar si un district in Portugalia. Orasul Coimbra este situat la 120 km sud de Porto si 190 km nord de Lisabona, pe A1, cea mai mare autostrada din Portugalia. Este traversat de raul Mondego, la 40 km est de Figueira da Foz. Prima capitala a Portugaliei in secolele al XII-lea si al XIII-lea, orasul Coimbra are o populatie de mai mult de 150.000 de locuitori in oras si 300.000 in zona metropolitana. Este al treilea oras ca importanta din Portugalia (dupa Lisabona si Porto) si capitala partii centrale a tarii. Ziua Orasului Coimbra este sarbatorita in data de 4 iulie.


Statiuni si orase in regiunea Insulele Azore

Ponta Delgada

Ponta Delgada

Ponta Delgada este un port pe insula São Miguel în Azore (o posesie a Portugaliei). Are o populație de aprox. 20.000 locuitori. Aici se află sediul guvernului executiv al Regiunii Autonome Azore. Ponta Delgada este cea mai mare și mai populată din arhipelag.


Statiuni si orase in regiunea Alentejo

Evora

Evora

Evora este unul dintre cele mai rafinate si mai incantatoare orase ale Portugaliei. Este un adevarat muzeu in aer liber cu un mare numar de monumente conservate si cladiri de interes public, ce au facut ca UNESCO sa protejeze localitatea, incadrand-o in Patrimoniul Cultural Mondial. Fiecare era si-a lasat urma asupra orasului Evora. Celtii au fost cei ce au numit asezarea "Ebora" iar romanii au lasat aici cel mai important reper, Templul Diana. Datand din secolul al 2-lea, Templul Diana este unul dintre cele mai bine conservate monumente romane ale peninsulei Iberice, ridicat pe o platforma de piatra inalta de 3 metri, cu 14 din cele 18 coloane corintiene initiale inca in picioare.


Statiuni si orase in regiunea Regiunea Nordica

Barcelos

Barcelos

Barcelos este un oraș portughez din districtul Braga. Barcelos este un drăguț oraș medieval, cu o identitate culturală puternică. Aceasta provine din tradiții artizanale precum olăria -cocoșul ornamental- care a devenit o emblemă pentru Portugalia.


Statiuni si orase in regiunea Minho

Braga

Braga

Braga este un oraș și municipiu în nord-vestul Portugaliei, în provincia Minho, capitală a districtului Braga și unul din cele mai mari și mai vechi orașe ale țării. El se află în valea rîului Cávado. Orașul se distinge printr-un mare număr de pieți și de biserici. Calitatea sa de centru religios și teologic de frunte al Bisericii Romano-Catolice și de sediu al Arhiepiscopului Primat al Portugaliei i-a adus supranumele de „Oraș al Arhiepiscopilor” și de „Roma Portugaliei”. Cu timpul localitatea a devenit și un însemnat centru industrial și tehnologic.