Statiuni si orase in regiunea Oltenia

Craiova este reședința județului Dolj, denumită și "capitala Olteniei". Craiova face parte din Câmpia Română, mai precis din Câmpia Olteniei care se întinde între Dunăre, Olt și podișul Getic, fiind străbătută prin mijloc de Valea Jiului.

Statiunile si orasele din Oltenia unde puteti gasi pachete turistice in portalul Direct Booking.

OlteniaObiective turistice in regiunea Oltenia Oferte Oltenia

Craiova

Craiova

Municipiul Craiova este situat în sudul României, pe malul stâng al Jiului, la ieșirea acestuia din regiunea deluroasă, la o altitudine cuprinsă între 75 și 116 m. Craiova face parte din Câmpia Română, mai precis din Câmpia Olteniei care se întinde între Dunăre, Olt și podișul Getic, fiind străbătută prin mijloc de Valea Jiului. Orașul este așezat aproximativ în centrul Olteniei, la o distanță de 227 km de București și 68 km de Dunăre. Forma orașului este foarte neregulată, în special spre partea vestică și nordică, iar interiorul orașului, spre deosebire de marginea acestuia, este foarte compact.


Targu Jiu

Targu Jiu

Municipiul Târgu Jiu poartă numele râului Jiu, pe care îl străbate și care în decursul timpului și-a mutat albia de la Delușorul Prejbei spre vest, formând trei terase ce constituie suprafața administrativă a localității. Vatră a unui sat dacic, înainte de cucerirea Daciei de către romani, teritoriul său era acoperit odinioară de mari suprafețe cu păduri sălbatice. El oferea astfel, un bun adăpost locuitorilor apărându-i împotriva năvălirilor străine. Se intersectau aici importante artere de circulație care făceau legatura între Dunare, Transilvania și Banat.


Drobeta Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin

Orasul Drobeta Turnu Severin este situat pe malul stang al Dunarii, la iesirea fluviului din defileu, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei. Planul orasului este un dreptunghi cu lungimea de la est spre vest, dispus pe un platou inclinat usor, de la nord spre sud. In punctul cel mai inalt din oras, altitudinea este de 104 metri, iar punctul cel mai de jos se afla situat langa gara, unde altitudinea este de 48,75 metri fata de nivelul marii. Severinul se afla intr-o zona de clima temperat continentala cu influente submediteraneene, cu veri insorite si ierni blande care ofera conditii pentru dezvoltarea unor vegetatii specifice, cum ar fi migdalul, smochinul, liliacul, teiul si castanul sau arborii exotici: magnolia, nucul caucazian, Ginkgo biloba - cea mai veche specie de pe glob.


Slatina

Slatina

Slatina este reședința și cel mai mare municipiu al județului Olt, România. Orașul este situat în sudul României, pe malul stâng al râului Olt în regiunea istorică Muntenia la contactul cu Oltenia, în zona de contact dintre Podișul Getic și Câmpiei Române. Slatina are o populație de 79,171 de mii de locuitori, fiind un important centru industrial. Având o istorie de 650 de ani și un centru istoric conservat, orașul deține un important rol cultural în regiune.



Polovragi

Polovragi

Comuna Polovragi este așezată în Depresiunea Polovragi, judetul Gorj, depresiune situată în partea central sud-vestică a țării, făcând parte din Depresiunea Subcarpatică Olteană cuprinsă între Bistrița Vâlcii și Tismana, aflandu-se la mijlocul distantei dintre Târgu Jiu si Râmnicu Vâlcea.


Tismana

Tismana

Tismana este un oras din judetul Gorj, Oltenia, Romania, fiind declarat oras abia la data de 5 aprilie 2004. Localitatea este cunoscuta deoarece, la nord, pe Valea raului Tismana se afla Manastirea Tismana si aici se executa covoarele Tismana si Oltenia simboluri ale artei traditionale mestesugaresti, iar vanatul exista din abundenta pentru ca teritoriul orasului cuprinde o parte din Parcul National Domogled-Valea Cernei si se invecineaza la nord cu Parcul National Retezat.



Turnu Severin

Turnu Severin

Drobeta-Turnu Severin este un municipiu, port la Dunăre, reședința județului Mehedinți.