Statiuni si orase in regiunea Litoralul Romanesc

Mamaia - cea mai mare si renumita statiune din Romania, situata in partea de nord a Municipiului Constanta, denumita si Perla Litoralului Romanesc, este o fasie de plaja cu nisip fin, ce se intinde pe o lungime de circa 8 km. in partea de vest a acesteia aflandu-se lacul Siutghiol. Plaja este presarata cu numeroase hoteluri, piscine in aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum si un teatru de vara. Statiunea Mamaia ofera turistilor posibilitatea practicarii sporturilor de apa, precum si pescuitul in lacul Mamaia.

Statiunile si orasele din Litoralul Romanesc unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

Litoralul RomanescObiective turistice in regiunea Litoralul Romanesc Oferte Litoralul Romanesc

Mamaia

Mamaia

Mamaia - cea mai mare si renumita statiune din Romania, situata in partea de nord a Municipiului Constanta, denumita si Perla Litoralului Romanesc, este o fasie de plaja cu nisip fin, ce se intinde pe o lungime de circa 8 km. in partea de vest a acesteia aflandu-se lacul Siutghiol. Plaja este presarata cu numeroase hoteluri, piscine in aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum si un teatru de vara. Statiunea Mamaia ofera turistilor posibilitatea practicarii sporturilor de apa, precum si pescuitul in lacul Mamaia.


Eforie Nord

Eforie Nord

Eforie Nord este a doua statiune turistica ca marime de pe litoralul romanesc, statiune cu un regim balneoclimateric permanent. Amplasata la est de lacul Techirghiol, lac recunoscut pentru proprietatile sale curative ale namolului, statiunea Eforie Nord se afla la o distanta de aproximativ 15 km de orasul Constanta. Statiunea Eforie Nord beneficiaza de o clima mediteraneana, caracterizata prin veri fierbinti cu temperaturi medii cuprinse intre 22-30 de grade Celsius si de o rata a precipitatiilor scazuta (aproximativ 400 ml anual). Soarele straluceste 10-12 ore pe zi, conditiile pentru plaja fiind optime.


Neptun

Neptun

Statiunea balneoclimaterica de interes general Neptun se afla la 6 km nord de Mangalia, la o altitudine de 5-18 m. Climatul statiunii este unul bland (cu veri calduroase si ierni blande, cu cantitati reduse de zapada datorita temperaturii medii de 0 grade in luna ianuarie) fapt ce permite o functionare permanenta a statiunii chiar daca sezonul estival este cel care atrage cei mai multi turisti. Neptun este si ea o statiune estivala mondena, adapostita in trei parti de padure, cu hoteluri mai izolate. Verdeata, confortul si calitatea fac din Neptun locul preferat de petrecere a concediului pentru familiile cu copii.


Venus

Venus

Statiunea Venus este situata in judetul Constanta, pe tarmul Marii Negre, la 3-20 m altitudine, intre statiunile Saturn si Cap Aurora, la 3 km nord de municipiul Mangalia, de care apartine administrativ si la 41 km sud de municipiul Constanta.. Venus, statiunea care poarta numele zeitei frumusetii, a fost construtia in anul 1972 si cuprinde hoteluri cochete, inconjurate de gradini, aproape fiecare purtand un nume de fete. Moderne si confortabile, hotelurile din Venus au fost ani de-a randul preferate de turistii straini, in special germani, care se bucurau aici de conditii excelente la tarife foarte mici.


Jupiter

Jupiter

Jupiter-Cap Aurora (la 40 km de Constanţa şi la 4 km de Mangalia), staţiuni climaterice estivale, între pădurea Comorova şi ţărmul mării. Plaja staţiunii Jupiter se întinde pe o distanţă de 1 km într-un golf pitoresc. Cap Aurora, cea mai tânără staţiune a litoralului românesc atrage nenumăraţi turişti prin frumuseţea peisajului şi a hotelurilor sale, cu nume de pietre preţioase.


Saturn

Saturn

Saturn este statiunea aflata in imediata vecinatate a orasului Mangalia, la 43 km de Constanta. La nord statiunea Saturn se invecineaza cu statiunea Venus. Pe langa posibilitatile de agrement, punctul forte al statiunii il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea afectiunilor ginecologice si cele ale aparatului locomotor. Saturn este o statiune curata, vesela, cu o plaja foarte buna, iar tarifele practicate la cazare sunt printre cele mai mici. Saturn este o statiune noua, introdusa in lista statiunilor balneare romanesti in anul 1972.


Olimp

Olimp

Statiunea Olimp este situata pe tarmul Marii Negre, la 7 km. nord de orasul Mangalia. Numeroasele hoteluri amenajate elegant poarta numele unor provincii istorice romanesti (H.Banat, H.Transilvania, H.Maramures, H.Oltenia, H. Muntenia, H.Moldova, H.Dobrogea etc.). Statiunea constituie, de fapt, o parte a Statiunii Neptun. Hotelurile sunt asezate de-a lungul marii pe un dig natural la 20-30 m deasupra nivelului marii. Statiunea este un loc ideal atat pentru vacante cat si pentru tratament si dispune de plaje inguste recuperate din mare prin crearea de golfuri artificiale cat si de nisip de cea mai buna calitate.


Cap Aurora

Cap Aurora

OLIMP - Construită într-o manieră occidentală, staţiunea Olimp are 8.500 locuri de cazare în hoteluri de 3 şi 2 stele şi 500 locuri în camping. Aici se găseşte ansamblul „Amfiteatru, Panoramic, Belvedere”, cel mai mare şi mai frumos complex turistic de pe litoralul românesc. Celelalte hoteluri poartă denumirile provinciilor istorice româneşti: Moldova, Transilvania, Oltenia, Muntenia. Statiunea Olimp se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 kilometri de Constanta.


Costinesti

Costinesti

Costinesti , capitala tineretii de pe litoral, este statiunea turistica estivala cu cele mai diverse si numeroase elemente ce o disting de celelalte perle din siragul statiunilor de vacanta de pe malul romanesc al Marii Negre. Costinestiul este cel mai mare centru estival de vacante pentru tineret. Dupa cateva zile petrecute in statiune turistul isi da seama de un alt specific al Costinestiului: buna dispozitie. Modul de viata tineresc si tonifiant de aici nu poate fi intalnit in alte statiuni de pe litoral. Statiunea tineretului de pe litoral, pe care pliantele turistice au inceput sa o descrie cu patru decenii in urma, ca fiind o tabara de corturi cu amenajari minime, se inscrie in prezent pe coordonatele marilor vacante estivale.


Eforie Sud

Eforie Sud

Eforie Sud s-a numit, intre cele doua razboaie mondiale, Carmen Sylva, dupa pseudonimul de poeta al reginei Elisabeta a României. Devenita statiune in 1912, Eforie Sud Statiunea se distinge printr-un promontoriu de calcar si o faleza care atinge pe alocuri 35 de metri. Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, la 8-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta. Plaja ingusta este intinsa pe o lungime de 2 kilometri la picioarele falezei care la Eforie Sud atinge cea mai mare inaltime dintre toate statiunile.


Mangalia

Mangalia

Mangalia, cea mai sudică staţiune de pe litoralul Mării Negre, are o climă dulce, asemănătoare cu cea mediteraneană, ceea ce face ca primăvara să sosească mai devreme, iar toamna să întârzie aici mai mult. Mangalia este singura staţiune maritimă care deţine izvoare minerale (sulfuroase, mezotermale şi radioactive, folosite din antichitatea romană).


Constanta

Constanta

Constanța se află în județul cu același nume, în partea de sud-est a României. Se situează pe coasta Mării Negre, într-o zonă lagunară la est, deluroasă la nord și în partea centrală, și de câmpie la sud și vest. Orașul Constanța posedă o plajă proprie în lungime de 6 km. Partea de nord a municipiului, Mamaia, cea mai populată stațiune turistică de pe Litoral, se află pe malul unei lagune, având o plajă de 7 km lungime, plajă care se continuă cu alți 6 km pe teritoriul orașului Năvodari. Constanța este orașul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României.


Navodari

Navodari

Oraşul Năvodari este situat în zona centrală a judeţului Constanţa, pe malul de sud al lacului Tasaul şi pe istmul dintre acesta şi lacul Siutghiol. Se află la o distanţă de 15 km de municipiul Constanţa, având ca vecini la Nord - Lacul Tasaul si satul Sibioara, la Sud - Lacul Siutghiol si staţiunea Mamaia, la Vest - localitatea Lumina, iar la Est - Marea Neagră.



Vama Veche

Vama Veche

Vama Veche este situat la o distanta de 7 km de 2 Mai si la 12 km de Mangalia. La Vama Veche se poate ajunge de la Mangalia, care este punctul terminus al caii ferate, cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina proprie pe drumul national E 87. Vama Veche este o statiune in continua transformare – un lucru rau dupa unii – aici s-a construit foarte mult in ultimii ani, iar „spiritul” s-a pierdut printre tonele de moloz si beton. Nu trebuie uitat totusi ca „spiritul” tine mai mult de oamenii care populeaza Vama Veche si mai putin de constructiile inconjuratoare.


Techirghiol

Techirghiol

Techirghiol este un oras in extrmitatea de sud-est a Romaniei (jud. Constanta), situat pe malul lacului Techirghiol (12 km patrati, adancime de 10-15 m), la 16 km de orasul Constanta, aproape de Marea Neagra. Legenda formarii acestui oras spune ca un batran olog si orb a ajuns odata cu magarul sau, din greseala, in malul acestui lac. S-a chinuit batranul ore in sir sa iasa din noroiul mirositor, dar bidiviul incapatanat nici ca voia sa se miste, malul acela exercitand o tainica atractie asupra sa. Mare a fost insa mirarea si bucuria batranului cand, iesind din lac, si-a dat seama ca ochii sai puteau distinge din nou o geana de lumina, iar picioarele sale, de multa vreme neputincioase, incepusera sa-l asculte.



2 Mai

2 Mai

Situat in apropierea granitei cu Bulgaria, satul a devenit foarte cautat de turisti, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete. Izolarea, salbaticia si noncomformismul atrag anual foarte multi tineri. Cazarea se poate face in casele localnicilor sau la una dintre vilele din sat sau de pe plaja. Cel ce vrea sa fie mai aproape de natura, sa mai auda sunete de chitara si sa-si petreaca noptile pe plaja, langa focuri de tabara sau terase cu stuf, trebuie sa ajunga la 2 Mai.



Corbu

Corbu

Comuna Corbu se afla la 8 km. nord de Statiunea Mamaia si se invecineaza la sud cu orasul Navodari si are o buna legatura rutiera judeteana, pe DJ 226. Acesta porneste din zona Midia Navodari, cu relatii pe DN 22 B, prin Navodari – Ovidiu, la DN 2 A – E 60 spre Bucuresti – Constanta si pe litoral prin zona turistica Navodari – Mamaia – Constanta.