Despre Baku - prezentare, informatii, poze si recomandari

Piata Fantanii – Umblați prin zeci de fântâni frumoase din acest teritoriu, în inima orașului Baku, la o scurtă plimbare de atracțiile istorice ale orașului vechi. Pietrele pietonale, zonele ierboase, sculpturile din bronz și formele neobișnuite ale fântânilorfac acest loc perfect. În piață puteți să vă bucurați de mese excelente și să navigați prin librării, buticuri de îmbrăcăminte și magazine de suveniruri. Există, de asemenea, mai multe cluburi de noapte în jurul pietei. Pătratul este mărginit de verdeață și clădiri istorice cum ar fi Biserica Sfântul Grigore din secolul al XIX-lea și Muzeul Nizami al Literaturii Azerbaidjanului. Muzeul Nizami este o clădire impresionantă cu arhitecturi cu sculpturi de scriitori și poeți. Explorați istoria Literaturii din Azerbaidjan în interiorul, de la manuscrise și cărți la artă și portrete ale scriitorilor. Vizitați Nargiz Shopping Mall pentru articole de lux și opriți-vă pentru o cafea la nivelurile superioare. Din acest punct de vedere al păsărilor-ochi aveți o mare oportunitate pentru oamenii care se uită în piața de mai jos și o vedere spre zgârie-nori Turnurile Flacarilor.
Orasul Vechi – Acest incredibil sit al Patrimoniului Mondial UNESCO a fost adăugat de-a lungul secolelor de către arabi, persani, turci și ruși. Părți ale clădirilor din orașul cu pereți au fost datate în secolul al șaptelea, deși situl însuși a fost locuit încă din epoca paleolitică. Treceți prin porțile zidurilor impresionante ale cetății pentru a descoperi această parte incredibilă a culturii Azerbaidjanului. Umblați prin aleile înguste pentru a descoperi reședințe din secolul al XVIII-lea, moschei și hanuri medievale, unde puteți lua o mâncare de mâncare. Descoperiți Palatul Shirvanshah, construit pentru conducătorii persani ai orașului în secolul al XV-lea. Este aproape un mic oraș în sine, cu o moschee, o sală de stat, o casă de baie, camere rezidențiale, grădini și mausolee. Priviți-vă în timp ce intrați în mausoleu pentru a vedea frumoasele sculpturi de mai sus! Turnul Maidens a fost construit în secolul al XII-lea, aproximativ în momentul în care a fost construit peretele exterior de protecție. Este o formă cilindrică de treizeci de metri, care oglindește ciudat o arhitectură mai modernă din Baku, care are valuri și curbe. Experții nu au găsit încă un consens în ceea ce privește structura, dar presupuneri variază de la un templu la foc, la un observator, la un mausoleum. În picioare oarecum incongruent în spatele turnului Maiden este conacul unui baron petrolier construit în 1912, complet cu sculpturi de calcar ornamentate.
Centrul Cultural Heydar Aliyev – Forma clădirii este foarte organică, dar modernă și cu o amploare enormă este o caracteristică izbitoare chiar și printre numeroasele frumuseți arhitecturale remarcabile și moderne din Baku. Din orice unghi, forma Centrului Cultural Heydar Aliyev pare să se schimbe și să se rupă. Întreaga experiență este ceva de genul a intra într-o navă spațială foarte albă, foarte asemănătoare cu cea a scoarței. Ferestrele mari de pe etajele superioare oferă o vedere uimitoare asupra orașului Baku. În afara, o piscină reflectoare, un lac și o peluză formează un spațiu public verde și relaxant, din care puteți viziona orașul. Auditoriul desfășoară evenimente culturale regulate, inclusiv expoziții de operă, artă și știință și muzică de către artiști internaționali performanți.
Templul focului din Baku – Acest templu a fost construit în secolul al șaptesprezecelea de către închinătorii indieni de foc într-un loc unde gazele naturale s-au scurs din pământ. Templul este situat pe peninsulă Absheron, pe Marea Caspică, și are un altar. Poziția altarului pe un orificiu de gaze naturale și o întreținere atentă a însemnat că focul din puț și patru stâlpi era aproape indestructibil chiar și în vânturi puternice. Aranjate într-un pentagon în jurul curții sunt camerele pentru călătorii care se închină și călugării. Din păcate, după ce gazul natural care a alimentat altarul templului a început să fie extras, templul a căzut în gol și a pierdut complet flacăra în anii 1960. După unele restaurări și o conexiune la rețeaua de gaze a orașului, templul a fost deschis ca muzeu în 1975. Templul este situat în cartierul Surakhane, la treizeci de kilometri de Baku. Deși există o gară chiar în fața templului, este mai ușor și mai sigur să mergeți cu taxiul.
Muzeul Covoarelor – Azerbaidjanul este bine cunoscut pentru frumusețea covoarelor sale, cu modele geometrice simetrice intercalate perfecționate de artiști islamici. Prelucrarea covoarelor a fost practicată în Azerbaidjan încă din secolul al IX-lea î.Hr. Deși nici unul dintre covoarele din acest muzeu nu este atât de vechi, sunt unele cu valoare istorică reală. De interes deosebit se află lucrările lui Latif Karimov, un artist multidisciplinar care a petrecut o viață de susținere a artiștilor și artelor și fără eforturi ale căror muzeu nu ar exista.
Muzeul de carte in miniatura – Una dintre atracțiile cele mai neobișnuite din Baku este muzeul de cărți miniatură, colectat de către un cetățean din Baku, Zarifa Salahova. Există peste șase mii de cărți aici. Cel mai mic, produs în Japonia, este de numai doi milimetri, dar poate fi citit cu o lupă suficient de mare. Veți vedea și un mic Coran al secolului al șaptesprezecelea și peste trei sute de lucrări ale marelui autor rus Pușkin, inclusiv romanul său epic Eugene Onegin. Muzeul este deschis în fiecare zi, dar luni și joi și nu există costuri de intrare. Muzeul poate fi găsit lângă Palatul Shirvanshah din orașul vechi.
Muntele de foc Yanar Dag –Este situate la distanta de o oră de mers cu mașina de centrul orașului și este cel mai impresionant în timpul zăpezii, când arată cu adevărat eteric și căldura pe care o produce este binevenită. Opriți-vă pentru o gustare la Yanar Dag cafenea, unde puteți sta și privi flăcările.
Parcul National Istoric Gobustan – oferă vizitatorilor o perspectivă asupra primilor pași ai umanității ca artiști de pe acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Sculpturile prezintă moduri de viață pierdute de mult timp, animalele și plantele care au susținut viața în zonă încă din urmă cu 40.000 de ani în urmă. Șase mii de sculpturi au fost descoperite până acum, de la preistorie până la vârstele de mijloc. Acest site oferă vizitatorilor o perspectivă uimitoare asupra istoriei vieții din Caucaz și a evoluției umane. De asemenea, la Gobustan sunt vulcanii de noroi, unde o acumulare de gaze a risipit noroi, formând un deal. Există, de asemenea, o piatră mare plat care, atunci când se joacă cu alte pietre, dă tonuri goale ca un tambur metalic.
Plajele si statiunile din Marea Caspica – Suburbiile de pe peninsulă sunt un stup de stațiuni pe plajă, parcuri acvatice, mese rafinate și viață de noapte, la doar o scurtă călătorie de la Baku. Pentru lux, cele mai bune plaje sunt Bilgah, la nord-est de Baku și Novkhani, la nord-vest. Mardakan la est este cunoscut pentru istoricul său secol al XV-lea, Moscheea Tuba-Shakhi și castelele din secolele al XIII-lea și al XIV-lea, plaja de aur și arboretul botanic. La sud de Baku se află plaja Shikov cu vedere la platformele petroliere, care sunt sângele economic al țării, și plaja Sahil.


Baku | Baku, cunoscut și sub numele de Baky sau Baki, este capitala și cel mai mare oraș din Azerbaidjan. Este localizat în partea sudică a peninsulei Abșeron si este compus din trei părți: Vechiul Oraș, Noul Oraș și orașul construit de Uniunea Sovietică

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Baku

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Baku?

Hotel Park Inn, Four Seasons Baku, Days, Ramada, Boutique Palace Hotel Baku sunt cele mai populare hoteluri din Baku

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Baku?

Hotel Park Inn, Four Seasons Baku, Qafqaz Park Hotel, Astoria Hotel, Boyuk Gala Hotel sunt cele mai apreciate hoteluri din Baku ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Baku >

Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Baku?

Four Seasons Baku, Golden Coast, Giz Galasi, The Crescent Beach Hotel Leisure Resort, Pullman sunt cele mai apreciate hoteluri din Baku ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Baku >

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Baku?

Maestro Hotel, Boulevard Side, Fairmont Flame Towers, Qafqaz Point Hotel, Ramada Hotel Suites Baku sunt cele mai apreciate hoteluri din Baku ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Baku >

Top hoteluri din Baku

Horizon, Baku

Horizon

Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

  • Fara transport
  Bristol Hotel Baku, Baku

  Bristol Hotel Baku

  Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

   • Fara transport
   Karat Inn, Baku

   Karat Inn

   Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

    • Fara transport
    Hotel Balion, Baku

    Hotel Balion

    Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

    • Hotel cu Internet wireless  
    • Fara transport
    Irshad Hotel, Baku

    Irshad Hotel

    Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

     • Fara transport
     Aef Hotel, Baku

     Aef Hotel

     Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

      • Fara transport
      Giz Galasi, Baku

      Giz Galasi

      Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

      • Hotel cu piscina interioara  
      • Fara transport
      Boulevard Side, Baku

      Boulevard Side

      Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

       • Fara transport
       Chirag, Baku

       Chirag

       Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

        • Fara transport
        East Legend Panorama Hotel, Baku

        East Legend Panorama Hotel

        Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

        • Hotel cu piscina exterioara  
        • Fara transport
        Hotel Safran, Baku

        Hotel Safran

        Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

        • Hotel cu piscina exterioara  
        • Fara transport
        Central Park Hotel, Baku

        Central Park Hotel

        Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

        • Hotel cu Internet wireless  
        • Fara transport
        Hotel Ganjali Plaza, Baku

        Hotel Ganjali Plaza

        Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

        • Hotel cu Internet wireless  
        • Fara transport
        Caspian Palace, Baku

        Caspian Palace

        Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

         • Fara transport
         Alp Inn Hotel, Baku

         Alp Inn Hotel

         Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

          • Fara transport
          New Baku Hotel, Baku

          New Baku Hotel

          Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

          • Hotel de lux  
          • Fara transport
          The Landmark Hotel Baku, Baku

          The Landmark Hotel Baku

          Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

          • Hotel cu Internet wireless  
          • Fara transport
          Golden Coast, Baku

          Golden Coast

          Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

          • Hotel cu piscina interioara  
          • Fara transport
          Grand Hotel Europe, Baku

          Grand Hotel Europe

          Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

           • Fara transport
           Ayf Palace, Baku

           Ayf Palace

           Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

            • Fara transport
            Caucasus Point, Baku

            Caucasus Point

            Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

            • Hotel cu piscina interioara  
            • Fara transport
            Shah Palace, Baku

            Shah Palace

            Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

             • Fara transport
             Ambassador, Baku

             Ambassador

             Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

             • Hotel cu piscina interioara  
             • Fara transport
             Sapphire, Baku

             Sapphire

             Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

              • Fara transport
              Premier, Baku

              Premier

              Baku, Azerbaidjan, Azerbaidjan

              • Hotel cu Internet wireless  
              • Fara transport

              Harta cu hoteluri din Baku

              Traseu rutier pana in Baku

              Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

              Itinerariul detaliat

              Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
              Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.
              Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
              Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.