Ce poti face ca turist in Oman, cel mai vechi stat arab din lume?
» Oferte Oman

09.02.2024 Oman

Ce poti face ca turist in Oman, cel mai vechi stat arab din lume?

Oman, cel mai vechi stat arab din lume, s-a ferit sa se dezvolte in stilul futurist pe care l-au adoptat vecinii sai din nord, alegand sa isi puna in valoare cultura sa bogata si peisajele-i uimitoare.

Aici poti vizita moschei, forturi si sate autentice extrem de interesante. Insa Omanul este mai mult o destinatie pentru iubitorii de aventura in aer liber. Daca iti plac activitatile precum kite surfing, scuba diving, camping sau canoying, iti recomandam sa vizitezi cat mai curand aceasta tara.

Iata ce ar trebui sa incluzi in itinerariu cand mergi pentru prima data in Oman!

Safari in Wahiba Sands

Peisajul misterios si sterp al acestui desert denumit dupa cel mai numeros trib de beduini ce il populeaza se intinde cat poti vedea cu ochii. Situat in estul Omanului, Wahiba Sands, numit si Sharqiya Sands, este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din intreaga tara, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Dunele de nuante portocaliu si galben-auriu formeaza ondulatii uriase, mereu in miscare datorita vantului, unele dintre ele atingand o inaltime de peste 100 de metri.

Exploreaza adancurile desertului cu o masina 4x4 sau, mai bine, pe spatele unei camile. De asemenea, aici ai posibilitatea de a campa, bucurandu-te de ospitalitatea beduinilor, iar daca esti mai aventuros, fa sandboarding pe dunele desertului.

Vizitarea Rezervatiei de Testoase Ras Al Jinz

Admira indeaproape unele dintre cele mai adorabile animale din Oman, in Rezervatia Ras Al Jinz. Situata la cateva ore de mers cu masina de capitala tarii, Muscat, aceasta rezervatie gazduieste o sumedenie de testoase marine si se intinde pe 45 de kilometri de plaja, pe coasta estica a tarii, fiind o zona protejata si monitorizata de biologi.

Mai mult, aici te poti caza intr-unul dintre corturile din campingul din cadrul rezervatiei, astfel ca vei avea ocazia de a iesi noaptea pe plaja pentru a vedea testoasele depunand oua in nisip.

Vizitarea Moscheii Sultan Qaboos

Aflata in Muscat, Moscheea Sultan Qaboos a fost deschisa in anul 2001, in prezent fiind considerata cel mai important sit spiritual al Omanului. Moscheea are o arhitectura de o frumusete remarcabila, fiind construita cu gresie indiana, iar in interior gazduieste covoare colorate tesute manual si candelabre italiene. Cladirea a fost construita pentru a adaposti 20 000 de musulmani, avand inclusiv o sala de rugaciune privata ce poate gazdui pana la 750 de persoane.

Sala de rugaciune este deschisa persoanelor care sunt de alta religie in anumite ore ale zilei. Chiar daca nu ai sansa de a de plimba prin interiorul moscheii, vei fi totusi uimit de structura sa impunatoare, ce se ridica impunator deasupra orasului.

Shopping in Muttrah Souk

Vibrantul si coloratul Muttrah Souk este un paradis pentru pasionatii de cumparaturi. Fiind piata principala din Muscat, Muttrah Souk este plin de magazine, tarabe si standuri unde se vinde tot ce ti-ai putea imagina. Cele mai multe magazine se gasesc in interiorul cladirii pietei, insa daca vrei ceva mai putin turistic, iti recomandam sa arunci o privire asupra magazinelor din exterior, care se gasesc pe aleile din spatele cladirii.

Desi este nevoie de ceva efort pentru a naviga prin labirintul de articole, aici vei gasi tot ce ti-ai putea dori, fie ca este vorba de bijuterii, dulciuri, obiecte de artizanat traditionale sau suveniruri. Nu uita sa te  targuiesti pentru achizitiile tale. In Muttrah Souk, vizitatorii pot negocia pentru articolele pe care doresc sa le achizitioneze.

Explorarea canionului Wadi Shab

Nu ai cum sa vizitezi Omanul fara a explora macar unul dintre canioanele pe care aceasta tara le gazduieste. Iar unul dintre cele mai spectaculoase canioane este Wadi Shab. Asemenea unui coridor de stanci slefuite parca de un artist, unele albe, altele galbene, cu oaze de palmier si strabatut de un rau de culoarea smaraldului, Wadi Shab este relativ usor de vizitat, neluandu-ti mai mult de o ora pentru a-l parcurge. Cu toate acestea, iti recomandam sa iti aloci cateva ore pentru aceasta atractie turistica, deoarece in ultima portiune a canionului vei avea ocazia de a inota prin pestera pentru a ajunge la o cascada.

Wadi Shab se gaseste la o ora si jumatate cu masina de Muscat si este usor de accesat, aflandu-se chiar la marginea autostrazii. Incearca sa iti planifici vizita aici cat mai de dimineata, pentru a evita caldura amiezii.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii