Maroc vs Tunisia Care este cea mai buna destinatie de iarna?
» Oferte Africa De Sud

06.11.2022 Africa De Sud

Maroc vs Tunisia  Care este cea mai buna destinatie de iarna?

Maroc și Tunisia. Două țări frumoase, care îți oferă atmosfera străzilor istorice, aromele preparatelor delicioase și bucuria orelor de shopping în souk-uri pitorești. Două destinații atractive ale Africii de Nord, nu doar datorită unicității, ci și a prețurilor pachetelor de vacanță simțitor mai mici față de anii precedenți. Atât Tunisia cât și Maroc au multe de oferit, așa că o vacanță în oricare dintre ele va fi un real răsfăț. Pentru a decide mai ușor, iată un top cu factorii pe care să îi iei în considerare înainte de a îți face rezervarea. 

Cea mai bună ca buget: Tunisia

Atât Maroc, cât și Tunisia sunt comparativ mai ieftine decât multe destinații asemănătoare, atât pentru cazare, mâncare, transport, cât și pentru cheltuielile cu atracțiile locale. Din acest motiv, oricare destinație poate fi considerată o opțiune extrem de accesibilă. Cu toate acestea, dacă vrei o vacanță cu costurile scăzute, Tunisia este alegerea cea mai bună. Costul vieții în Tunisia este mult mai accesibil decât în Maroc, iar acest lucru se va reflexta în fiecare vizită și delicatesă încercată în timpul vacanței. 

Cea mai bună vreme: Maroc

Toamna este o perioadă plăcută pentru a vizita atât Tunisia, cât și Maroc. Este perioada în care scăpăm de căldura arzătoare a verii, temperaturile devenind confortabile. Este cald în ambele destinații, temperaturile între Maroc și Tunisia fiind comparabile. Cu toate acestea, în Maroc vei avea parte de mai puține ploi decât în Tunisia. Iar asta înseamnă mai mult timp la terase și în plimbări, pentru a admira atracțiile destinației. 

Cea mai bună pentru explorarea deșertului: Maroc

Atât Maroc, cât și Tunisia oferă călătorilor oportunități unice de a explora dunele de nisip din deșert. În Tunisia, Djerba și Tozeur oferă peisaje deșertice uimitoare, aici existând o mulțime de tururi accesibile, inclusiv vizite la decorurile din ceșebra zonă unde s-a filmat Star Wars. Cu toate acestea, Maroc rămâne cea mai bună alegere pentru explorarea deșertului, pentru călătoria cu cămila și noaptea petrecută sub stele, într-o tabără de beduini. Lucruri pe care le poți face în orice itinerar de 10 zile care te duce la Fes la Marrakech.

Cea mai bună pentru escapade pe coastă: Tunisia

Ambele orașe de coastă sunt frumoase, oferindu-ți o ședere deosebit de plăcută în timpul iernii, când temperaturile se mențin calde. Essaouira, din Maroc, este o destinație de coastă idilică pe Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, Sidi Bou Said, lângă Tunis, Tunisia, este cea mai fermecătoare alegere. Vei întâlni case văruite în alb, acoperișuri albastre și accente care amintesc de Grecia. Nu este o surpriză având în vedere poziția orașului pe coasta Mediteranei.

Cea mai bună pentru gastronomie: egalitate

Câmd vine vorba de savori și preparate culinare, niu există nicio modalitate de a alege între Maroc și Tunisia. Este o alegere pur și simplu subiectivă. Cușcuș și tajin sunt două dintre cele mai populare mâncăruri de încercat în Maroc. Și în Tunisia vei găsi un cușcuș incredibil, alături de preferate precum shakshuka. Merită încercate toate. 

Cea mai bună pentru drumeții: Maroc

Tunisia nu este foarte cunoscută pentru traseele dedicate drumețiilor. Maroc, însă, este destinația de vis a Africii de Nord pentru mulți pasionați de plimbări în aer liber. Maroc găzduiește Munții Înaltului Atlas, unde poți parcurge trasee populare, precum Trecerea Toubkal. Mulți călători vizitează Maroc și doar pentru a ajunge pe vârful Muntelui Toubkal, cel mai înalt vârf din Africa de Nord, care depășește 4.160 de metri.

Cea mai bună pentru cazarea unică: Maroc

Tunisia și Maroc oferă opțiuni aparte de cazare în comparație cu hotelurile în stil occidental. Hotelurile Airbnb și boutique din ambele țări sunt decorate cu gust și oferă un raport excelent calitate-preț. Cu toate acestea, Maroc se remarcă prin oportunitatea de a sta într-un Riad tradițional, aflat adesea în jurul unei grădini sau unei curți centrale. Sunt ca o oază de liniște în mijlocul unui oraș cu străzi aglomerate. Îți recomandăm experiența. Dacă totuși vrei să mergi pe clasic, găsești la noi și oferte de cazare între tradițional și occidental.  

Cea mai bună pentru ruinele antice: Tunisia

Privind moștenirile antice, ambele au partea lor echitabilă de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și ruine antice interesante, care îi fascinează pe istorici. Deși Maroc se mândrește cu un număr mai mare de ruine antice, ele sunt răspândite în toată țara, fiind destul de greu de vizitat într-un singur sejur. În Tunisia, însă, te bucuri de unele dintre cele mai mari situri istorice ale țării, chiar în capitala ei, Tunis. Un astfel de sit este situl arheologic Cartagina.

Cea mai bună pentru cumpărături: Maroc

Tunisia oferă câteva oportunități grozave de a face cumpărături în piețele locale, dar plimbările prin Medina, din Marrakech, și prin souk-urile sale este o experiență cum nu mai găsești alta. Vei descoperi aici o gamă largă de produse din piele, mirodenii, ceainice, covoare și multe altele. Este locul perfect pentru produse artizanale unice și pentru suveniruri care să-ți amintească bucuria unui sejur în Maroc. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii