Statiuni si orase in regiunea Regiunea Bansko

Bansko este cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, bucurandu-se de cel mai bun centru de ski din Europa centrala si de Est.

Orasul Bansko este situat in apropierea raului Glazane (afluentul raului Mesta), in partea nord-estica a piciorului Pirin, chiar sub cea mai inalta si mai frumoasa parte a muntelui. Numele orasului vine de la vechiul cuvant bulgaresc “ban” care inseamna “stapan”. Este situat la 160 km de capitala Sofia si la numai 6 km de Razlog. Gratie facilitatilor excelente pentru ski combinate cu arhitectura unica a orasului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinatiile favorite pentru ski si snowboard.

Statiunile si orasele din Regiunea Bansko unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Regiunea BanskoObiective turistice in regiunea Regiunea Bansko Oferte Regiunea Bansko

Bansko

Bansko

Bansko este cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, bucurandu-se de cel mai bun centru de ski din Europa centrala si de Est. Orasul Bansko este situat in apropierea raului Glazane (afluentul raului Mesta), in partea nord-estica a piciorului Pirin, chiar sub cea mai inalta si mai frumoasa parte a muntelui. Numele orasului vine de la vechiul cuvant bulgaresc “ban” care inseamna “stapan”. Este situat la 160 km de capitala Sofia si la numai 6 km de Razlog. Gratie facilitatilor excelente pentru ski combinate cu arhitectura unica a orasului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinatiile favorite pentru ski si snowboard.


Razlog

Razlog

Razlog (bulgara: Razlog) este un oras si statiune de schi din municipiul Razlog, la poalele muntilor Rila, judetul Blagoevgrad in sud-vestul Bulgariei; distanta fata de 7 km de Bansko; Sofia: 170 km (sud), distanta fata de Plovdiv: 148 km. Este situat in Valea Razlog si a fost mentionat pentru prima data in timpul domniei imparatului bizantin Vasile al II.


Banya (Blagoevgrad Province)

Banya (Blagoevgrad Province)

Banya este un sat din municipiul Razlog, provincia Blagoevgrad, Bulgaria, situat la 4 km la est de orașul Razlog și la aproximativ aceeași distanță la nord de stațiunea de schi Bansko. Banya a fost stabilită pentru prima dată de traci în jurul secolului al IV-lea î.Hr. datorită izvoarelor sale termale.


Sandanski

Sandanski

Sandanski este situat la 190 de metri deasupra nivelului marii, in sud-vestul crestelor muntilor Pirin, pe cele doua maluri ale raului Bistrita Sandanska. Orasul este situat la 166 km distanta de Sofia si 74 km de Blagoevgrad. Se intinde pe o suprafata de 26.867 km patrati si are o populatie de 26882 locuitori (recensamant 01.01.2007). Aici se afla faimoasa statiune balneoclimaterica din Bulgaria, bine cunoscuta pentru puterea curativa a izvoarelor sale minerale. Fara exagerare climatul aici poate fi descris ca unic. Pe tot parcursul anului, temperaturile aerului sunt mai mari decat oriunde altundeva in tara.


Orasul Blagoevgrad

Orasul Blagoevgrad

Blagoevgrad este un oras а în sud-vestul Bulgariei, centrul administrativ al municipiului Blagoevgrad și din provincia Blagoevgrad. Acesta se află pe malurile râului Bistrița Blagoevgradska.


Dobriniste

Dobriniste

Dobriniște este un oraș în Obștina Bansko, Regiunea Blagoevgrad, Bulgaria. Este o cunoscută stațiune balneoclimaterică (17 izvoare cu temperaturi cuprinse între 30 și 43 °C) și de sporturi de iarnă, localizată la 6 km est de Bansko, la poalele munților Pirin, Rila și Rodopi. Localitatea este capătul unei linii de cale ferată cu ecartament îngust ce o leagă de satul Septemvri. Lungimea pârtiilor de ski este de 7 km.


Melnik

Melnik

Cel mai mic oraș din Bulgaria (208 de locuitori), Melnik, este asezat între pantele de sud a Pirinului, printre piramide de nisip cu forme ciudate. Acesta este situat în județul municipiul Sandanski, Blagoevgrad, 175 km nord de Sofia, și este la numai 30 km de granița cu Grecia. Lucrurile din antichitate ce au fost descoperite la săpăturile arheologice depun mărturie pentru istoria sa veche de secole.


Kiustendil

Kiustendil

Kyustendil este un oraș în vestul îndepărtat al Bulgariei, și capitala provinciei Kyustendil. Orașul este situat în partea de sud a Văii Kyustendil, în apropiere de frontierele Serbiei și Republicii Macedonia; 90 km sud-vest de Sofia, 130 km nord-est de Skopje și 243 km nord de Salonic. În timpul epocii fierului, a fost o așezare tracă localizata pe teritoriul orașului, mai târziu cunoscut sub numele roman Pautalia în secolul 1 AD. În Evul Mediu, orașul a trecut sub conducerea Imperiul Bizantin, Bulgaria și Serbia, înainte de anexarea la Imperiul Otoman în 1395. Orașul a fost eliberat în 1878 din Imperiul Otoman. Este numit după Konstantin Dragaš, un lord regional din secolul 14.


Ognianovo

Ognianovo

Ognyanovo este un sat statiune cu izvoare de apă minerală termice din municipiul Garmen, în provincia Blagoevgrad, Bulgaria.



Petrici

Petrici

Petrici este situat in partea cea mai de sud-vest a Bulgariei, la 13 km de punctul vamal Kulata de la frontiera greaca si la 20 km distanta de Zlatarevo, la linia de frontiera cu Macedonia. Este amplasat la poalele muntilor Belasitsa si se afla la 189 km distanta de capitala Sofia. Petrich este situat aproape de frontierele cu Grecia si Republica Macedonia. Trecerea in Macedonia este cunoscuta sub numele de Novo Selo-Petrich, ca primul oras transfrontalier Novo Selo. Petrici se afla la altitudinea 100 - 199 m deasupra nivelului marii, se intinde pe o suprafata de 80.