10 locuri cu adevarat frumoase, de vizitat dupa COVID-19
» Oferte

15.10.2020

10 locuri cu adevarat frumoase, de vizitat dupa COVID-19

Cu toții ne dorim să revenim la viața de după pandemie, la călătorii fără teamă și fără restricții în orice destinație visăm. Și o vom face. Chiar și acum avem această posibilitate, optând pentru destinații în care putem călătorii în siguranță. Destinații precum România, Bulgaria și Turcia. După pandemie, însă, îți propun să ne avântăm și mai departe. Să descoperim lucrurile la care n-am visat vreodată să ajungem. Să profităm de bucuria libertății și să călătorim pentru a admira și explora locuri cu adevărat frumoase din lume. Am creat o listă cu cele mai frumoase 9 de locuri din lume, pe care probabil nu le-ai vizitat încă. Și dacă ai făcut-o, sigur îți dorești să revii. Te încurajăm să ajungi colo odată ce pandemia se încheie.

1. Huacachina, Peru

Huacachina este singura oază de deșert din America de Sud și este un „must see” atunci când călătorești în Peru. Micul sat din mijlocul deșertului s-a format datorită unui curent subteran de apă. El a făcut posibilă creșterea plantelor și a copacilor. Oaza se află la doar 15 minute de orașul Ica din sudul Peru și la cinci ore la sud de capitala Lima. Huacachina găzduiește unele dintre cele mai mari dune de nisip de pe continent, ceea ce îl face un loc primordial pentru plimbări cu plăci cu nisip și plimbări cu dungi. Aventurează-te la Huacachina, urcă una dintre frumoasele dune și pregătește-te pentru unele dintre cele mai visătoare apusuri pe care le vei vedea vreodată.

2. Cappadocia, Turcia

Se află în inima Turciei. Cunoscut pentru coșurile de basm, Cappadocia prezintă întinderi remarcabile de roci vulcanice modelate prin eroziune și devenite turnuri, conuri și peșteri. Da, Mama Natură a pus roata în mișcare, însă oamenii de acum mii de ani au continuat eforturile ei, cioplind camere incredibile, o biserică și complexe de tuneluri în toată țara. Astăzi, Cappadocia este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Nu e minunat că, în ciuda eforturilor mari de conservare, încă avem acces și putem vizita această minune naturală (și artificială)?

3. Gdansk, Polonia

Aici s-au tras primele focuri din cadrul Celui de-al Doilea Război Mondial. A fost momentul în care un cuirasat german a bombardat peninsula Gdansk și depozitul naval polonez la Westerplatte. După ani de restaurare minuțioasă, acest oraș vechi de o mie de ani rămâne o piesă uimitoare, ce redă farmecul clasic european. Situat pe Marea Baltică, la gura râului Vistula, orașul Gdansk prezintă unele dintre cele mai impresionante caracteristici ale Poloniei. Străzile fermecătoare, pietruite, din orașul vechi al orașului sunt căptușite cu case colorate, monumente istorice și pietre arhitecturale. Datorită lor, Gdansk a devenit o destinație de neuitat.

4. Guanajuato, Mexic

Orașul Guanajuato colorează centrul Mexic, dându-i totodată unicitatea istorică. Fondată în 1554, Guanajuato este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și găzduiește una dintre cele mai bogate mine de argint din lume. Poți străbate în voie străzi și alei pentru a admira arhitectura baroc-colonială unică a diferitelor clădiri și locuințe. Apoi, vizitează monumentele sale istorice și rătăcește prin grădinile din secolul al XVII-lea ale Museo Ex-Hacienda San Gabriel de Barrera. Oricum îți petreci timpul, Guanajuato trebuie să fie pe lista ta de vacanțe după pandemie.

5. Jodhpur, India

Situat la nord de râul Luni, în nord-vestul Indiei, Jodhpur orașul renumit pentru casele albastre, forturile și palatele magnifice. Situat la 400 de metri deasupra câmpiei înconjurătoare, colosalul fort Mehrangarh domină orașul. În interior, descoperi palate și un muzeu istoric. Sub fortul falnic, buticurile și piețele orașului vechi plin de viață insuflă entuziasm, iar palatele și ruinele înconjurătoare, alături de marea caselor albastre, continuă unicitatea Jodhpur. Îți ajunge o singură vizită aici pentru a spune Mai Vreau 😊

6. Kotor, Muntenegru

Cu fundalul de munți cenușii, care se aruncă pară în intrarea îngustă a mării Adriatice, orașul fortificat Kotor din Muntenegru îți va lăsa o impresie puternică. Piețele vechi, împodobite cu cafenele și buticuri moderne, aleile înguste de pietriș, labirintul bisericilor și catedrelor medievale, alături de cetatea magnifică din San Giovanni, de deasupra orașului, sunt doar câteva motive pentru care Kotor este unic. Întreabă orice călători care a pășit pe tărâmul Kotor. Vei simți instant suflul și pasiunea cu care îți va vorbi despre acest loc.

7. Chefchaouen, Maroc

Orașul Chefchaouen este unic în lume. Așezat în Munții Rif, din nord-vestul Marocului, Chefchaouen te surprinde cu fațadele izbitoare, albastre și albe ale clădirii din zona veche. Orașul are o bogată moștenire și atracție. În piața principală a Place Outa el Hammam se află „kasbahul maro-lut” din secolul al XV-lea, care adăpostește grădini luxuriante. Un refugiu răcoros pentru o pauză de la albastrul înonjurător. Locul este amenajat cu restaurante, cafenele și oferă o priveliște frumoasă spre Marea Moschee.

8. Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Mulți au auzit de el, unii chiar la vizitat în diferite circuite. Noi îți propunem o vacanță individuală, de 7 zile. Atmosfera croată este uimitoare, iar această zonă îmbogățește și mai tare salba de atracții. Parcul Național Lacurile Plitvice este o rezervație forestieră și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Se întinde pe aproape 29.685 hectare, dintre care 200 ha reprezintă lacurile. Și este în centrul Croației, la jumătatea distanței dintre capitala Croației, Zagreb, și vechiul oraș de coastă Zadar.

Plitvice este cunoscut pentru lanțul său de 16 lacuri, interconectate de o serie de cascade. Formate de-a lungul a mii de ani, lacurile sunt un loc uimitor de vizitat indiferent de perioada anului. Indiferent dacă sunt înconjurate de verdeața luxuriantă a primăverii și verii, de culorile bogate ale toamnei sau de scenele magice ale iernii.

9. Lacul Baikal, Rusia

Un lac de apă dulce, aflat în sud-estul Siberiei. Este cel mai vechi (25 de milioane de ani) și cel mai adânc (1.700 de metri) lac din lume, conținând 20% din totalul apei dulci neînghețate din lume. Lacul este atât de imens încât este nevoie de peste 300 de ani pentru ca o singură moleculă de apă să curgă prin el, de la intrare la ieșire. Înconjurat de munți care găzduiesc animale sălbatice, Lacul Baikal reprezintă frumusețea naturală nealterată a Rusiei. Zona merită vizitată în orice anotimp.

10. Ashikaga Flower Park, Japonia

Parcul Floral Ashikaga prezintă mai mult de 350 de glicine, alături de numeroase alte flori. Suprafața parcului atinge 23 de acri, iar tunelurile lui se întind pe aproximativ 87 de metri. Te poți plimba pe toate aleile și tunelurile sale, admirând frumusețea culorilor roz, violet, albastru, alb și de lavandă ale florilor suspendate. Marea plantă Wisteria fură, însă, toate privirile. Este o glicină întinsă, în vârstă de 140 de ani, aflată chiar în mijlocul parcului. Aventurează-te spre exterior pentru a continua spectacolul. Vei găsi găsi numeroase alte glicine, în diferite forme, inclusiv cupole, piramide, arcade și o cascadă. Parcul se află în orașul Ashikaga din prefectura Tochigi.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii