Statiuni si orase in regiunea Tesalia

Kalambaka este un oras mic şi modern aproape de Meteora. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte Meteora care încadrează partea de nord a orizontului.

Statiunile si orasele din Tesalia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

TesaliaObiective turistice in regiunea Tesalia Oferte Tesalia

Larissa

Larissa

Larissa sau Larisa este capitala preriferiei Tesalia a Greciei şi capitala prefecturii Larissa. Este principalul centru agricultural şi de transport, legat feroviar de portul Volos, de Salonic şi de Atena. Este un oras modern, cu toate serviciile şi facilităţile necesare. Multe dintre străzile mari au fost modificate pentru a include zone pietonale, şi potecile de mers pe jos în jurul oraşului au fost extinse, permiţând frumusetile ascunse ale oraşului să fie mult mai accesibile. Zona Muntelui Olimp este foarte bogată în floră şi faună, iar viata salbatica fermecătoare şi peisajele naturale fac din ea o destinaţie foarte populară pentru drumeţii şi alpinism.


Almyros

Almyros

Almyros este capitala provinciei omonime din Prefectura Magnesia în Grecia, centru al unei câmpii prospere, numite „Krokio Pedio“ Afost un oraş important şi foarte populat, renumit pentru portul său şi pentru partea sa în războaiele persane. Datorita raidurilor pirate, au construit oraşul în poziţia care este astazi. Mai departe, după al doilea război mondial oraşul a început sa se dezvolte. In 1980 un cutremur catastrofal a distrus întregul oraş. În plus, Almyros a fost in primul rand un important centru agricol şi comercial, apoi a început să se dezvolte ca un centru turistic.


Makrinitsa

Makrinitsa

Vizitatorii care vor vor vrea sa viziteze Makrinitsa vor fi uimiti de frumusețea sa unică și nu vor dori să plece de aici. Satul Makrinista este o bijuterie pura agățata pe partea laterală a muntelui uimitor de verde.



Nea Anchialos

Nea Anchialos

Datorită pitorescului, naturii fermecătoare, litoralului curat si coexistența pacii și vieții cosmopolite și în special a mediului curat și ospitalitatii localnicilor, a făcut orașul una dintre cele mai mari statiuni turistice din zona. Nea Anchialos are vegetatie densa, plin de pini, vii, măslini si copaci de migdal.


Mouzaki

Mouzaki

Satul Mouzaki este la 20 de minute de orașul Karditsa și la 15 minute de orașul Trikala, ceea ce il face încheierea celor mai populare destinatii, cum ar fi frumosul lac din Grecia, Lacul Plastiras, muntele din satul Pertouli și maiestuoasa Meteora . Aici veti avea posibilitatea de a va bucura de ospitalitatea și tradițiile țării, puteți scăpa cu o mulțime de activități alternative.


Agiokampos

Agiokampos

Agiokampos este un sat în comuna Agia (secțiunea Skiti), în unitatea regională Larissa din Grecia. El are 285 de locuitori si este o statiune de plajă. Plaja Agiokampos ", împreună cu Velika și Sotiritsa are o lungime de 10.5 km (~ 6.5 mile) și sunt cele mai populare plaje, în unitatea regională Larissa cu mase de turisti care vin in fiecare vara in principal din Ungaria, Republica Cehă și întreaga Grecie.



Stomio

Stomio

Stomio este un oraș în unitatea regională Larissa, Thessaly, Grecia centrală. Acesta a fost sediul fostului municipiu Evrymenes. Acesta este situat pe coasta Mării Egee, la sud de gura de vărsare a râului Pineios si la poalele Muntelui Ossa cu vegetație densa. Acesta este la 13 km sud-est de Pyrgetos, la 17 km nord de Agia și 37 km nord-est de Larissa. Stomio este o stațiune populară de plajă. Reperul Stomio este farul de pe pe plaja, in apropierea portului.


Lake Plastiras Area

Lake Plastiras Area

Există un contrast uimitor pentru fi experimentat în prefectura Karditsa, de la câmpiile continue ale Thesaliei la munții Agrafa și satele ce impanzesc malul lacului Plastira. În afară de varfuri si punctele de vedere interminabile de natură virgină, iubitorii de aventură vor fi, de asemenea, atrasi de râul Acheloos și masivul Argithea.


Kokkino Nero

Kokkino Nero

Kokkino Nero este o plajă situată la poalele Muntelui Ossa în unitatea municipală de Evrymenes, Tesalia, Grecia. Numele, care înseamnă "Apa Roșie", este derivat din izvoarele termale din zona, care sunt colorate cu saruri minerale.



Karditsa

Karditsa

Karditsa este un oraș în vestul Tesaliei în Grecia continentală. Orașul Karditsa este capitala unității regionale Karditsa. Locuirea este atestată din 9000 î.Hr.. Karditsa este legat cu GR-30, drumul spre Karpenisi și drumul spre Palamas și Larissa. Karditsa este la sud-vest de Palamas și Larissa, la vest de Farsala și zona Volos, la nord-vest de Atena, Lamia, Domokos și Sofades, la nord de Karpenisi, la nord-est de Arta, și est-sud-est a Trikala, Grevena , Ioannina, și Kalampaka.   Karditsa este una dintre cele mai prietenoase orase cu bicicletele din Grecia, cu o rețea extinsă de trasee pentru biciclete. Aproximativ 30% din transportul urban, în conformitate cu Universitatea Tehnică Națională din Atena, se face pe biciclete.



Thessalia

Thessalia

Tesalia (Thessalia) este departamentul geografic care ocupă partea centrală a Greciei continentale. Acesta este înconjurat de lanțuri muntoase înalte care înconjoară o câmpie joasă. Se învecinează cu Macedonia la nord, Sterea Ellada la sud, Epir la vest, și linia de coastă de est este pe Marea Egee. Are un procent mai mare de șes decât orice alt sector din Grecia.