Statiuni si orase in regiunea Bran Moeciu

Bran este la 29 km de oraşul Braşov într-o zonă cu numeroase sate unde se practică cu succes turismul rural. Regiunii îi sunt caracteristice păşunile întinse pe dealuri care se înalţă treptat spre sud, înspre Munţii Piatra Craiului.
Turiştii pot merge în drumeţii sau în excursii cu bicicleta în Munţii Bucegi şi Piatra Craiului sau pot vizita Castelul Bran, fortăreaţa medievală ori Peştera Liliecilor de la Râşnov, cascadele şi trecătorile de la Moeciu, precum şi peşterile şi cheile din regiunea cuprinsă între Fundata şi Şirnea.

Statiunile si orasele din Bran Moeciu unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Bran MoeciuObiective turistice in regiunea Bran Moeciu Oferte Bran Moeciu

Bran

Bran

Bran este la 29 km de oraşul Braşov într-o zonă cu numeroase sate unde se practică cu succes turismul rural. Regiunii îi sunt caracteristice păşunile întinse pe dealuri care se înalţă treptat spre sud, înspre Munţii Piatra Craiului. Turiştii pot merge în drumeţii sau în excursii cu bicicleta în Munţii Bucegi şi Piatra Craiului sau pot vizita Castelul Bran, fortăreaţa medievală ori Peştera Liliecilor de la Râşnov, cascadele şi trecătorile de la Moeciu, precum şi peşterile şi cheile din regiunea cuprinsă între Fundata şi Şirnea.


Fundata

Fundata

Localizata in judetul Brasov, Fundata are o altitudine de 1360 metri devenind astfel, cea mai inalta localitate din tara.


Rasnov

Rasnov

Orasul Rasnov este situat in partea sud vestica a Tarii Barsei (Depresiunea Barsei) la poalele muntilor Bucegi si la capatul Nordic al culoarului (trecatorii) Rucar Bran si Cheia Predeal. Istoria Rasnovului incepe cu mai bine de 2000 de ani in urma atunci cand pe teritoriul localitatii traiau dacii cumidavensi. Numele antic al Rasnovului este “Komidava”, latinizat toponimul a devenit “Cumidava “, iar sub aceasta forma apare pentru prima oara mentionat pe un monument din piatra din timpul imparatului Alexander Severus. Prima atestare documentara a Rasnovului apare in anul 1331 sub numele de “ Rosnou”, iar in cronicile si documentele ulterioare mai apare sub denumirile de “ Rosnow” (1343), “Rasnow”(1377), “Rosinov”(1377), “Villa Rosarum”(1388), “Rosenau”, “ Rajnov”, iar in evul mediu si epoca moderna este mentionat ca facand parte printre cele 12 sate ce formau districtul Brasov pomenit in documente la 1377.


Moeciu de Jos

Moeciu de Jos

Comuna Moeciu este situata in culoarul Rucar-Bran la poalele de nord-vest ale Muntilor Bucegi si cele de est ale Muntilor Piatra Craiului si reprezinta una din cele mai vechi cai de acces intre cele doua provincii romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca, urmand Depresiunea Tarii Barsei cu Rucar - Dragoslavele. Situata la aprox 30 de km de Brasov intru-n cadru natural deosebit de pitoresc comuna Moieciu a devenit in ultimii ani o importanta destinatie de vacanta pentru turisti din tara si strainatate. Aflata la doar 10 km de Castelul Bran, statiunea Moeciu va intampina cu farmecul specific satelor de munte.



Rucar

Rucar

Comuna Rucar din judetul Arges este situata pe extremitatea sudica a incantatoarei depresiuni intramontane cu valente istorice si turistice Bran - Rucar, pe vechiul drum comercial si diplomatic al tarii, drum care facea legatura dintre Brasov si vechile cetati de scaun ale Tarii Romanesti, Campulung, Targoviste si mai tarziu, Bucuresti, in apropierea paralelei 45 grade latitudine Nordica, pe DN 73 dintre Pitesti - Campulung - Brasov.


Moeciu de Sus

Moeciu de Sus

Foarte accesibil datorită poziției sale centrale și înconjurat de atracții turistice, Moeciu de Sus poate fi folosit atât ca bază pentru a face excursii zilnice spre Bran, Brașov, Fundata, Râșnov, Poiana Brașov, Zărnesti, dar mai ales ca locație de practicare a turismului rural și de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii. Înconjurat de munții Bucegi pe de o parte și de masivul Piatra Craiului pe de altă parte, satul Moeciu de Sus oferă un peisaj montan uimitor.