O altfel de lume Thailanda si atractiile sale
» Oferte Thailanda

09.10.2018 Thailanda

O altfel de lume  Thailanda si atractiile sale

Thailanda, tărâmul la care visezi să ajungi într-o zi. Să deguști mâncarea stradală, să faci shopping în piața plutitoare, să admiri speciile de animale exotice de aici (cum ar fi gibonii), să bei un cocktail la un bar pe plajă (ca-n filme), să înoți pe lângă rechinii balenă și lista poate continua cu o mulțime de atracții uimitoare. Pentru că atunci când spui vacanță în Thailanda, spui biodiversitate, spui răsfăț, spui culori naturale amețitoare și o viață aparte, pe care ai adopta-o pe loc. Pusă pe un piedestal parcă de neatins, vacanța în Thailanda este considerată astăzi un lux, curios, tot mai accesibil. O arată ofertele care se înmulțesc de la an la an și prețurile care scad simțitor. Dacă vrei o vacanță în Thailanda acum, îți trebuie doar puțină voință și un buget ca pentru un sejur de lux în Turcia (aprox. 2500 euro/2 persoane). Iată câteva motive pentru care să spui DA unei vacanțe în Thailanda, exceptând prețul. 

1. Mâncarea stradală

Unele dintre cele mai impresionante și autentice supe thailandeze Tom Yum o poți lua de la tarabe. Supele fierbinți și acre sunt preparate la secundă de vânzătorii stradale (sau cei din bărci) care folosesc lămâiță proaspătă, frunze de lime, kaffir și galangal. Multe alte mâncăruri stradale pe care le vei găsi în piețele thailandeze includ orez cu cremă picantă, pâine prăjită și ardei proaspeți, galbeni. Încearcă preparatele din piața plutitoare Damnoen Saduak din Ratchaburi. 

2. Cele mai frumoase lacuri roz

Crinii de apă roz oferă o priveliște uimitoare, pe care sigur ai văzut-o de multe ori pe cărțile poștale. În Udon Thani, crinii de pe Lacul Red Lotus au izbucnit deodată, vrând parcă să creeze un tablou unic, între noiembrie și februarie. Lacul larg - de 15 km lungime și până la 5 km lățime - este puțin cunoscut de turiști, însă este bine să-l trecem pe listă ăentru viitoare vacanță în Thailanda. Alege o opțională. Ghizii conduc tururi mici cu barca în jurul lacului.

3. Gibbons în Parcul Național Khao Sok

Thailanda este cunoscută pentru biodiversitatea remarcabilă existentă în parcurile naturale. Aici vei vedea gibboni. Cu sunete ce ajung până la două mile, gibbonii sunt mai ușor de auzit decât de văzut. Însă, urmând traseul lor, prin aproape 460 de kilometri pătrați de pădure tropicală veșnică, poți explora o altă lume. O lume în care poți zări îndeaproape pași de urși, leoparzi, câini sălbatici asiatici, gauri, maimuțe și căprioare. O altfel de lume, fascinantă.

4. Fotbal pe plajă

Nu râde. Știu că nu mergi într-o vacanță în Thailanda pentru a juca fotbal. Însă cred cu tărie că o vei face. Thailandezii sunt prietenoși, iar meciurile de fotbal pe plajă sunt o modalitate comună și funny de a îți face prieteni. Locuitorii tind să joace noaptea, așa că s-ar putea să participi la unul dintre cele mai pitorești meciuri din viața ta.

5. Mulți Buddha

Așezat, în picioare, întins - Thailanda este plină de statui Buddha strălucitoare, unele mari și unele mici. lege templele pe care vrei să le vezi, apoi organizează-te cât să te plimbi prin colecția țării de relicve ale lui Buddha. Ia-ți aparatul foto cu tine. Statuile sunt impresionante și sigur vei vrea să te fotografiezi cu ele… acolo unde ți se permite. 

6. Călătorii cu trenul la super preț

Ia trenul din Thailanda și savurează peisaje fantastice, la costuri foarte mici. În plus, cateringul te cucerește iremediabil. Traseul Bangkok către Butterworth este recomandat în mod deosebit pentru că trece prin „câmpuri de orez nedecorbate, căptușite cu palmieri atât de îndoiți, încât ai sentimentul că au crescut în diagonală, trecând ușor peste talie.” Îți poți cumpăra bilete pentru trenul 35, International Express, de la Bangkok la Butterworth, din stația Hua Lamphong din Bangkok. O cabină clasa a doua, cu aer condiționat, costă în jur de 29 euro.

7. Vegetarienii și extremismul lor

Festivalul anual de vegetarieni Phuket este o versiune a Festivalului Taoist Nine Emporer Gods Festival, ddoar că implică și mai multă auto-mutilare. Deși festivitățile au loc în întreaga Thailanda, cele mai mari sunt în Phuket - care are o mare populație chineză-thailandeză. Ritualurile neobișnuite atrag mii de spectatori, iar participanții îți găuresc pielea cu cu tot felul de obiecte neobișnuite... atienție, un piercing în limbă sau nas este mic copil pe lângă aceste groaznice ritualuri. Mergi doar dacă ești tare de inimă. 

8. Baruri de plajă legendare

Plajele de plajă din Thailanda pot însemna o vacanță în sine. Îți oferă o multitudine de opțiuni, de la bârnele de pluș care joacă rolul lui Bob Marley, în cazul în care barul devine prieteni de-a lungul vieții, la ascunzătorii hippy la distanțe, care vând treptele de ciuperci psihedelice și locurile înclinate pentru a savura cocktailuri.

9. Posibilități nelimitate pentru insulă

Gama de insule paradistice este largă. Fie că este vorba de o cabană chic sau doar de un hamac, vacanța în Thailanda estet o reușită. Scriitori celebri au ales să viziteze Thailanda, se se lase inpirați, nu neapărat de peisajelel lor, cât de atmosfera  unică de aici. Și, dacă tot ajungi, ai grijă să pășești pe cele mai nealterate insule. Îți va schimba percepția despre viață. Mergi pe insula Bamboo, una dintre Insulele Phi Phi. 

10. Rechinii balenă

În fiecare an, acești giganți ai oceanului trec prin Koh Tao, o insulă plină de centre de scuba diving, mai mult decât fericite să te ajute să trăiești senzații trari. Optează pentru scorkelling și chiar pentru scufundări în apă turcoaz. Deși sentimentul este înfricojător, ești în siguranță. Scufundătorii centrelor sunt specializați și știu limita.  

11. Cele mai nerușinate maimuțe

Le poți vedea îndeaporoape la „Bufetul anual” dedicat lor. Un bifet la care maimuțele îndrăznețe devorează peste 4.000 de kilograme de fructe, în fața templului Pra Prang Sam Yot din provincia Lopburi. Evenimentul este o modalitate de a mulțumi maimuțelor pentru ademenirea turiștilor în vacanță în Thailanda.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii