5 destinații populare care se redeschid încet
» Oferte

25.05.2020

5 destinații populare care se redeschid încet

Pe măsură ce vara se apropie, autoritățile fiecărei țări caută modalități sigure de a redeschide turismul la timp, pentru sezonul de vârf. Unele țări intenționează să-și întâmpine vizitatorii internaționali, cerând însă teste COVID-19 sau perioadă de auto-carantinare la sosire, în timp ce alte regiuni se deschid doar pe plan local. Există țări care  formează o „bulă turistică” pentru cetățenii lor, pentru a le oferi posibilitatea unei vacanțe pe anul acesta. Cum, necum, la ora actuală, se găsesc cu mai multe opțiuni de vacanțe decât în lunile trecute. Iată câteva dintre locurile populare de vacanță care oferă turiștilor speranțe de vacanțe pentru viitorul apropiat.

1. România

Da, suntem primii, pentru că este la noi acasă 😊 Hotelurile de pe litoral și cele din zonele montane se deschid încet, treptat, pregătindu-se intens pentru a-și întâmpina turiștii. Din 15 iunie este posibil să ne putem bucura fără griji de soare, de mare, de zonele noastre montane. Bineînțeles, cu distanțare socială. Fiecare unitate de cazare a luat măsuri de prevenție, iar serviciile vor diferi probabil puțin față de anii trecuți. Însă, ce poate fi mai frumos decât libertatea de a-ți vizita țara, de a te bucura de briza mării, de aerul curat al muntelui și de peisajele variate pe care România ni le oferă? Pentru că anul acesta, vacanțele înseamnă libertatea de a te bucura de ieșiri, de peisaje, liniște și siguranța în familie.

2. Bulgaria, Grecia, Serbia

Bulgaria și vecinii săi, Grecia și Serbia, au convenit, marți, să ușureze restricțiile de călătorie impuse pentru a stopa răspândirea noului Coronavirus. Persoanele din Grecia și Serbia aflați în călătorii de afaceri sau în vizite de familie, precum și diplomați, lucrători umanitari și de transport vor avea voie să intre în Bulgaria începând cu 1 iunie, fără a fi supuse unei carantine de 14 zile, a declarat premierul bulgar Boyko Borisov. Începând cu 15 iunie, același lucru se va aplica și pentru turiștii acestor țări, a adăugat Ministerul de Externe. De aceleași libertăți se vor bucura și turiștii din România, potrivit unei înștiințări trimise de autoritățile elene.

3. Italia

Italia a fost prima țară din afara Asiei lovită puternic de pandemia COVID-19. Țara s-a confruntat cu una dintre cele mai rapide extinderi ale virusului și cu blocaje extrem de stricte. Cetățenii au fost îndemnați să stea acasă, în carantină, în condițiile în care virusul a afectat pete 126.000 de oameni. Din fericire, după două luni în carantină, Italia ușurează restricțiile. Țara a intrat în a doua fază de redeschidere pe 4 mai, permițând italienilor să meargă în parcuri și să se întoarcă la lacurile de muncp. Pe 18 mai, restaurantele, barurile și magazinele și-au reluat activitatea, iar cetățenii au putut călători între regiuni pentru a-i vizita pe cei dragi. Chiar și Bazilica Sf. Petru din Vatican și-a deschis ușile pentru a-și întâmpina vizitatorii, iar gondolele au apărut din nou pe canalele Veneției. Locuitorii din Uniunea Europeană vor putea vizita Italia începând cu 3 iunie. Deocamdată nu a fost anunțată o dată și pentru cetățenii americani.

4. Islanda

În ultimii ani, industria turistică din Islanda a evoluat, țara devenind una dintre cele mai populare destinații turistice internaționale. Până la COVID-19. Săptămâna trecută, oficialii au anunțat că, din 15 iunie, țara își deschide granițele pentru toți vizitatorii - chiar și cei din SUA.
Se vor lua însă unele măsuri de siguranță. La aterizarea pe aeroportul internațional Keflavík, turiștii vor efectua un test gratuit COVID-19 sau, dacă refuză testarea, vor accepta o carantină de 14 zile. Dacă au rezultate negative ale testelor din țara de origine, intrarea le va fi de asemenea permisă. Indiferent de opțiunea aleasă, toată lumea va fi obligată să descarce aplicația de urmărire a contactelor, Rakning C-19.

5. Spania

Madrid și Barcelona sunt încă blocate, dar unele orașe spaniole mai mici se redeschid. Canet d'en Berenguer, o enclavă de coastă din afara Valencia, a conceput un mod strategic menit să permită oamenilor să meargă la plajă. Oficialii au creat o aplicație mobilă care îți permite să rezervi „întâlniri pe plajă”, reducând astfel aglomerația în orele de vârf. Plaja însăși va funcționa la jumătate de capacitate (5.000 persoane maxim). Ea are marcate zone clare pentru distanțarea socială. Sanxenxo, un oraș din Galiția, folosește și el conceptul, alături de „mașinile de curățat” asemănătoare unui tractor. Cu ele se igienizează constant zonele pășite de turiști și nu numai.  Ministrul Transporturilor, José Luis Ábalos, a declarat că speră să redeschidă granițele Spaniei până la sfârșitul lunii iunie. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii