Palatul Lobkowicz - prezentare si imagini

Palatul Lobkowicz este localizat in partea de est a castelului Praga si este unul din cele mai frumoase locuri culturale din Praga. Palatul a fost construit in sec al XVI-lea si a apartinut familiei Lobkowicz. La inceputul celui de-al doilea razboi mondial, palatul a fost confiscat de nazisti impreuna cu celelalte proprietati ale familiei Lobkowicz. A fost inapoiat in anul 1945 dar 3 ani mai tarziu a fost confiscat de regimul comunist(1948-1989).

Dupa mai mult de 40 de ani de comunism, familia Lobkowicz a devenit iar proprietara palatului (in anul 2002).Pe 2 aprilie 2007, dupa mai bine de 3 ani de restaurari, a fost deschis publicului pentru prima oara ca proprietate privata. Expozitia permanenta cuprinde colectiile printilor extinsa la colectiile familiei Lobkowicz. Ea cuprinde tablouri, arta decorativa, partituri si instrumente muzicale originale, o librarie imensa de carti rare si arhive, arme si armuri importante etc.

El cuprinde manuscrise muzicale ale lui Mozart si Beethoven, instrumente muzicale si colectii de arme, tablouri si arta decorative. In fiecare zi la ora 13:00 au loc concerte.

Sunt disponibile tururi audio gratuite in mai multe limbi de circulatie internationala: ceha, engleza, franceza, germana, italiana, japoneza, rusa si spaniola. Ultimul tur audio incepe la ora 17:30.
Fotografiatul este interzis in timpul vizitei.

Adresa: Palatul Lobkowicz, Jiřská 3
Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate