Vacante ieftine in destinatii europene. Unde vrei sa mergi?
» Oferte

26.06.2018

Vacante ieftine in destinatii europene. Unde vrei sa mergi?

Recunoaștem, avem acces la aproape ofertele de vacanțe ieftine de pe piață. Și, da, suntem la fel de vinovați ca și ceilalți: cercetăm prin fiecare site, fiecare aplicație, fiecare ofertă încercând să găsim cea mai ieftină vacanță în Europa pe care să ți-o poți permite. E greu, știi și tu. Ai făcut asta de nenumărate ori încercând ca vacanța să se încadreze în buget. Ei bine, după câteva cercetări, am adunat 10 destinații de vacanțe ieftine. Destinații de clasă mondială, la tarife rezonabile, pentru bugete medii, ba chiar mai mici. Locuri în care să te bucuri de cele mai fine mâncăruri mediteraneene, de cele mai multe plaje italiene (check Instagram), de castelele purtate în timp și de peisaje ruptă pară din cataloagele de turism.  

Nu gândi că bugetul mic înseamnă cazări dezastruoase. Există mii de hoteluri, pensiuni și chiar case ale localnicilor în care poți dormi și experimenta mâncarea autentică a destinației. Trebuie doar să fii deschis, să te bucuri de lucrurile simple (de altfel, cele mai frumoase) și să spui DA unei vacanțe fie ea în Early Booking sau în Last Minute. Cea mai mare parte din cheltuială este, de multe ori, transportul. În cazul acesta, avionul. Așa că, alege-ți destinația și cazarea de la noi, apoi stai cu ochii pe ofertele companiilor aeriene. Și ele au oferte Last Minute…

1. Budapesta, Ungaria

Pe măsură ce prețurile multor orașe europene de renume cresc tot mai mult, Budapesta pare să-și păstreze dorința de a primi cât mai mulți turiști. Iar capitala Ungariei oferă într-adevăr o aventură unică. O aventură în care poți explora distracția fermecătoare ziua și viața de noapte de-a dreptul epică. Totul la prețuri rezonabile. Vezi oferte aici. Ajuns în Budapesta, trebuie să vizitezi Barurile de Ruina din Budapesta - este o experiență de neuitat. Budapesta este plină de arhitectură veche, un sortiment eclectic de arhitectură comunistă, turcă și romană, cu o cantitate exorbitantă de repere culturale. Un oraș romantic ce găzduiește unele dintre cele mai frumoase stațiuni balneare din Europa. Răsfață-te în una dintre numeroasele băi minerale și saune încălzite sau mergi la renumita baie Széchenyi, (15 dolari/zi). Pentru a experimenta mâncarea tradițională maghiară la prețuri decente, mergi la Great Market Hall - cea mai veche și cea mai mare piață din Budapesta. Păstrează-ți câteva ore pentru Castelului Hill, mergi într-o plimbare pe jos până la vârful dealului Gellért, apoi ia la rând Castelul Buda, Castelul subteran Labirint, Bastionul Pescarilor și Biserica Matthias. Se știe că Budapesta are multe repere medievale captivante.

2. Praga, Republica Cehă

Ahh Praga ... un loc despre care unii spun că este mai frumos decât Parisul. O destinație în care berea costă mai puțin de 1 euro și unde, in ciuda popularității, încă mai găsești zone  liniștite, ferite de turiști. Este un oraș istoric minunat, care-ți oferă sentimentul de basm. Cât despre buget, găsești cazare aici cu mai puțin de 25 euro/noapte. Un hotel decent se ridică la aproximativ 60 euro pe noapte, mult mai ieftin decât rivalii europeni, cum ar fi Londra (230 de euro), Barcelona (160 de euro) și Paris (150 de euro). Și orașul este atât de mic încât nu trebuie să-ți faci griji cu privire la plata pentru transport. Poți vedea totul în câteva plimbări romantice la pas. Merită. 

Praga se mândrește cu alei pietruite, ornamentate cu arhitectura gotică și cu biserici baroce. Acest oraș oferă un amestec fascinant de istorie medievală și comunistă. Are cel mai mare castel din lume, plin de camere de tortură, are pub-uri vechi și cele mai tari berării din Europa. Mergi la Malá Strana și bucură-te de priveliștea glorioasă a orașului de pe vârful dealului Petrin. Gustă smaj sâr (brânză prăjită pâine prăjită). Își merită toți banii. Ca idee, Praga este cea mai bună (privind prețul) pentru vacanțele Last Minute. Aparent, cele mai ieftine zboruri le găsești dacă vrei să rezervi cu mai puțin de două săptămâni înainte de plecare.

3. Atena, Grecia

Când spui Grecia, parcă și vezi satele alebe înconjurate de dealuri, soarele blând și marea albastră a cărei briză te răcorește pe alocuri. Vezi plajele cu nisip alb, moale și simți parcă mireasma de gyros sau pește pe grătar. Ne-am înșelat? Nici gând. Grecia este o destinație relativ ieftină pe timp de vară... în funcție de orașul/insula/plaja pe care vrei să poposești. Bineînțeles că Rhodos, Creta, Zakynthos vor fi mai scumpe. Implică transport cu avionul și sunt extrem de populare. Optează pentru destinații precum Halkidiki, Paralia Katerini, Riviera Olimpului Thassos, Lefkada... locurl în care poți ajunge cu mașina personală. Cazare ieftină găsești din plin, la noi bineînțeles 😊 

Iulie și august sunt lunile turistice de vârf ale Greciei, ceea ce înseamnă hoteluri, zboruri și excursii cu prețuri mai mari. Din septembrie până în noiembrie, prețurile pot scădea cu până la jumătate. Cea mai ieftină variantă este vacanța în grup, cu cazare într-un apartament sau o vilă. Astfel economisești cu până la 30%, decât dacă rezervi camere la un hotel. Iar pentru explorare, există permise de cinci zile pentru a vedea cele mai importante situri arheologice din Atena. Cost aproximativ: 30 euro. Tot în Atena vei găsi una dintre cele mai bune bucătării ale țării. Trebuie să încerci Souvlaki.

4. Cracovia, Polonia

Nu te-ai fi gândit la asta, așa-i? Când spui cele mai mari destinații de vacanță din Europa, te gândești: Barcelona, Amsterdam, Londra, Paris. Cracovia, cel de-al doilea oraș al Poloniei și fosta capitală, abia dacă este menționat. Cu toate acestea,  este una dintre cele mai magice pietre ascunse ale Europei. Cracovia este bogată în artă și cultură și este plină de arhitectură frumoasă, rivalizând orașe ca Viena și Oxford. Nu are o imagine turistică foarte bine dezvoltată, tocmai de aceea prețurile aici sunt mai mici ca în alte orașe europene. Tocmai de aceea, cu prețul unei vacanțe în Viena, faci două vacanțe aici. Cracovia este superbă, iar Kazimierz, fostul cartier evreiesc, este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Europei. Petrece-ți după amiază în jurul sinagogilor și a artei graffiti, văzând localnicii cu celebrele delicatese kosher. 

5. Berlin, Germania

Orașul german este unul dintre orașele cele mai relaxate din Europa de Vest. Berlin are o istorie fascinantă, ilustrată prin muzee pline de artefacte vechi de o mie de ani. Pe de cealaltă parte, te surprinde și cu cultura ultra-modernă, vibrantă, a artei stradale dinamice, a modei și a muzicii din întreaga lume. Din fericire, este ușor să găsești un hotel ieftin aici. Cele mai faimoase atracții ale Berlinului sunt vizibile. Vizitează Poarta Brandenburg, Memorialul Holocaustului, Checkpoint Charlie și Galeria East Side, o galerie de artă deschisă alături de o secțiune a Zidului Vechi din Berlin. Mergi în Parcul Tiergarten pentru un picnic – frumusețea peisajului natural este uimitoare. Iar dacă ești explorator de muzică, te poți bucura de concertele cu intrare gratuite, în zilele de marți, în foaierul Filarmonicii din Berlin. Și înainte de a pleca, trebuie să știi că Berlinul găzduiește cea mai lungă grădină de bere din lume. Și fii gata să dansezi toată noaptea în unul din numeroasele cluburi, cum ar fi infamul Berghain. Iar după o noapte de petrecere, te poți poticni la un colț de stradă și să cumperi un currywurst tradițional german. Iar acestea sunt doar câteva dintre destinațiile în care îți poți petrece anul acesta vacanțe ieftine. dacă, însă, ai o destinație anume în vizor, intră la noi pe site (www.directbooking.ro) și profită de reducerile momentului. Imposibil să nu găsești două sau trei vacanțe ieftine de care să te bucuri împreună cu familia, indiferent de destinația aleasă. 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii